Gerard (66) wil geen kleinkinderen

'Mijn dochter noemt me een egoïst maar het is mijn privéleven'

Hij is inmiddels 66, dus wordt Gerard steeds vaker de vraag gesteld of hij kleinkinderen wil. Het antwoord van Gerard op die vraag is eenduidig: Nee. “Het is mijn keuze. Ik wil geen kleinkinderen.”

Gerard voelt zich vaak onbegrepen als andere mensen van zijn beslissing horen. “Ik snap niet waar mensen het recht vandaan halen te oordelen over andermans privéleven.” Gerards dochter Lieke kan bijvoorbeeld totaal geen begrip opbrengen voor zijn keuze. “Als ik tegen mijn dochter zegt dat ze zich moet laten steriliseren noemt ze me een egoïst. Terwijl: het is toch mijn beslissing of ik tweede generatie nageslacht wil. Daar heeft ze zich helemaal niet mee te bemoeien.”

Volgens Gerard heeft Lieke ‘geen idee’ hoe vervelend het is om een kind te hebben. “Ik wel, en ik kan uit ervaring spreken. Ik heb gewoon geen zin weer één zaterdag per maand bezig te zijn met luiers. Ik heb de beste 15 jaar van mijn leven verpest aan het opvoeden van mijn dochter, die tijd krijg ik nooit meer terug.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

k gemaild Doctor Ororo en uitgelegd hoe urgly mijn huwelijk was en hij antwoordde en zei dat mijn huwelijk zal een van de beste ooit, omdat hij zijn ban zal gebruiken om mijn man stoppen met drinken, roken en rokkenjager zijn. Ik geloofde en vertrouwde Doctor Ororo woord en volgde al zijn instructie Gelukkig voor mij alles wat gebeurd is binnen 12 tot 16 uur net zoals hij zei. Mijn man werd de beste man die ik ooit wilde. Ik zal spreken over Doctor Ororo vriendelijkheid till i die. mijn nummer i

Reageer
gravatar

Woorden zijn niet genoeg voor mij om Doctor Ororo vriendelijkheid uit te drukken, in mijn hele leven heb ik niet een man als Doctor Ororo dat een woord zegt gezien en het gebeurt net zoals het wordt gezegd. Mijn huwelijk was een urgly één en ik was niet comfortabel in omdat mijn man drankjes en verwijfd. Hij bleef drinken, roken en rokkenjager waarom ik was bezig met het zoeken naar oplossingen tot op een dag mijn vriend vertelde me over Doctor Ororo de ban. Ik gemaild Doctor Ororo en uitgelegd

Reageer
gravatar

[…] die sarcasme niet snappen en nooit doorhebben dat het helemaal geen nieuws is. Ik vond  ‘Gerard (66) wil geen kleinkinderen‘ om te brullen. ‘Gerard voelt zich vaak onbegrepen als andere mensen van zijn […]

Reageer
gravatar

Deze man had zelf geen kind op de wereld moeten zetten , dat was zijn verantwoording, had hij maar een knoop in zijn balzak moeten laten maken. Had kind maken kunnen voorkomen . Of zijn dochter wel of geen kind zal krijgen, daar beslist ze zelf over.

Reageer
gravatar

Ik denk dat ik uit een totaal andere wereld kom!
Ik kan me niet voorstellen dat een ouder het “recht” zou willen hebben dat zijn kinderen zich, omdat Hij dat wil, zich zouden mogen voortplanten.
Als grootouder heeft hij geen enkele verplichting tegenover zijn kleinkinderen. Waarom dan zo arrogant tegen de wereld en tegen zichzelf?

Reageer
gravatar

Als je nou gewoon geen kotsende, schijtende en krijsende ellendelingen wil hebben waar je op moet passen, mag je dat toch gewoon zeggen?

Ik moet ze niet.

Reageer
gravatar

Hoe druft hij. Weetje hoeveel mensen kinderen wel willen maar kunnen geen kinderen krijgen?Deze egoist wilt terug naar zijn vrijgezellen jaren .Mid life crisis op 66 ik zeg van wel.Hij mag een mening hebben ja maar het is niet zijn beslissing.Het is Lieke d’r lichaam .Wat zal deze ouwe man later toch wel een eenzame tijd hebben.Ik zeg LIEKE ga er gewoon voor jou vader is het niet waard maar een kindje wel. En laat je vader het maar voelen eigen schuld dikke bult he papa.

Reageer
gravatar

En jij ook bemoeizuchtige muts! Laten we het maar niet hebben over wat jij allemaal op de wereld hebt gekwakt.

Wat een trieste teleurstelling, en het ligt zeker allemaal weer aan een ander hè?

gravatar

Zuurpruim gezicht zegt al genoeg. Wat een bekrompenheid.!!!!! Laat de dochter lekker zelf beslissen, maar maak haar vader in ieder geval geen deelgenoot van haar leven met eventuele kinderen.

Reageer
gravatar

ik geef hem geen gelijk! , hij heeft de keuze gehad vader te worden/zijn en zijn dochter! mag nu beslissen of ze wel of geen kinderen wil en daar heeft hij zich bij neer te leggen. Echter is het wel aan hem om te kiezen of hij een belangrijke opa rol wil spelen of liever door wil met zijn eigen leven. Maar dat hij roept dat ze dochter zich moet steriliseren is totaal niet aan hem en terecht dat ze daar boos om wordt.
Aan ze dochter wil ik zeggen doe wat je hart je ingeeft 😉 dan maar geen…

Reageer
gravatar

Tja, en toen waren de tekens op. Redigeren heeft ook geen zin, want na 4 minuten verloopt de deadline.

Maar het is wel fijn voor je dat het De Speld heeft behaagd jouw reactie te plaatsen.

gravatar

Heel herkenbaar. Mijn ouders hebben mij ook herhaaldelijk laten weten eigenlijk geen kinderen te willen krijgen. En dat snap ik maar al te goed, ik wil ze zelf ook niet. Een post-natale abortus vind ik echter te ver gaan, ook wat dat betreft ben ik net zo egoïstisch als Gerard.

Reageer
gravatar

Een hoog incestueuze bijsmaak bij deze situatie. Wat kan Lieke er aan doen? Nou iets met haar nagels en de condooms, of de pil natuurlijk. Net als iedere vrouw die haar vent voor het blok moet zetten wegens een tikkende tijdbom harerzijds en een zich te jong voelen zijnerzijds.
Maar als ze zo haar vader naait…

Reageer
gravatar

Tja, wat een nare vader voor Lieke. En had hij zich dat niet eerder kunnen bedenken. Hij heeft niets te zeggen over de inrichting van het leven van zijn dochter. Ik vind het een egoïst .

Reageer
gravatar

Ja hoor, je hebt helemaal gelijk!
Misschien moet je hem opsporen en het hem persoonlijk vertellen.

Of eerst even nakijken wat de Speld ook alweer is.

gravatar

Het is toch zeker zíjn nageslacht? Waar bemoeit die dochter zich mee, ze mag blij wezen dat ze überhaupt bestaat. Dat ze dan geen kinderen mag krijgen van haar pa moet ze dan maar op de koop toe nemen.

gravatar

Zullen wij eens even het traject ingaan ivm met teelbalkanker? Nu is dit nog niet 100% zeker, maar ik kan u vertellen dat er dan een wereld opengaat ( of in elkaar dondert)

Reageer
gravatar

Overigens: ook weg met alle random comments van de Speldredactie als: ‘ýou already rated this comment’ (=niet waar enne: waarom in het Engels overigens?) of een commentaar als: ‘u geeft wel heel snel een mening’ (nou en??). Maar goed die Speld redacteuren zijn ook maar kkleinkinderen van grootouders die ze eigenlijk niet gewild hebben,

Reageer
gravatar

Het is een schande dat het überhaupt geboren is.

Niet alleen Gerard heeft moeten meebetalen aan de groei van het nest, en nou vervalt die vervelende geschiedenis ook nog in herhaling,
bah!

Reageer
gravatar

Ik geef Gerard groot gelijk, het is zijn keuze en dr zijn vast wel andere mensen die op haar kind willen passen en btw waarom moet hij op t kind passen tis haar kind en die dump je niet omdat je moet werken of iets dergelijks, Je verzint maar wat maar dump je kind ergens anders is toch raar

Reageer
gravatar

Ja, ik ben het ook met Gerard eens, al vind ik wel dat híj dan voor de kosten van de sterilisatie van zijn dochter op moet draaien. Misschien voor de zekerheid ook zijn schoonzoon laten steriliseren.

gravatar

Ik vind het stuitend dat er weer volkomen aan voorbij wordt gegaan dat er dui-zen-den mensen thuis zitten te huilen omdat ze ongevraagd zwagers en schoonzussen wordt opgedrongen. Daar hoor je dus nooit iemand over! Gelukkig hebben we de maandelijkse Steunavonden, maar anders zag het er voor mij en mijn lotgenoten somber uit!

Reageer
gravatar

Ik ben door de kinderoverlast aan de drank geraakt. Ook gebruik ik daardoor dope en coke en af en toe zet ik wanhopig een inbraakje.

Smerige vuile rotkinderen, jullie hebben mijn leven verpest!

gravatar

Hoi Ewout,

Het klopt niet dat u nooit iemand hoort over het ongevraagd opgedrongen worden met zwagers en schoonzussen. Ik hoor u er namelijk over. Dus graag voortaan een goede reactie, dit kan uiteraard niet. Alle bommen en schoonzussen!

gravatar

Gerard heeft helemaal niets te beslissen dat is Liekes keus en om te zeggen dat 15 jaar van zijn leven verpest zijn door het opvoeden van zijn dochter is walgelijk

gravatar

En aan het kleinkind zelf wordt ook nooit gedacht, toen ik 1 werd wilde ik dat helemaal niet, nu na 19 jaar kan ik er mee leven, maar of ik er ooit van kan genieten? De 1e en 3e generatie zijn altijd de dupe van kleinkinderen.

Reageer
gravatar

Begrip, ouderloos,

overheid, schandpaal, afschieten of Chineese toestanden,. kinderloos.,

Uitrangeren, wissel. trekken of duwen, eruitkomen zonder dat je vader heet Diedrik of Rudolf of Joep,

begrijpen en vrijlaten daar gaat het om ook voor Corrie

gravatar

Dokter Bernard heeft slechts het beste met CvH voor.

Zeg nou zelf Bon, wat is er nou mooier dan tijdens de slaap je laatste adem uitblazen.

Het kon echt niet meer.