Wow! Joop van den Ende schenkt de helft van zijn inkomsten aan Nederland

Filantroop betaalt voor politie, wegen en cultuur

De Amerikaanse rijken geven veel geld aan goede doelen, maar de Nederlandse miljardairs kunnen er ook wat van. Wist je bijvoorbeeld dat mediamagnaat Joop van den Ende maar liefst 52% van zijn inkomsten aan Nederland schenkt?

Het geld komt rechtstreeks ten goede aan de mensen in Nederland die het goed kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in de vorm van uitkeringen en toeslagen. Maar eigenlijk profiteert heel Nederland mee. Politie, wegen, kunst en cultuur: er is weinig waar Van den Ende niet ruimhartig zijn portemonnee voor trekt.

De filantroop zelf blijft bescheiden over de grote sommen geld die hij naar zijn landgenoten overmaakt: “Het gaat eigenlijk vanzelf.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik wil dat nog wel eens nagerekend zien of die 52% wel gehaald wordt. Meneer Joop zal eerst de kleinste schalen moeten doorlopen en de belastingvrije voet moeten afrekenen VOOR hij aan de 52% mag beginnen.

Reageer
gravatar

Joep zal toch echt wel een goede belastingadviseur hebben die hem wegwijs maakt in het Labyrinth van Jeroen Dubloen Deysselbloem? En hij is op “jij en jou” met Beatrix en de hele familie. Dus Joep betaalt geen cent teveel, ga daarvan maar uit. Nederland zorgt goed voor de groten, niet meer voor de kleintjes, daar hebben we toch Albert H. voor?

gravatar

Heu, dus jullie bedoelen dat we allemaal belasting betalen voor elkaar?
‘t Moet niet gekker worden.
Straks gaat iemand nog vertellen dat ‘gemeente’ staat voor een gemeenschap van mensen, die gemeenschappelijk een paar dingen regelen in en rond hun woonplaats, in plaats van voor een instituut incapabele bureaucraten en corrupte politici.

Reageer