Bron Pixabay - artes2franco - CC BY

Panama sluisde miljoenen schepen door kanaal

Panama Papers onthullen sluiproute

Panama heeft jarenlang miljoenen schepen door een kanaal gesluisd. Dat blijkt uit de Panama Papers, miljoenen uitgelekte documenten over internationale waterhuishouding. Dankzij de sluiproute konden veel bedrijven hun containerschepen van de Atlantische Oceaan wegsluizen naar de Stille Oceaan. Op die manier is op grote schaal Zuid-Amerika ontweken.

Hoogleraar Internationale Betrekkingen Sem Jans is niet verrast: “Je weet dat deze dingen gebeuren. Wel is het opmerkelijk dat een integer land als Panama nu ontmaskerd is. Ik snap ook niet dat je een kanaal aanlegt van tachtig kilometer en dan denkt dat het niet uitkomt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de moderne fysica wordt containerbegrip nog nauwelijks ingezet. Ik denk dat hier ook kansen liggen voor de wetenschap.