bron: yt - sbs6nl

In ‘Que Si, Que No’ zaten aanwijzingen voor treurige carrière Jody Bernal

Toch 'No'

Dat de carrière van Jody Bernal teleurstellend zou worden, konden we eigenlijk al weten bij zijn eerste hit: Que Si, Que No. Achteraf gezien staan er in de tekst van het op het eerste oog lichtzinnige liedje aanwijzingen voor een betreurenswaardige loopbaan.

In de tekst wordt veelvuldig ‘Is het ja of is het nee’ gezongen. Dat leek toen misschien nog op een onontgonnen wereld vol mogelijkheden, maar het is dus ‘nee’. Ook de tekst ‘Ik zie eruit als een gek’ (‘Regando tien to loco’) spreekt bij nader inzien boekdelen. Eigenlijk kon je daar al horen dat het een totale malloot was.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Handen af van Jody! Mijn favoriete quote aller tijden is van hem! Toen hij beschuldigd werd seks te hebben gehad met zijn 13-jarige nichtje was zijn verweer (écht!):”hoe dichter bij de nul, hoe strakker om de lul”.

Reageer
gravatar

Die ps is behoorlijk in tegenspraak met je nickname. Grappen maken is niet voor iedereen weggelegd blijkt maar weer.
Amateur.
Dikke doei.

gravatar

Treurig, dat wel.Maar ook getuigend van een diep zelfinzicht. Dat moesten meer mensen doen, vooral in de politiek. Dat doodschamen bedoel ik.

gravatar

Kom op zeg Speld, dat was toch al jaaaaaaaren duidelijk? Ik bedoel, speel nou voor de aardigheid dat liedje eens achterstevoren af op de helft van de snelheid. Dan hoor je Bernal duidelijk grunten “I’m a loser baby, so why don’t you kill me”.

Dat was dus NIET een verwijzing naar Beck, maar een duidelijk staaltje zelfkennis.

Dat wordt pas helemaal duidelijk op het einde. Als je daar de snelheid iets hoger zet (nog steeds achterstevoren) dan hoor je duidelijk “Ik kom van Meppel”. Nou, meer bewijs hoef je niet toch?

Reageer
gravatar

Altijd gedacht dat het een soldatenliedje was: ‘Ksie een kenon.’ Dit verklaart een hoop!
Dank redactie, mijn leven is weer een stuk begrijpelijker geworden.

Reageer
gravatar

kon de Speld niet een foto plaatsen waar hij kleding aanheeft? Nu moet er een 18+ waarschuwing bij! Vooral voor mannen die in Keulen asielzoeker zijn!

Reageer
gravatar

Jammer dat de Speld juist mist wáárom het niet goed ging met de carrière van deze sympathieke zanger. Het is een publiek geheim dat Bernal gebukt ging (en gaat) onder dwangmatige masturbatie. De regel ‘Te juego todo el dia’ (je speelt er de hele dag mee) laat in dezen aan duidelijkheid niets te wensen over.

Reageer
gravatar

Man o man, ik reisde toen met de kermis, wat was ik dat plaatje zat, dat was een hit.
Na 3 dagen dit liedje veelvuldig gehoord te hebben vond ik het dikke shit.

Reageer