Bron YT - Oscars

Eens in de vier jaar Schrikkeloscar naar zwarte acteur

Organisatie neemt kritiek ter harte

Dit jaar begint de Oscar-ceremonie met de uitreiking van een nieuwe award: de Schrikkeloscar. De prijs is in het leven geroepen om zwarte acteurs te eren voor hun rol op het witte doek. De Schrikkeloscar wordt voortaan elke vier jaar uitgereikt.

De organisatie van de awardshow kreeg de laatste tijd veel kritiek vanwege de ‘te blanke’ nominaties voor de filmprijzen. The Academy of Motion Picture Arts and Sciences trekt zich die kritiek aan. “Wij zien in dat het niet van deze tijd is om alleen blanke acteurs te belonen voor hun prestatie. Eens in de vier jaar verdienen zwarte acteurs ook waardering”, aldus een woordvoerder.

De genomineerden voor de Schrikkeloscar zijn dit jaar Jamie Foxx, Michael Clarke Duncan en Denzel Washington, vanwege hun huidskleur. Tevens waren ze de afgelopen vier jaar te zien in films.

De tv-uitzending van de ceremonie begint zondag direct na de uitreiking van de Schrikkeloscar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het gerucht gaat in Sin City dat een heleboel zwarten clandestien een zwarte Oscar op de schoorsteen hebben staan. Naast echte Rolexen. Men is duidelijk aan een zwarte inhaalvraag bezig maar men vreest -ná de troonsafstand door Barack O’Bama- een witte tornado en beeldenstorm door de Teaparty van Donald Trump.

Reageer
gravatar

Ik zou een Oscar willen toedelen aan Morgan Freeman, die zat met the Shawshank Redemption en twee komische Godsrollen toch op een niveau dat hij langzamerhand een oeuvre-prijs verdient. En zo ook de drie/vier Toppers, wier gekrakeel door velen is zwart gemaakt, maar die dankzij drie witmakers toch mooi blank van stem zijn gebleven. Doe het ze maar eens na; met een IQ van < 70 toch nog miljonair worden.

Reageer
gravatar

Je weet toch Carotte, dat Al Jolson gewoon een blanke was die zwart is gemaakt, zelfde procédé als de Zwarte Pieten hier in Nederland. Maar afijn, als je haar maar goed zit.

gravatar

Ik zeg maar zo, onder het mom van meer gelijkheid kunnen we maar beter onderscheid maken! Kunnen we dat dan ook toepassen bij de WK voetbal, Olympische spelen en de Voice of Holland?

Reageer