Bron Pixabay - PublicDomainPictures - CC BY

Veel jonge ouders hebben geen offshore company opgericht voor hun kind

Jonge ouders moeten een aantal zaken regelen voor hun kroost: aangifte bij de gemeente, inentingen, en het opzetten van een offshore company. Uit onderzoek van Ipsos blijkt echter dat veel ouders nalatig zijn met het papierwerk, en hun kind zo opzadelen met een onnodig hoge belastingdruk.

Pedagoog Patrick van Wonderen vindt het een zorgelijke ontwikkeling: “Iedereen weet dat je in 10 minuten je eigen offshore company kan opzetten. Als je internet, een creditcard en €500 hebt, is het zo gepiept. Dan maakt het eigenlijk niet uit of je dit in Panama, Belize, de Bahamas of op een Kaaimaneiland regelt, als je het maar regelt. De overheid stimuleert dit ook. Er is geen enkel excuus om dit niet te doen.”

Van Wonderen zegt dat kinderen in de eerste drie levensjaren de meeste belasting ontwijken. “Als ouders te laat zijn, komen die kinderen op een enorme achterstand te staan. Er zijn schrijnende gevallen bekend van tieners die zijn geïndroctineerd met het idee dat je bijna 50% belasting moet betalen.”

Toch is het niet altijd nalatigheid die ervoor zorgt dat ouders geen buitenlands bedrijf opzetten voor hun pasgeboren kind. In de biblebelt leven veel strenggereformeerden die uit geloofsovertuiging geen offshore-bedrijf oprichten. Zij baseren zich vooral op Matteüs 6, vers 19.

Jos en Veerle Hamer richtten wél een offshore-bedrijf op voor hun kind. Misschien niet zo’n goed voorbeeld dus.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn vrouw en ik zijn niet erg vermogend en een offshore rekening leek niet voor onze zoon weggelegd, maar onze adviseur bij de bank heeft ons een budget alternatief geboden waar we erg blij mee zijn: Een offshore company op Texel.

Reageer
gravatar

Ik heb m’n kinderen een hypotheek verstrekt. Dan hebben ze nog geen geld, maar kunnen ze het wel alvast van de belasting aftrekken.

gravatar

Speciaal voor de gereformeerden komt ABN AMRO binnenkort met iets nieuws: een brievenbusfirma op het ISS. Zo kan deze doelgroep voldoen aan Mattheus 6 vers 20 én belasting ontwijken.

CDA en CU steunen dit initiatief.

Reageer
gravatar

Mattheüs 6:19:
“????????? ? ???? ???????? ?? ?? ?????, ???? ?? ?? ??? ?? ?? ????? ????????, ?? ???? ?? ?????? ?????????? ?? ??????.”
Niet alle christelijke ouders zullen naar deze wat onbegrijpelijke tekst handelen.

Reageer
gravatar

Mijn generatie heeft jarenlang in de overtuiging geleefd dat belastingontwijking alleen was weggelegd voor vermogenden die belastingadviseurs van het kaliber Robert MN. konden betalen, of malafide buitenlandse multinationals. Pas kort is duidelijk dat zelfs ook de ‘slager op de hoek’ de vruchten van zijn noeste arbeid risicovrij belastingvrij kan schenken aan zijn kinderen. Inkomens van vijf nullen, of meer, betalen grondwettelijk geen belasting meer in Nederland. Zij volgen dezelfde belastingroute als onze elite: via Panama en via vennootschappen bij ABN/Amro wordt uw geld vrij opneembaar in Nederland en fiscaal onbelast. Jeroen Deysselbloem blijft hardnekkig ontkennen dat Nederland een belastingparadijs zou zijn. Waar hij zijn financiële tegoeden heeft gestald blijft vooralsnog onduidelijk.

Reageer
gravatar

Veel te lange reactie met teveel moeilijke woorden, zoals “malafide”, “vennootschappen”, “fiscaal” en “de”. Geen idee wat dat allemaal betekent…

gravatar

Het antwoord luidt: neen. Want in vers 26 gaat het verder: Ziet naar de vogelen des hemels: zij zaaien niet en maaien niet en brengen niet bijeen in schuren, en toch voedt uw hemelse Vader die zodat gij rustig door kunt lopen.

gravatar

de Bijbel blijft een sprookjesboek waar volwassenen nog steeds in geloven.

Zelf zeg ik dat “the Lord of the Rings” echt gebeurd is en dat we allemaal afstammen van Gollum

gravatar

@ Iemand:
In ieder geval is “The Lord of the Rings” een stuk spannender geschreven, al moet ik toegeven dat de oude statenbijbel prachtig Nederlands bevat 😉