Gutmenschen-stroom naar politiek correctere gebieden zwelt aan

Emigranten ontvluchten verhard maatschappelijk debat

Steeds meer Gutmenschen emigreren naar politiek correctere gebieden. Door de verharding van het maatschappelijke debat voelen ze zich niet meer thuis in Nederland.

Saskia Verheul vertrekt morgen naar Bonaire voor een beter leven. Het laatste half jaar heeft ze geprobeerd de verharding tegen te gaan door mensen online aan te spreken op seksistische grappen, blanke mannen te wijzen op hun white privilege en haar werkgever te vragen om een dag per week geen vlees te serveren in de bedrijfskantine. “Ik heb alles achter moeten laten in Nederland: mijn Vrij Nederland-abonnement en mijn bakfiets.”

Gutmenschen als Saskia voelen zich niet meer veilig in hun eigen woonplaats. “Toen ik protesteerde tegen een beeldje van Jezus in de kerststal op de basisschool van mijn kinderen werd ik door de andere ouders straal uitgelachen,” vertelt Saskia emotioneel op het vliegveld van Kralendijk.

Economen waarschuwen tegen de gevolgen van de Gutmenschenexodus voor de Nederlandse economie: het gaat vaak om hoogopgeleide mensen In het buitenland moeten ze vaak weer helemaal onderaan de ladder beginnen. Saskia werkt nu als schoonmaakster in een toeristisch resort. “In Nederland was ik hoogleraar genderstudies. Dus dat is best wel even wennen.”

Bovendien blijken de Cariben toch niet het verlichte paradijs waar veel politiek correcte vluchtelingen op gehoopt hadden. Saskia: “Ze zijn erg homofoob hier en ik word constant nagefloten op straat. Wat mij betreft kunnen ze de rambam krijgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben een ÜberGutmensch en ik vermaak me uitstekend in Nederland. Nog nooit zoveel heilige huisjes gehad om tegenaan te trappen.

Reageer
gravatar

Waarom aarden we niet en denken we met doorlopen verder te komen. ..

De gedachten om te lopen, vliegen, te verhuizen of om te blijven waar je zit…

“Waaromheid”…

Benny

gravatar

Saskia kan beter naar de VS vertrekken om daar aan een universiteit te werken. Daar kan ze temidden van zachte kussens in een ‘safe space’ thee drinken uit een mok gelabeld ‘male tears’.
Bijkomend voordeel: ze heeft ook nog wat aan haar kennis van genderstudies.

Reageer
gravatar

In de VS is ‘t ook niet helemaal safe Henri. Gemiddeld om de week vindt er een slachting plaats op universiteiten, door studenten die het plaatsingsbeleid van coaches in de universitaire baseball-competitie niet pruimen. De lobby van de NRA is hier zo sterk dat elke doorsnee-student beschikt over een handvuurwapen en één of meer automatische vuurwapens en ammunitie voor 6.000 schoten. Is Saskia nou écht beter af is in de States; Antil-lianen vermoorden alleen niet-corrupte politici

gravatar

Vluchten kan niet meer, ‘k zou niet weten hoe
Vluchten kan niet meer, ‘k zou niet weten waar naar toe
Hoe ver moet je gaan
De verre landen zijn oorlogslanden
Veiligheidsraadvergaderingslanden, ontbladeringslanden, toeristenstranden
Hoe ver moet je gaan
Vluchten kan niet meer

Zelfs de maan staat vol met kruiwagentjes en op Venus zijn instrumenten
En op aarde zingt de laatste vogel in de laatste lente

Vluchten kan niet meer, ‘k zou niet weten waar
Schuilen…

Reageer
gravatar

De term ‘Gutmensch’ komt toch eigenlijk vanuit de asieldiscussie? Lui die ‘Wir schaffen das!’ roepen zonder zich eerst af te vragen of ‘we’ dat eigenlijk wel willen.

Dat gelet op de miljardenkosten, de voorkeursbehandeling, de ondankbare houding, de eeuwige nasleep en het gebrek aan aanpassingsvermogen. De financiële en sociale bom die ligt te tikken.

Lui die zichzelf graag positief profileren in het besef dat dat in feite makkelijker en veiliger is dan kritisch te zijn. En ach, de rekening komt later wel, of wordt betaald uit de zakken van andere mensen.

Dus waar vlucht Saskia waar voor? Voor al die nare (minder naïeve) mensen, of eigenlijk voor de puinhoop die ze zelf mede heeft binnengehaald?

Reageer
gravatar

Vreemd dat je jezelf als ‘geen racist’ moet omschrijven. Het vooroordeel van de Guttmenschen is kennelijk voorspelbaar. Jouw verhaal slaat de spijker op z’n kop mijn aanvulling is dat het ook nog enorme hypocrieten zijn.

Waar ik door die hypocrieten als oplossing-gerichte realistische vrouw op De Speld wordt uitgemaakt is bizar. Zo zou ik een racist zijn, islamofoob en op sex belust zijn.

Ik wens de Guttmenschen veel jeuk en korte armpjes toe.

Corrie.

gravatar

Spedt toch! Er staat weer eens een grove fout in een artikel!

Saskia Verheul vertrekt morgen naar Bonaire en vertelt even later dat ze emotioneel werd uitgelachen op het vliegveld van Kralendijk.

Reageer
gravatar

Vluchten kan niet meer, ‘k zou niet weten hoe
Vluchten kan niet meer, ‘k zou niet weten waar naar toe
Hoe ver moet je gaan
De verre landen zijn oorlogslanden
Veiligheidsraadvergaderingslanden, ontbladeringslanden, toeristenstranden
Hoe ver moet je gaan
Vluchten kan niet meer

Reageer
gravatar

Briljant. En als ze het nu allemaal ook echt eens allemaal zouden doen, dan leren ze vanzelf dat er hier niet zo veel te zaniken valt in vergelijk met de rest van de wereld.. the hard way 😉

Reageer
gravatar

Hier in de Ardennen werken de flitspalen vanaf 172 per uur dan nog. In een zone 50 loop je vanaf 100 tegen de lamp. In Vlaanderen vanaf 51 heb je een boete beet. De flitspalenleverancier kwam daar zélf mee af. De overlijdingskans zou in NL 4x minder zijn. als je geen hartinfarct krijgt.

Reageer
gravatar

Dit soort mensen zijn nou echt een voorbeeld! Ik ken genoeg mensen die een marginale positie hebben als hoogleraar genderstudies, zij blijven vaak in die vicieuze cirkel. Geweldig dat Saskia uit deze vicieuze cirkel is ontsnapt en nu schoonmaakt. De toekomst ligt gewoon weer aan haar voeten nu! Dus aan iedere hoogleraar genderstudies: er is nog hoop, spring niet voor de trein!

Reageer
gravatar

“white privilege” Wat is dat nu weer, moet ik me nu soms schuldig gaan voelen over het feit dat ik blank ben?
Ik heb blond haar en blauwe ogen, heb ik nu ook “blond hair & blue eyes privilige”?

Reageer
gravatar

Tegenwoordig telt vooral het asielprivilege.

Zelfs een aanvraag telt al voor eeuwige opvang en gesubsidieerd doorprocederen tot het (kinder)pardon erbij neervalt.

Een bed-bad-brood voor illegalen in een middelgrote stad kost al 2 miljoen euro per jaar.

gravatar

Heeft Iemand er al aan gedacht een “Medeleven”- kaartje naar de arme bliksem te sturen? Ik bedoel de Sultan van Brunei (zie # 8 en 8a). Al zijn vrouwen lijden collectief aan PMS (in zijn harem zijn alle maandstonden gesynchroniseerd) en alle vrouwen lijden verlies op hun aandelen Shell. Erdogan heeft al geadviseerd olie te kopen van IS.

gravatar

Een tendentieus artikel, weer. Gutmenschen verlaten niet NU AL massaal het land; dát doen ze pas nadat hier met hun medewerking eerst officieel de Sharia is ingevoerd. Bovendien hebben de Cariben en Kaaimaneilanden veel vnan hun fiscaal-klimatologische aantrekkingskracht verloren na de slordige machtsovername door maffiosi uit de Polder en Zuid-Amerika en door de onopgeloste seriemoorden door Joran van der Sloot. Daartegenover zijn door de plaatselijke douane de mogelijkheden tot invoer van grote partijen drugs aanmerkelijk verruimd.

Reageer
gravatar

Ik ook : -)

gravatar

Een beetje Gutmensch, gesteld dat het de beschouwende en nadenkende soort is, gaat zorgen dat hij / zij zo snel mogelijk achter zich laat en zoekt hoge gronden op. De wereld stroomt aan diverse kanten over. Nog vrij dichtbij ook. Kijk maar naar het nieuws. Ik dacht aan Noorwegen. Aardig land. Met flinke hoogtes.

Reageer
gravatar

Wat De Speld betreft; er is weer een nieuwe ontwikkeling; nu is de lay-out veranderd, woorden worden onlogisch afgebroken, bijdragen raken weer onmiddellijk zoek. Het schijnt ook nooit lang goed te mogen gaan. Never a dull moment. Als crypto-Gutmensch zeg ik, deze ‘vernieuwing’ is gewoon gut met een duidelijk als K uitgesproken G.

Reageer
gravatar

Hoogopgeleide gutmenschen, laat me niet lachen. In Den Haag hebben we een heel hok vol Gutmenschen welke gespeend zijn van enig veratand, dus lekker opzouten

Reageer
gravatar

Hans, wie heeft ooit beweerd dat je hoogopgeleid moet zijn om in Den Haag carrière te maken? Integendeel, IQ is niet nodig. Je moet alleen op het juiste moment ellebogend in de juiste machtskringen verkeren (VVD, D66, KNVO, NOC/NSF, dicht bij de Troon). Kijk naar de bende VVD-bewindslieden: sociaal intelligent? Welnéé! Maar wel sluw. De man van Hennis-Plasschaert is CEO van een toeleveringsbedrijf van Defensie. Daarom werd zij namens de VVD minister van Defensie. Zo werkt dat in VVD-kringen. Coalitiegenoot PvdA is te dom voor dit soort constructies; daarom mag zij coalitiegenoot zijn van de VVD..

gravatar

Het schijnt dat in Nederland een verscherpt toezicht wordt uitgevoerd op bakfietsen van het merk Babboe of Baboe. In het zware frame van dit vehikel kunnen makkelijk explosieven worden verborgen die door Islamitische verzetsstrijders worden geplaatst als antwoord op de onbarmhartige onderdrukking van hun geloofsgenoten in Nederland. Iedereen een uitkering i.p.v. een modaal inkomen, niet meer op iedere straathoek een moskee, limitering van de kinderbijslag vanaf het tiende kind. Het opdringen van Paasfeest, Pinksteren, St. Nicolaas en de Kerstdagen ten koste van Id-Al-Fitr, via de media. VN en Veiligheidsraad hebben zich al krachtig uitgesproken tegen deze grove discriminatie en Nederland een officiële waarschuwing gegeven. De arbitrage-commissie overweegt een rode kaart voor ons land na twee keer geel; eerst de koloniale Zwarte Pieten-affaire, nu weer de uitbuiting van Islamitische medelanders. Guttegut.