YouTube - Vladomin

Poetin nodigt Cameron uit voor ‘héérlijk’ kopje thee

Russische president wil conflict over moord op Litvinenko bijleggen

Vladimir Poetin heeft de Britse premier David Cameron uitgenodigd voor een naar eigen zeggen ‘héérlijk’ kopje thee. De Russische president hoopt op die manier de diplomatieke spanning over de moord op Aleksandr Litvinenko weg te nemen.

Donderdag verscheen een rapport waarin Poetin wordt beschuldigd van het geven van toestemming voor de moord op de Russische ex-spion in Londen. Zowel het Kremlin als de Britse regering reageerde daar aanvankelijk fel op. Poetin hoopt met een gezellige high tea de banden te herstellen.

“Wij hechten veel waarde aan een goede band met het Verenigd Koninkrijk”, aldus Poetin. “Daarom is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. In Rusland voeren we die dialoog het liefst bij een kop thee. Cameron is natuurlijk van harte welkom in Moskou, maar ik kan ook naar het Britse grondgebied komen. Geen probleem.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een weerzinwekkende enge, nare creep van een dictator, de Poetin. Gewoon nog steeds die oude moordende KGBer die hij altijd al was. Te eng voor woorden, dus laten we er maar lichte grapjes over maken. Jao toch, neen dan, gast?

Reageer
gravatar

Goh, wat een innemend mensch is dat toch.

Benieuwd wanneer Vladimir onze eigen Mark gaat uitnodigen voor een lekkere mok warme chocoladedrank met een exquise toevoeging voor de innerlijke mens. En om eens te praten over de prijs van een paar duizend emmers gevuld met oliebollen, die thans in de aanbieding zijn.

Uiteraard blijft de kwestie rondom vliegende Buk’s en stortende vliegtuigen onaangeroerd; het betreft immers een uitnodiging op basis van vriendschap en wederzijds respect.

Reageer