Computer zuipt mens onder de tafel

‘Overwinning DeepBooze betekent doorbraak in kunstmatige intelligentie’

Opnieuw is de mens op eigen terrein verslagen door kunstmatige intelligentie. Tijdens de biercantus van het Delftsch Studenten Corps (DSC) zoop drankcomputer DeepBooze alle studenten onder tafel. In een zinderende finale werd de voorzitter van de Almanakcommissie, Floris-Jan van Alphen, in de tie-break verslagen (43-41).

Het is voor het eerst dat een computer een menselijke tegenstander op dit niveau verslaat met zuipen. Volgens experts een teken aan de wand. DSC-praeses en tevens voormalig zuipkoning Roderick Mastenbroek: “Zo veel tanken was altijd aan de student voorbehouden. We betreden nu een tijdperk waarin de techniek net zo intelligent zal zijn als de leden van ons corps. Het wordt interessant om te zien wat grote hoeveelheden drank met kunstmatige intelligentie gaat doen.”

De Californische startup die de drankcomputer ontwikkelde wil de technologie achter DeepBooze verder ontwikkelen ten gunste van de mensheid. In 2018 moet een prototype gereed zijn dat zichzelf onderhoudt met het geld van z’n pa en in de avonduren dronken feuten compleet uitwoont.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb zorgen over de ontgroeningsrituelen; kunnen computers ook met een tandenborstel tramrails schoonmaken? Of een roetkap opzetten? Als computers dat straks ook kunnen, waar ligt dan nog de meerwaarde van beestachtige initiatierituelen door “hete aerdappelen” opgelegd aan proletarische feuten, soms met dodelijke afloop? Isaac Asimov moet alsnog aanvullende regelgeving ontwerpen om het gevaar van verzelfstandigde computers te bezweren.

Reageer
gravatar

De meeste mensen praten meer als ze meer alcohol gedronken hebben. Je had hem de hele fles moeten geven, dan was hij vast meer gaan brallen

gravatar

Wel handig, kunstmatige intelligentie.

Kunnen ze inbouwen in zich hersendood gezopen speknekken.

Scheelt misschien weer een neuroloog des doods.
Of zo’n tandarts der verschrikking.

Ernst Jansen Steur & Mark van Nierop
Wij zijn van alle markten thuis!

Reageer
gravatar

Er zijn quantum computers in ontwikkeling die enkele hectoliters alcohol per uur kunnen verwerken.

Maar die functioneren dan ook op bijna 0 graden Kelvin, dat scheelt op zich al een slok op een borrel natuurlijk

Reageer
gravatar

Waarom niet? Het is juist wetenschappelijk en proefondervindelijk aangetoond. Hoe duidelijk wil je het hebben?
Iets anders, ik vind de puntjes op de i’s en j’s hier erg onduidelijk, het is net alsof ze er aan vast zitten. Kan daar wat aan gedaan worden aub?