Ghanees dorp loopt waterput mis door tegenvallende sponsorloop Iris

8-jarige kan hoge verwachtingen niet waarmaken

Gistermiddag heeft de 8-jarige Iris het ernstig laten afweten tijdens de sponsorloop van basisschool de Regenboog uit Diemen. Iris haakte al na drie rondes huilend af, en haalde daarmee amper acht euro op voor het goede doel: een waterput in het Ghanese dorp Anwiakwanta.

De familie van Iris is erg teleurgesteld in haar tegenvallende prestaties. Oma Nel is goed nijdig: “Iris is een verwend nest. Eerst moeten wij haar allemaal sponsoren, en uiteindelijk geeft zij er al na drie rondjes de brui aan. Ik had graag veel meer geld gegeven, maar als Iris dan maar drie rondjes loopt dan hoeft het van mij ook niet meer.”

Door de wanprestatie van Iris kan het goede doel van de sponsorloop niet verwezenlijkt worden. Er is niet genoeg geld om de waterput in het Ghanese dorp Anwiakwanta te bouwen. Een blamage, stellen de ouders van Iris: “Toen ze in de eerste ronde op haar gezicht viel wilde ze al stoppen. Zo hebben we onze dochter niet opgevoed, echt een genante vertoning dat ze er dan na amper drie rondes alsnog mee stopt. Heel zielig voor dat dorp.”

De bewoners van Anwiakwanta hebben meer begrip voor de situatie. Dorpshoofd Kwame Mpufu steekt Iris een hart onder de riem: “Dit is het risico van een sponsorloop. Iris heeft echt haar best gedaan. Volgend jaar beter.”

Het monumentale werk 100 jaar De Speld Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Familie van iris! Schaam je diep! Wat zou ik dat kind graag knuffelen en zeggen dat ze het goed heeft gedaan. Die ouders moeten zich diep diep schamen en zijn t woord ouders niet waard. Zet daar jeugdzorg maar op. Idioterie. Kind komt net uit de zandbak.

Reageer
gravatar

Juist. Hier is een grove fout gemaakt. Jaren training in de zandbak voor het graven van putten naar de maan door zo’n vader die dan lopers aankruist bij de inschrijving. Ze had gewoon ingedeeld moeten worden bij de gravers.

gravatar

De inzet van Iris us beschamend voor de ganse sponsorsport. Er was udd sprake van matchfixing door de Chinese gokwereld. Iris heeft voor deze loop twee jaar gratis twix in ontvangst genomen. Driewerf BAH! En dan zouden wij dat verwende nest niet mogen hekelen? De oma van Iris…. daar vind ik het nog het meest triest voor… na alle ellende die zij heeft meegemaakt… nu ook nog een kleindochter die zich schuldig maakt aan matchfixing…

Reageer
gravatar

Zou bijna zeggen dat het een 1 april grap is. Zo niet Iris ruil je ouders in. Je ouders en oma wil ik wel eens op hun gezicht zien vallen ze hadden je dit niet mogen aanpraten, dat valt onder geestelijke mishandeling. Jij mag er zijn meid, en ik weet zekerdat mocht je beslissing om volgend jaar het toch nog een keer te proberen dan loop je de bankrekening van je ouders en oma leeg en hebben niet 1put maar gelijk een school gebouw erbij

Reageer
gravatar

Schandelijk hoe de familie van het beste kind er op reageert. Je kan toch niet verwachten van zo’n meisje dat ze in haar eentje een waterput bij elkaar verdient? Respect voor het dorpshoofd, dat wel.

Reageer
gravatar

Wijs gesproken! Persoonlijk had ik haar gewoon naar Ghana overgevlogen om zélf die put te graven maar als het wicht al na drie rondjes uitvalt komt er van dat graafwerk ook niet veel meer terecht natuurlijk…

gravatar

Die familie van iris moeten zich schamen voor hun zelf zo praat je niet over je eigen kind en maar 8 euro voor 3 rondjes stelletje slappelingen als ze een beetje intresse in hun kind hadden getoond had iris denk ik wel door gegaan

Reageer
gravatar

Het valt of staat met goed trainen: mijn dochter traint al jaren op het bospad hier met een scheepsanker achter zich aan slepend. Als zij 8 wordt zal haar zoiets genants niet overkomen.

Reageer
gravatar

Jong geleerd is oud gedaan.

Met 1 jaar kunnen ze al wel lopen. Dus dan zie ik die ogen al stralen. ‘Papa, mag ik nu met de zandzak?!’

Als ze dan trouwens nòg niet kunnen lopen zijn het wel ontzettende loessers!

Ome Jan

gravatar

Als die familie zo graag die water put er willen neer zetten en dit niet doen omdat je dochter van 8 niet voldoende rondjes loopt. Hoe zielig ben je dan? Je kan toch niks verwachten van een 8 jarige!

Reageer
gravatar

Ik vind het echt heel erg dat de speld en haar eigen familie een 8-jarig KIND zodanig besmeuren in de media dat ze daar misschien een levenslang minderwaardigheidscomplex aan over zal houden.

Reageer
gravatar

Dat ben ik niet met u eens Maaike.
Iris had er ook voor kunnen kiezen om niet te lopen. Een gevalletje eigen verantwoordelijkheid dus,
Bovendien, als ze het nou allemaal belangeloos had gedaan, dan misschien nog wel. Maar ze heeft na deze zielige drie rondjes wel gewoon haar beker limonade en haar Twix geincasseerd, net als ieder ander.

gravatar

Die Kwame Mpufu komt in mijn rijtje van favoriete Dorpshoofden niet meer voor. Laat hem zelf maar eens van zijn luie reet afkomen, zijn dorp zit gewoon weer een jaar zonder een waterput. Die Mpufu is nog gemakkelijker dan die verwende Iris.

Reageer
gravatar

Die ouders moeten zich schamen. Als ze geen lichtgewicht cross-spikes voor haar kunnen betalen kan ze volgend jaar beter op blote voeten gaan rennen. Die lompe dingen die ze aan heeft zijn volstrekt ongeschikt. Hopelijk is ze volgend jaar in dat shirt gegroeid. Met haar looptechniek is niets mis. Volgend jaar beter.

Reageer
gravatar

8 jaar, dus prima in staat om meer dan 8 rondjes te lopen. Mij hoor je overigens niet over haar klagen, ik ben nooit een Iris fan geweest. Ze is mij te wisselvallig. Geef me dan maar Rikkie, dat is pas een kei. Zeven jaar en 18(!) rondjes vorige maand. (Ja, 18, je leest het goed)

gravatar

Waar maken mensen zich tegen woordig druk om. Als dat meisje er maar 3 loopt ze er maar 3 jammer volgende keer beter. Als ze nou is echt nieuws erop zetten. Dit is echt kanker veel onzin welke kanker persoon hier ook nog zo op reageren zijn helemaal dom. Krijg ka met speld .nl

Reageer
gravatar

Volgend jaar wordt er weer tegen kanker gelopen Kees. Kijken of je dan ook zo bagatelliserend bent als iemand maar 3 rondjes loopt voor jouw favoriete doel.

gravatar

Hier moet matchfixing in het spel zijn geweest. Zelf had ik ingezet op 11 rondes, maar de chinese gok-industrie had blijkbaar andere belangen. Jammer.

Reageer
gravatar

Zeau is dat Har!

Bè ons kenje inzette op éllef gange. As je de weg nie kwètraak, hebbie ze voâh nop doâhlaupe, en krèg ‘ie áuk nog un klèn désseâhtsje na.

De Belsjinies, wat un zaak!

(auk op woensdag aupe)

gravatar

Het wordt steeds gekker met die sponsorlopen. Vorig jaar drie dopinggevallen alleen al bij basischool de Regenboog. Ik snap zo’n coach ook niet, wie wil zo’n kind nog trainen? Dat doen ze toch alleen nog maar om hun enorme salaris en hun dikke auto’s. Het gaat alleen nog maar om de pegels. Het hart is uit de sponsorsport.

Reageer
gravatar

Dan moeten we dus eerst een actie starten om geld in te zamelen voor een donorhart voor de sponsorsport ….. Zullen we giro 555 betrekken?

gravatar

Moeten we die vliegtickets ook sponseren?

We lachen erom, maar het is wel de harde realiteit. Hoeveel mensen sterven er nu door Iris aan vervuild drinkwater?