Tribunaal: ‘Voor levenslang moet je wel iets ergers doen dan genocide’

VN-hof verklaart straf Karadzic

Een levenslange gevangenisstraf wordt alleen in het uiterste geval opgelegd. Alleen genocide is daarvoor niet voldoende. Daarmee verklaart het Joegoslaviëtribunaal de 40 jaar cel die Radovan Karadzic opgelegd heeft gekregen.

Nabestaanden van de slachtoffers van de massamoord in Srebrenica vinden die straf te mild, maar daar wil het VN-hof niets van weten. “Er zijn ergere dingen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Doe gewoon Erdogan na; na de Armeniërs zijn nu de Koerden aan de beurt. De eerste aanslag met honderden doden in Turkije betrof Koerden op een vreedzame demonstratie, de tweede betrof de begrafenissen van de slachtoffers van de eerste aanslag. Primaire conclusie Erdogan: dat heeft de PKK op zijn geweten. We hoorden zijn vrienden van I.S. op de achtergrond -ingehouden- lachen. Maar Recep Tayyip is onze NAVO-bondgenoot, dus we moeten binnenkort maar weer eens naar de Turks/Syrische grens met onze Patriot-raketten, om Turkije te verdedigen. Tegen de PKK, want I.S. kan ongehinderd Turkije in. Ach ja, Soennieten onder elkaar …

gravatar

Wow, deze psychiater krijgt een 40-jaarcontract bij een gevangenis, met kost en inwoning! Zo iemand moet wel heel erg goed zijn in zijn vak. Ik hoop maar dat de directie het juiste beleid blijft voeren om nieuwe patienten te werven, anders zit ie straks uit zijn neus te eten..

Reageer
gravatar

Inderdaad belachelijk! Hebben we eindelijk iemand die daadwerkelijk passief heeft meegewerkt om het overbevolkingsprobleem op deze wereld aan te pakken en dan gooien we ‘m in de gevangenis. Deze man verdient een lintje en een duizendmaal ‘excuses dat we u hebben durven aan te klagen’…

Reageer
gravatar

Met name tijdens zijn laatste genocide in 1995 heeft Radovan de kantjes er vanaf gelopen. ‘Ambitieloos’ werd het vaak in de wandelgangen bestempeld. Met 40 jaar is hij duidelijk een lieveling van de jury.

Reageer
gravatar

Een levenslange gevangenisstraf zou in dit geval wel eens korter kunnen zijn dan 40 jaar.

Het opleggen van een straf tot ver na zijn dood lijkt me dan een juist statement.

Laat hem maar rotten in zijn cel.

Reageer
gravatar

Klopt helemaal ! Als hij met 110 jaar weer vrij komt, kan hij nog allerlei rottigheid uithalen in het bejaardenhuis, zoals rummycub-stenen pikken, oude dames laten struikelen en verzorgsters knijpen.

Reageer