Wetenschappers moeten leefstijl aanpassen om Eds hartaanval te voorkomen

‘Harder werken, minder slaap, meer koffie’

Wetenschappers moeten dringend hun leefstijl aanpassen om de grote toename aan hart- en vaatziekten in 2040 te ondervangen. Als ze zo doorgaan, gaat het helemaal mis. Dat zegt roker Ed.

Om te voorkomen dat ongezonde Nederlanders in de toekomst worden getroffen door de ‘tsunami’ van hart- en vaatziekten waar de Hartstichting voor waarschuwt, moeten wetenschappers harder werken, minder slapen en meer koffie drinken. Dat is volgens rokers, drinkers en mensen met overgewicht de enige oplossing.

Ed rookt een pakje per dag. Op dat tempo krijgt hij in 2040 hoogstwaarschijnlijk een hartaanval. “Er moet nu echt iets gebeuren,” zegt hij. “Anders gaat het straks helemaal mis. Dan zak ik over een paar jaar plotseling in elkaar. Daar moet ik niet aan denken.” Ed adviseert wetenschappers daarom met klem om hun leefstijl drastisch te veranderen: “Artsen en wetenschappers moeten veel harder werken, en daar nú mee beginnen.”

Margreet herkent de zorgen van haar man Ed. Ze ziet de klanten van haar oliebollenkraam met de dag dikker worden: “Als ik dan zo’n dikke man een hap zie nemen van zijn heerlijke appelbeignet dan denk ik: die man gaat dood in 2040, de tijd begint te dringen. Ik weet niet of die wetenschappers zich daarvan bewust zijn.”

Om meer bewustzijn te creëren onder wetenschappers over het belang en de urgentie van een ingrijpende leefstijlwijziging, heeft de Hartstichting een campagne gelanceerd. De campagne laat zien dat wetenschappers met kleine veranderingen al een groot verschil kunnen maken. Zo wordt hun geadviseerd om kortere pauzes te nemen, eten te bestellen in plaats van uitgebreid te koken en even op tijd een medicijn te vinden voordat Ed in elkaar zakt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja, na dat langdurige proces van dwangmatig opgelegde internaliseren in de eerste, tweede en derde socialisatiefase is het een opluchting ook eens iets te kunnen ekster-naliseren. Maar pas wel op met een té gefocussed zijn op het naar buiten brengen van oude trauma’s. men loopt dan licht eksterogen op. Lees vooraf de bijsluiter en raadpleeg uw arts, apotheker of psychiater.

gravatar

Mag ik jullie een prettig weekend wensen met veel seks, drank en drugs.
De enige zekerheid in het leven de we vanaf de geboorte hebben is dat we eens moeten sterven.
Want we kunnen moeilijk de aarde uitbreiden.

Reageer
gravatar

Dat mag je Piet, hoewel drank en drugs nou niet mijn eerste levensbehoeften zijn, maar voor degenen die daar wel dol op zijn: alla, maar wel maathouden s.v.p. Doe het in ieder geval niet in combinatie met autorijden.
Jij ook een fijn weekend Piet

gravatar

ik bonk ook helemaal niet met mijn hoofd op het toetsenbord, er zit hier een klein pietin piraatje van 11 maand op mijn hoofd te bonken.
Die vind het niet echt grappig dat mamma in bad ligt.

Ik zal het eens proberen met wat pap en anders moet ik daar toch een schijf aardappels in schuiven. Welke gek ooit nog durft te beweren dat pappa worden mooi is, vermoord ik alla minuut

gravatar

Het schijnt dat bepaalde soorten tatoeër-inkt ook een positieve invloed hebben op vervroegd sterven. Sommigen zijn echter immuun, zoals tatoe-godfather Henk Schiffmacher die nu alleen nog op zijn beide oren ruimte heeft voor tatoeëring. Veel voetballers zijn al op jonge leeftijd zodanig op armen en borst getatoeëerd dat ruimte gebrek nu hun vriendinnen van dienst noopt de snel opeenvolgende clubs in binnen- en buitenland op hun rug te geëtst te krijgen. Cool en leuk voor later.

Reageer
gravatar

Dan had ik allang overleden moeten zijn, ik zit onder de kleurplaten en allemaal ruim 25 jaar geleden laten zetten.
Ps ik type deze reactie geheel doorgesnoven en stomdronken, alleen de seks wil niet meer lukken 😉

gravatar

Ik zag ze met een zuurstoffles staan viespeuken op de stoep van het ziekenhuis.

Trouwens op zich al vreselijk: die schandhokken die men daarvoor speciaal neerzet, of zelfs op de verdiepingen maakt.
– Enige voordeel: men creëert z’n eigen werk.
– Sterk nadeel: het intelligente en gezonde deel der maatschappij betaalt voor zowel die hokken als de zeer kostbare zinloze behandelingen.

gravatar

Huh, dat snap je toch niet!? Moeten de wetenschapper nu hun levenstijl aanpassen voor de rokers en mensen die teveel eten?? Een beetje een omgekeerde wereld lijkt mij … TIjd dat die mensen zélf hun levenstijl gaan aanpassen! Die hebben er straks immers problemen mee!

Karel van Baarn

Reageer
gravatar

Omdat ik geen likejes kan uitdelen, deel ik u mee dat ik mijzelf reeds 25 likejes heb toebedeeld. Gelieve de likejes die u mij wilt toebedelen hierbij op te tellen.

Deelt u dit a.u.b. aan alle posters mee.

Reageer
gravatar

Goed getroffen hedendaagse mentaliteit van bepaalde bevolkingsgroepen.
#IK-IK-IK
#MEER-MEER-MEER

Meer viespeuken, meer vet, meer zout, meer kauwgom, meer selfies, meer graaien van het web, meer gratis, meer klagen, meer kinderen…

Reageer
gravatar

Je hebt niet door dat dit over het klimaat gaat? Hoe groot is jouw ecologische voetafdruk? 😉 Jouw reactie bewijst maar weer dat mensen de schuld altijd buiten zichzelf zoeken.

gravatar

Meer kauwgom? Meer graaien van het web?? Meer CapsLock???

Nette Mensen vinden altijd wel iets om over te klagen zo blijkt maar weer.

Doei.