Bron Flickr - Alpha - CC - BY

Kok pleurt berg rucola op elk gerecht

‘Mijn finishing touch’

Jacco van der Wiel (40) is al zeven jaar kok in Italiaans restaurant Palermo in Nieuwegein. Sinds jaar en dag houdt hij vast aan één strenge eis: geen bord verlaat zijn keuken voor er een berg rucola op het gerecht is geflikkerd.

“Waarom bestel je een pizza of een pasta?”, vraagt Jacco retorisch. “Precies, om je door een centimeters hoge vracht rucola heen te worstelen voor je de andere ingrediënten bereikt. De smaaksensatie van een authentiek Italiaanse maaltijd is pas compleet als je alleen nog maar rucola proeft.”

De lading rucola wordt op het menu bewust niet genoemd. Jacco: “Het is mijn finishing touch.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hopelijk haal je daar de nep kaas vanaf en vervangt die door echte kaas, kijk maar eens op de verpakking hoeveel % echte kaas er op zit!

gravatar

Niets aan de hand of vork, zolang het maar geen ijsbergsla is, die is namelijk bedacht en geteeld om lang “vers” te blijven als garnering bij salades en andere gerechten. Die rommel is niet gezond voor het menselijke lichaam.

Reageer
gravatar

Mot je voâh de gèn es naah ut twalét gaan, voahdâh jè de aanval aupend op zaun kwak met kéttingpolle.

Teíge de tèd dâhje zit, staan de páâhdebloeme al in bloei.
Voeâh voâh lèpe duíkaunène dus, gatvâhredamme!

Hebbie trâhwes wélles van De Belsjineis gehoâhd?
Da’s záún záák, wááh je lekkâh en veul ken kááne, voâh wènag. Geín kwakkie van zaun pleuriskok op je bôgd, maah mauie gerégte, met zorrag berèd.

Veâhgeít kéttingpolle, veâhgeít ut kwakkie van Kok, veâhgeít Nieuwegèn, dus kom lekkâh naah: De Belsjineis!

(auk op zatâhdag aupe)

Reageer
gravatar

Lachen jullie maar, hij doet die rucola echt op ALLES, op mijn pasta vond ik het nog wel kunnen maar toen ik een tiramisu bestelde als dessert vond ik het toch minder smaken.

Reageer
gravatar

Doornroosje was eigenlijk een vreselijk en spuuglelijk wicht. Doordat die lulhannes van een prins zich eerst debiel moest hakken door die rozentuin om haar te bereiken, werd dat akelige kind plots een aanlokkelijke deerne. Kom op, Jacco! Er kunnen heus nog wel wat meer van die graszoden op je gerechten!

Reageer
gravatar

Ik kan mezelf hier niet in vinden, deze man kan naast het maken van pasta’s en pizza’s namelijk erg goed bergen bouwen van rucola, zo vertelt dit artikel.
Dat op zich al maakt hem meer dan een chef!

gravatar

Als alles onmogelijk werkelijk is dat is alles wat mogelijk is onwerkelijk.
On wegstrepen tegen elkaar en beseffen dat min niet bestaat behalve in het menselijk brein.
Verzinselen of waarheid dus!

Ik hou op z’n tijd van rucola,