Joost (44) heeft na 26 jaar hospiteren nog steeds geen kamer

'Het is een vleeskeuring'

Joost Koetsier zoekt al 26 jaar lang een kamer. Inmiddels heeft de 44-jarige dierenarts 1320 hospiteeravonden achter de rug, zonder enig succes. Hij woont met zijn gezin nog steeds bij zijn ouders in Gouda.

Keer op keer wordt hij teleurgesteld: “Vorige dinsdag was ik nog in een studentenflat in Rotterdam. Hartstikke gezellig, leuke jonge mensen, kratje bier leeggezopen, ik dacht dat het wel goed zat. Maar de volgende dag belden ze toch om te zeggen dat ze iemand anders gekozen hadden. Zo gaat het altijd, maar ik blijf het toch proberen. Na 44 jaar wil ik ook wel een keer het huis uit.”

Volgens Joost is er iets grondig mis met de hospiteercultuur: “Het is een vleeskeuring. Je moet in een korte tijd een leuke indruk maken, maar als je daar niet zo goed in bent dan ben je zo 26 jaar aan het hospiteren. Ze kiezen altijd het knapste meisje met de leukste hobby’s, maar nooit eens een man van 44 met een vrouw en twee kinderen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

N.B.: het vlees van nestvlieders van 44 is natuurlijk veel taaier dan van een sappige eerstejaars van een jaar of 18. Dat vlees is ook veel beter verpakt. Een dierenarts van 44 wordt natuurlijk wél geacht te weten wat voor vlees hij in de kuip heeft.

Reageer
gravatar

Dit vooruitzicht heb ik jaren voor ogen gehad, net als het vooruitzicht om geen partner te vinden die ik leuk zou vinden, en geen baan natuurlijk, en hoe zou ik ooit moeten afstuderen?
Achteraf is het allemaal nog veel moeilijker voorstelbaar.

Reageer
gravatar

Wij, de heeren van huize ‘Dicke Lulh 3 Bierh’, hebben voor een fantastisch voorstel.
– Joost, jij boftkont, wij laten jou met je gezin wonen in ons feutenkamertje. Jij krijgt dan de officiële titel van huisoudste en mag voor ons de huur incasseren bij de nieuwe bewoners van de overige kamers.
– In ruil koop jij voor ons het 17 eeuwse regentenhuis Haeghestaethe aan de Prinsengracht en laat dat grondig restaureren.

Iedereen blij toch?
Win-win!

gravatar

Ik zat meer te denken aan ´´Michael van Gerwen´´ Maar die kan met zijn zakcentje wel meer permiteren dan een dierenarts met studentenloon.