Bron Wikimedia - muller - CC - BY

Oekraïne dreigt met Oexit als het niet mag toetreden tot EU

'Als we geen lid mogen worden, stappen we eruit'

Als Oekraïne niet mag toetreden tot de Europese Unie, dan volgt er een Oexit. Dat heeft de Oekraïense president Petro Porosjenko gezegd.

Oekraïne wil graag lid worden van de EU, maar de EU ziet dat niet zitten. Door te dreigen met een vertrek uit de EU hoopt Oekraïne de druk op de Europese leiders te verhogen.

“Als we geen lid mogen worden, stappen we eruit”, zei een strijdvaardige Porosjenko. Hij wil in dat geval een referendum over een Oexit organiseren. De pro-Europese president krijgt daarvoor de steun van de Oekraïense eurosceptici.

Jan Roos, initiatiefnemer van GeenPeil, noemt het referendum ‘onzinnig’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als de Ukraine wel, onverhoops, zou toetreden tot EU dat hebben we een tweede Griekenland met een grote en dure klus binnengehaald: Tsjernobyl, een regelrechte ramp dus. Het lijkt erop dat de EU top aan geheugenverlies lijdt, Rusland vast niet, die verkopen het Trojaanse Paard vast voor niet aanvals verdrag. Lachend.

Reageer
gravatar

Niemand heeft het hier over de oorzaak van deze ellende, namelijk Oekraïne zelf. Zij zijn het die met een oexit dreigen.

Als EU denk ik dat we hier hard tegen op moeten treden, dus gewoon UIT de EU flikkeren die gasten. Ook al zitten ze er nog niet eens in, gewoon optiefen,

gravatar

Zeg Schuringa; dit soort unilaterale acties kán helemaal niet meer in de EU. Hooguit nog in Frieslân boppe. De Brusselse nomenclatura (duur woord voor bureaucratie) gedoogt niet dat haar invloedssfeer verkleind wordt. ALS, ik herhaal: áls, wij of een ander wingewest, de EU verlaten, gaat dat gelijktijdig. Bij de volgende beurscrash moet elke belastingplichtige in de EU de megabanken weer overeind helpen, zelfs met inleg van alle spaartegoeden, spaarpotten en spaarzegels. Miljonairs en miljardairs zijn vanzelfsprekend vrijgesteld van bijdragen, die hebben het nu al zo moeilijk met hun vlucht naar belastingparadijzen als de Kaaiman Eilanden en de ABC-eilanden. Niks ‘optiefen’ denk liever mee welke corrupte narcostaat we nog meer kunnen inlijven bij de EU, Bulgarije mag niet onze laatste ‘verovering’ zijn.

gravatar

Men pleegt mij meestal Mister Wiemersma te noemen. (heeft waarschijnlijk met mijn verblijfsstatus te maken)

Maar u mag ook meneer of meester zeggen hoor, dát is aan u.

Reageer
gravatar

Ah, gaat de wandeling hier verder. Mooi.
Maar laten wij sober omspringen met het over ons zelf te hebben. We bestaan immers niet echt en uhm, het staat zo Van Hiernaast.

gravatar

De oplossing is heel eenvoudig. Nederland verkoopt voor enkele miljarden het EU-lidmaatschap aan Oekraïne, Duitsland aan Wit Rusland en Engeland kan vele miljarden vragen aan Turkije.
Tenslotte hebben die een hoop geld verdiend aan de ISIS-olie. Zo heb je zes blije landen; en als dat geen win-win situatie is, weet ik het niet meer !

Reageer
gravatar

we hebben er toch veel meer:
cexit: Cyprus
sexit: Slowakije
fixit: Finland
mixit: Malta
nobody cares about it: België
endlösung: Duitsland
frexit: Frankrijk
iexit: Italië
no one cares about it: Lucemburg
nexit: Nederland

Reageer
gravatar

Tenzij eerst de Dag des Oordeels kan worden georganiseerd en het gros van de PVV-stemmers naar de buitenste duisternis is verbannen, waar geen rode potloden zijn.

gravatar

Wat ‘origineel’ om over de PVV te beginnen.

Het zou overigens ook kunnen dat je buurman binnenkort samen met zijn ‘broeders’ je vrouw dwingt een boerka te dragen (of anders), maar nog wel even je dochter (trouwens toch een hoer) verkracht.

Zou kunnen hè?

gravatar

Het is dringend tijd voor een Mexit! Wanneer wordt nu eindelijk Meppel eens uit de EU gemieterd? Elke keer als het verbannen is uit een provincie, duikt het plots weer op in een andere. Voor je het weet wil het zich vestigen in het Zuiderpark of -vele malen erger nog!- in het Vroessenpark!

Reageer
gravatar

Merkel-exit?

Misschien kunnen we Trumpet vragen?
Kan hij weer een nieuw ijzeren gordijn bouwen, deze keer op een iets handigere plaats.

gravatar

Een euthanaserend referendum dus. Daarna trekt Jan Roos de stekker uit de zijne, zodat niemand op 6 april op zoek hoeft te gaan om in één of ander lokaaltje een stembus te vinden.

Stembuxit als het ware, en onze regering kan weer rustig aan gaan doen met waar men goed in is: geld verbrassen en verder slapen.

Reageer
gravatar

Mr Wiemersma, u ook zo’n liefhebber van de open deur? Heerlijk, een open deur.
Wel rot natuurlijk mocht je daar dan toch met de duim tussen komen, zoals Trollenverdelger stelt. Maar uh, Trollenverdelger, een duim is geen duim in deze wereld.

gravatar

Bij het opstellen van een fatsoenlijk proces-verbaal prikken we daar doorheen. De meestertitel wordt geschreven met een kleine letter en met een punt.

Punt. En nu doorlopen.