Vrouw overleefde 3 aanslagen door ergens anders te zijn

'Ik was toen thuis'

Drie terroristische aanslagen binnen een jaar overleven: het lijkt ongelooflijk, maar het overkwam de Britse Samantha Richardson (45). Ze was tot drie keer toe ergens anders.

Samantha’s onvoorstelbare verhaal begint in juni vorig jaar, toen terroristen het vuur openden op vakantiegangers in het Tunesische Sousse. Samantha: “Ik was toen thuis in Birmingham.”

Het bleef niet bij die ene keer dat ze de dans ontsprong. Ook toen terroristen in november het uitgaanspubliek in Parijs beschoten, had Samantha een engeltje op haar schouder. “Ik zat thuis tv te kijken. Ik weet nog hoe erg ik het vond.”

Maar zelfs toen was haar geluk niet op. Een metro werd dinsdag bij het Brusselse station Maelbeek door een bom getroffen, maar Samantha was niet ingestapt. “Ik deed boodschappen, in Birmingham.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Och die Moslim zelfmoord terroristen zijn nog niet zo erg. Die doen het maar 1x!
Die Hindo zelfmoord terroristen daarin tegen, die zijn pas gevaarlijk!

#reincarnatie

Reageer
gravatar

Hélemáál in de lijn van dit VVD-kabinet: IS-krijgt-ons-niet-eronder: totdat niet-VVD’ers wel op het verkeerde ogenblik op de verkeerde plek zijn. Maar als troost komt dan een ZZP’ende VVD-woordvoerder zijn leedwezen uitspreken. Ard v.d. Steur waakt er wel voor dat er geen VVD’ers ten slachtoffer vallen aan Europees Jihadisme. Eigen volk komt toch eerst hè als het gaat om tijdige waarschuwing bij calamiteiten. Bij MH17 was het VVDay-alert nog niet actief, vandaar.

gravatar

Natuurlijk, je kunt het bovenstaande bericht grappig vinden of niet, maar ‘smaakloos’ of ‘provocerend’ is dit artikel niet. Het houdt ons juist een spiegel voor en toont ons onze zelfingenomen maatschappij. Altijd maar alles op onszelf betrekken. Het stuk maakt niet de aanslagen belachelijk, maar ons mensen, onze houding.

Reageer
gravatar

Ik was ook thuis toen het gebeurde. De 2e keer ging ik naar parijs toe nadat het was gebeurd. De 3e keer os net een week eerder voor me vlucht na brussel

Reageer
gravatar

40 jaar imitaties van Viggo Waas kom je niet snel overheen qua smakeloze grappen, maar ik neem je uitdaging aan. Hoe spel je dat slurpende geluid dat hij altijd maakte?

gravatar

Zou u het omgekeerde wel grappig vinden ? Een Amerikaanse student was in Boston toen bij de marathon een bom afging, 13 nov. was hij in Parijs en 22 maart diezelfde geluksvogel in Brussel… check Google maar ff.

gravatar

Mijn opa overleefde de aanval op Pearl Harbour. En niet alleen dat, maar ook nog de beide kernbommen die op Hiroshima en Nagasaki werden gedropt! Daarmee vergeleken zijn dit speelgoedknallers. Volgens mij is dat genetisch bepaald, want mijn vader overleefde volgens de overleveringen de Bijlmerramp en ikzelf trotseerde al meerdere plofkippen.

Reageer
gravatar

Het is wrang omdat het suggereert dat leven in Burningham goed te doen is. Dat is het niet. Het is zwaar afzien in Birmingham. Even ter vergelijking, Birmingham is het Den Helder van Groot-Brittanië. Je hebt ervan gehoord, maar je hebt geen idee waarom.

gravatar

Ik woon bij Parijs, en wij hebben hier allemaal de aanslagengolf van de jaren ’90 nog vers in het geheugen. We zitten dus gewoon op de volgende te wachten. Gaat iedereen hier dan maar een potje janken, en zich in huis opsluiten? Dacht het niet.

gravatar

geluksvogel! Ik was ook bij alle 3 de aanslagen en ik heb ze alle 3 niet overleefd namelijk! Werd ook nog eens 3 keer gefeliciteerd door Henk Krol!

Reageer