Bron Flickr - Airlington Country - CC - BY

64% van de mensen wast handen niet na het douchen

Persoonlijke hygiënevoorschriften schromelijk genegeerd

Veel mensen nemen het niet zo nauw met persoonlijke hygiënevoorschriften. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 64% van de mensen hun handen niet wast na het douchen. Schrikbarend, aldus de Gezondheidsraad.

Hygiënist Liesje Otters benadrukt dat het smerig is om na een douchebeurt je handen niet te wassen. “Veel mensen die onder de douche vandaan komen en daarna hun handen niet desinfecteren, geven iemand even later doodleuk een hand of een high-five. Daarmee verspreiden ze microben, bacteriën en restjes douchegel. Dat is goor.”

Otters roept iedereen op om direct na het douchen de handen goed met zeep te wassen, het liefst twee of drie keer. Een kleine moeite, vindt Otters: “Handen wassen na het douchen redt levens.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, en wat te denken van die haren, zeepresten, tandpasta, scheergel en urinezuur in en rond het putje? Daar sta je dan lekker met je wiebeltenen in te schuimen, nog even afgezien wie er allemaal nog meer met o.a. een vieze rug aan het douchegordijn vastgeplakt zat.

Je kunt er lepra van krijgen, want die bacteriën verspreiden zich door de lucht. In dit geval door de lucht uit het putje, terwijl je driftig je handen staat te wassen.

Reageer