Bron Flickr - National Eye Institute - CC - BY

Onderzoek: je doet al jarenlang iets fout

Alledaagse activiteit blijkt schadelijk voor de gezondheid

Doe je een alledaagse activiteit al jaren op een bepaalde manier? Dat kan je beter niet doen. Het is namelijk ontzettend schadelijk voor je. Dat ontdekten onderzoekers van een Amerikaanse universiteit waar je nog nooit van hebt gehoord.

“We lieten twintig blanke psychologiestudenten een handeling uitvoeren,” zegt een wetenschapper met een naam. “Daarna namen we speeksel af en moesten ze een vragenlijst invullen. Meer dan 85 procent liet verhoogde waarden zien. Daar kan maar één verklaring voor zijn: evolutie natuurlijk.”

De resultaten zijn volgens de onderzoeker significant: “Het feit dat veel mensen dit verkeerd doen heeft enorme gevolgen voor hun nachtrust, productiviteit en seksleven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is echt een eye-opener. Ik doe bijna alle dagen iets alledaags zonder mij te realiseren welke nefaste gevolgen mij daarbij boven het hoofd hangen, of zouden kunnen…Dank je speld..

Reageer
gravatar

De controlegroep bestond uit 100 ambtenaren. Het speeksel van deze groep bevatte geen enkel bewijs voor evolutie. In een volgend onderzoek zullen de ambtenaren gevraagd worden een handeling uit te voeren. Effecten op nachtrust, seksleven en productiviteit zullen door 20 psychologie studenten gedurende drie etmalen worden vastgelegd.

Reageer
gravatar

En opgetekend in een scriptie, verdwijnend in een la.

Men hangt nogal aan de culturele normen en waarden, en bovendien is het ethisch niet wenselijk om van buitenaf te gaan morrelen aan het evolutieproces.

gravatar

Oei!

Als Edith Schippers dit leest gaat volgend jaar de zorgpremie en het eigen risico weer flink omhoog.

Het wordt dus de hoogste tijd dat men bij deze tante ook eens wat speeksel afneemt, en haar een vragenlijst van de integriteitscommissie laten invullen.

Reageer
gravatar

Ik heb nooit veel aandacht geschonken aan mijn speekselwaarden, maar daar moet ik dan ook mee ophouden. Ik zou graag de vragenlijst invullen

gravatar

Zo heb ik jarenlang de dwangneurose gehad om tijdens de eerste grote boodschap (na de eerste bak koffie) luidkeels het Wilhelmus te zingen, nader onderzoek wees uit.
Dat dit prima op te lossen was, dat indien ik begon te zingen, ik een beste tik op mijn hoofd kreeg met de deegroller, alleen zit die vriendin nu ineen TBS kliniek. Die kon het timmeren niet meer laten en sloeg zelfs meerdere passanten zonder aanleiding op het hoofd.

Reageer
gravatar

Mijn complimenten. Het was al heel lang duidelijk dat er algemene principes ten grondslag lagen aan de vloed van Amerikaanse onderzoeken.

gravatar

Evenwel is Jos de eerste die dit op een acceptabele manier in een algemene theorie heeft samengevat.
Over vier jaar een telex uit Zweden?

gravatar

Mijn complimenten. Het was al heel lang duidelijk dat er algemene principes ten grondslag lagen aan de vloed van Amerikaanse onderzoeken. Evenwel is er nog niemand geweest die dit op een acceptabele manier in een algemene theorie heeft samengevat. Ik schat in dat we nog veel van Jos Maalderink gaan horen. Over vier jaar een telex uit Zweden?

Reageer