Maurice de Hond: ‘Klusjesman achter Decembermoorden’

Opiniepeiler gelooft in onschuld Bouterse

Niet Desi Bouterse, maar een klusjesman zit achter de Decembermoorden. Daar is opiniepeiler Maurice de Hond van overtuigd. Hij hoopt dat de waarheid in een nieuw proces eindelijk aan het licht komt.

In december 1982 werden vijftien prominente tegenstanders van het Bouterse-regime gemarteld en vermoord. Door een klusjesman, zo stelt De Hond: “Er zijn heel veel fouten gemaakt in het onderzoek. Vanaf het begin werd er met de beschuldigende vinger naar Bouterse gewezen. Nooit is onderzocht of er misschien ook een klusjesman in de buurt was. Dat noem ik tunnelvisie.”

Volgens De Hond kunnen de tegenstanders van Bouterse fantasie en werkelijkheid niet uit elkaar houden: “Omdat hij een coup pleegde en de mensenrechten schond, gaat men ervan uit dat hij ook deze moorden op zijn geweten heeft. Daardoor zit straks een onschuldig man vast, terwijl er ergens in Suriname een klusjesman vrij rondloopt.”

De Hond wil de lichamen van de slachtoffers laten opgraven, omdat hij sterke aanwijzingen heeft dat er moordwapens in de kisten zijn verstopt door een klusjesman: “Dat heb ik laatst gedroomd.”

De opiniepeiler heeft een team van privé-detectives naar Suriname gestuurd om de werkelijke dader op te sporen: “Ik weet zeker dat het alibi van een heleboel Surinaamse klusjesmannen aan alle kanten rammelt. En wie zegt dat ze geen motief hadden om deze moorden te plegen? Ik wil iedereen achtervolgen die een gootsteen gaat repareren of andere verdachte dingen doet.”

De beroepsvereniging van klusbedrijven in Suriname noemt de aantijgingen ‘onzinnig’ en de opsporingsactiviteiten ‘een heksenjacht’. De Hond sleept de vereniging vanwege die uitlatingen voor de rechter: “Dit is uitsluitend bedoeld om mijn goede naam te bezoedelen. Overduidelijke laster. Ik ben een vliegtuig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een klusjesman die de moorden heeft gepleegd. Hij deed er blijkbaar wat klusjes bij. Niet te geloven die Maurice de hond. Heeft blijkbaar een klusjesman fobie. Is hier al eerder mee gekomen in een andere zaak. Klusje voor de psychiater denk ik.

Reageer
gravatar

Vergis je niet in Maurice de Hond!

Zo heeft hij laatst ook gedroomd dat niet Lee Harvey Oswald maar de klusjesman van de Texas School book depository Kennedy heeft vermoord.

gravatar

Bah weer zo’n suf artikel. De Speld lijkt wel een site voor oudjes. Wanneer komt er een artikel over Zwarte Piet? Daar kan ik zo lekker mee uit mijn dak gaan.

Al maanden geleden heb ik er om gevraagd.

Corrie.

Reageer
gravatar

Wij mogen absoluut niet vergeten dat ten tijde van deze moordjes onze eigen grijns, Mark Rutte, heel toevallig stage liep bij een oliebollenbedrijf te Paramaribo!

Het kan verder ook geen toeval wezen dat ene Frans, ja, Frenske Timmermans!, vlak voor de moorden nog op het dorpsplein van Pribo de opstand preekte om daarna met de bus naar Brokopondo te vluchten.

En dan krijgt Bouterse nog de schuld ook! Waarom dan maar niet meteen de schuld aan Poetin geven?

Reageer
gravatar

Wellicht is het verstandig om de definitie van klusjesman nader te verklaren. Het woord ‘klus’ is afgeleid van het oud-Spaanse ‘cluco’, wat zoveel betekend als ‘gesloten’ of ‘achter slot en grendel’. Ik wil verder natuurlijk geen complottheorieën aanstimuleren natuurlijk maar misschien is het zo wat helderder ofzo.

Reageer
gravatar

Daarentegen is Desi Bouterse dan weer wel verantwoordelijk voor de vuurwerkramp in Enschede. Eigenaren Willem Pater en Ruud Bakker zijn op hun beurt weer de schuldigen van de moord op Marianne Vaatstra, en Regilio Tuur heeft de noodlanding van een Boeing in de Hudson rivier op z’n geweten.

Zo blijven we bezig!

Reageer
gravatar

Dat weet je zelf het beste. Onzinnige en domme en debiele en belachelijke en niets-zeggende reacties worden niet geplaatst.
Met vriendelijke groet,
redactie van De Speld.

gravatar

De beroepsvereniging van klusbedrijven pleit voor een algehele amnestiewet voor ‘klusjesmannen’.

‘Het is tijd om vooruit kijken’.

Bovendien betrekken zij nog steeds veel opdrachten van de heer Boutkont en zijn zoons in deze economisch zware tijden.

Reageer