ph.FAB / Shutterstock

Wie is de beste belastingontwijker: Messi of Ronaldo?

'Zijn constructies zijn onnavolgbaar'

Het is de eeuwige discussie: wie is nu de betere belastingontwijker, Messi of Ronaldo? Kenners buigen zich naar aanleiding van de Panama Papers opnieuw over de kwestie.

Voor Co Adriaanse is er geen twijfel: “Messi is absoluut de beste. Zijn constructies zijn onnavolgbaar. Steeds als je denkt dat hij naar de Kaaimaneilanden gaat, gaat hij toch weer buitenom naar Panama. Op die manier zet hij de fiscus telkens op het verkeerde been. Je zou zelfs kunnen zeggen dat hij de beste belastingontwijker allertijden is. Vanaf zijn eerste zakgeld wordt Messi al vergeleken met Maradona, maar misschien is Messi zelfs nog wel beter.”

De voorkeur van NEC-supporter en NAC-watcher Thomas Hogeling gaat echter uit naar de Portugese spits van Real Madrid: “Cristiano Ronaldo laat zien dat hard werken loont. Je kunt aan hem zien dat hij heel gedisciplineerd traint om belasting te ontwijken. Hij wil echt de beste zijn. Als de rest van het team alweer bezig is met voetbal, gaat Ronaldo rustig nog een uurtje of drie de Spaanse fiscale wetgeving lezen in het krachthonk. Daar maakt hij per saldo het verschil.”

Oud-minister van Financiën Jan-Kees de Jager laat geen spaan heel van Hogelings betoog: “Messi ontwijkt meer op talent en Ronaldo moet er echt voor werken. Uiteindelijk vind ik Messi onder de streep toch beter.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met als goede tweede staatssecretaris Frans Weekers (VVD) die grote aantallen Bulgaarse gelegenheidsspelers algehele belastingvrijdom schonk. Zoiets lukte zelfs zijn chef Gerrit Zalm niet, die kwam nooit verder dan de toplaag van de ABN-clientèle Overigens zit voornoemde Gerrit Z. nog steeds in de selectie van ABN/Amro en Ajax.

gravatar

Gaat u nu een muur bouwen tussen Spanje en de Verenigde Staten, zodat belastingontduikers als L. Messi en C. Ronaldo daar niet in de late daagjes van hun carriere belasting kunnen ontduiken?

gravatar

Ik ben wel benieuwd bij welke voetbalclub die verdediger Belasting voetbalt, die zo briljant is dat zowel Messi als Ronaldo hem uit alle macht willen ontwijken.

Reageer