Is deze egocentrische zak de nieuwe Steve Jobs?

Bert (41) betaalt geen belastingen en laat zijn dochter in de steek.

Dit is Bert. Hij tiranniseert zijn omgeving, doet er alles aan om geen belastingen te hoeven betalen en heeft zijn vriendin gedumpt toen ze zwanger werd. Bert (41) hoopt zo in de voetsporen te treden van zijn grote idool: Steve Jobs.

“Net als Jobs laat Bert zijn slimmere vrienden al het werk doen om vervolgens zelf met de eer te strijken,” legt collega Hans uit. “Die man is echt een genie, zelf zou ik zoiets nooit kunnen.”

Ook anderen prijzen Berts eigenzinnigheid. “Toen ik zwanger werd, ontkende hij dat het kind van hem was,” zegt zijn vriendin Sonja. “Zelfs toen ik een DNA-test liet uitvoeren wilde hij niets met zijn dochtertje te maken hebben. Hij betaalde pas alimentatie toen de rechter hem dwong. Alleen de hele groten hebben zo consequent schijt aan wat anderen van ze denken.”

Echter, de tijd dringt voor Bert. “Als ik straks gediagnosticeerd word met een ernstige ziekte ga ik natuurlijk niet naar de dokter luisteren. Ik weet zelf veel beter hoe ik dat moet genezen. Dan zou het weleens snel afgelopen kunnen zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

je hebt nu al gefaald. Om een echte egocentrische zak te zijn moet je juist competitie opzoeken en iedereen die beter is dan jou, of eerder met het idee kwam, moet je afzeiken dat ze niet deugen.

gravatar

Misschien kan hij alvast beginnen met de film over zichzelf? Dan heeft ‘ie dat alvast. Wel door iemand anders laten financieren.

Of was het een musical?

Ik volg nu ook ademloos de 13-delige serie over Ruud Lubbers.

Reageer