Pearle komt met huis op sterkte

Opticienketen introduceert varifocale ramen

Opticienketen Pearle komt met een oplossing voor mensen die een bril moeten, maar hun huis niet uit durven: een huis op sterkte. Door het plaatsen van varifocale ramen kunnen mensen weer met scherp zicht naar buiten kijken.

De mensenschuwe Tineke Boeyaart uit Eindhoven deed mee aan de testfase en woont sinds een paar maanden in een huis op sterkte: “De eerste ramen waren nog niet helemaal goed afgesteld. Ik heb toen een week non-stop knallende koppijn gehad, tot mijn huisarts me adviseerde om niet meer uit het raam te kijken.” Toen de juiste glazen geplaatst werden, ging het beter: “Alles wat buiten gebeurt, zie ik superscherp. En als ik een boek wil lezen, kan dat op zolder. Daar heb ik een dakkapel met een leesraam.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat mij wel handig lijkt is een duikbril op sterkte. Gewoon op de kant, voor een groter blikveld. Of een skibril. Zoals de ‘minions’.

Gaat ook samen met m’n plunderkappie. Vet koel en best wel tsjil. Nog even de knieën van m’n spijkerbroek openknippen.

Reageer
gravatar

Wat ook goed werkt is dit systeem in de auto laten inbouwen. Ik heb dat jaren gehad en kan het iedereen aanbevelen.
Het enige nadeel was dat als mijn de Bob was, zij één hand aan de vangrail moest houden, maar dat wende wel.

Reageer
gravatar

is de juiste spelling niet zonder spaties? Waar is die gast die iedereen altijd corrigeerd op zpellingsvouten?

gravatar

Nee, lekker! Mijn vrouw heeft nú al een bril met thermopane glazen (-4 1/2) terwijl ik net aan mijn eerste leesbrilletje begin. Ik voorzie slaande ruzie over de sterkte van het grote voorraam.

Reageer
gravatar

Dat is het mooie van variafocus. Mijn vrouw heeft een sterkte van -3 en is 1,50m. Ik ben 1,90m en ik heb een sterkte van +1,5. De bovenkant van het raam is op mijn sterkte afgesteld, de onderkant op mijn vrouw.