Man (31) blowt elke dag maar heeft het niet nodig ofzo

'Ik zou echt elk moment kunnen stoppen'

Dave (31) blowt iedere dag. Als hij zou willen, zou hij elk moment kunnen stoppen. “Ik vind het gewoon chill, maar ik heb het echt niet nodig ofzo.”

Dave is al 11 jaar een vaste waarde bij de Intratuin in Arnhem. “Ik functioneer prima, het is lekker even een blowtje voor het slapen gaan. Gewoon ontspannen weet je. Ik was een paar jaar geleden een week op wintersport en toen heb ik een hele week niet geblowd, dat ging echt prima. Ik zou prima zonder kunnen.”

Dave vindt zijn cannabisgebruik niet problematisch. “Het is niet dat ik verslaafd ben ofzo,” zegt hij. “Blowen is helemaal niet verslavend.” Volgens Dave is blowen bovendien veel minder schadelijk dan drinken en roken. “Ik rook alleen puur, zonder tabak. En ik draai altijd binnenstebuiten, dan krijg je ook niet zoveel papier binnen.”

Dave: “Ik ken ook mensen die iedere dag een appel eten, dus dan denk ik van ja.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik begrijp dat de nieuwe koers van De Speld is dat er slechte, Speld-onwaardige artikelen worden geschreven en dat men dan hoopt dat het in de reacties een beetje leuk wordt?

Nou daar doe ik niet aan mee.

Reageer
gravatar

Het is algemeen bekend dat de meeste softdrugs uit Marokko komen. Het beste is daarom softdrugsgebruikers tegen de muur aan te zetten. Dan gaat het tenminste niet naar de terroristen.

Bericht voor Joep: de komende twee maanden ben ik op ‘vakantie’ dus geen sexuitjes meer. Het is vreemd dat de overheid zo met z’n verzetstrijders omgaat.

Corrie.

Reageer
gravatar

Het is opvallend hoeveel bijdragen er weer geruisloos verdwijnen. En niet alleen van mij. Er wordt stone and bone geklaagd maar de redactie blowt onverstoorbaar door. Het wordt weer tijd voor een nieuwe provider met nieuwe irritatie-punten. Hé, dove netels daar in de Speld-redactie: tijd om van jullie luie speldenkussen af te komen en nieuwe plagen en belemmeringen te bedenken. Ooit moet het systeem toch ECHT GOED gaan werken?

gravatar

Ik blowde dagelijks minimaal 10 gram weg nu bijna 2 jaar clean,tis verslavend en dikke rotzooi dus wil dave et wel eens zien doen. Achteraf blij dat ik van die rotzooi af ben dagelijks nog moeilijk mee.

Reageer
gravatar

Ik ben het met u eens, circa 30 jaar geleden werkte ik bij een bedrijf en kreeg het aanbod om een opleiding te volgen op hun kosten, in die tijd blowde ik als een schoorsteen maar merkte wel, toen ik die opleiding deed dat ik moeite had met het concentreren. Daar ben ik toen mee gestopt, mijn cijfers knalden omhoog. Ik heb er ook geen dag spijt van, dat ik gekapt ben met die onzin.

gravatar

Dit waren waarschijnlijk ook de laatste woorden van die protestzanger genaamd Armand, wat overigens wel een leuke gast was.
Die overigens overleden is aan longkanker veroorzaakt door het overmatig consumeren van appels.

Reageer
gravatar

Dat zeiden veel sherry wijven ook, maar er wordt verrekkus weinig sherry meer gedronken. Denk dat uiteindelijk toch bier gast winnen in de “ik heb t niet nodig ” competitie

Reageer
gravatar

nou ik lag stoned in bed en daarnaast dacht ik dat al wel had gereageerd maar dat zal de speld wel weer hebben geblokkeerd omdat het wel erg voor de hand lag

gravatar

Gelijk aan Dave vindt ook dit kabinet het totaal niet problematisch. Daar komt bij dat de Fiscus een aardig percentage accijns heft op de omzet van de shops.

Het wordt pas problematisch als Dave een uitkering aanvraagt, nadat zijn werkgever eens onverwacht aan de deur stond, net toen Dave’s ochtendritueel als gevolg van het sterke spul wat uitliep.

Reageer
gravatar

Het stomme is dat ik jongeren tegen kom in mijn professionele werkomgeving. Hebben ze geen geld om te blowen dan ze super chagrijnig en down maar blowen ze zijn niet verslaafd…

Reageer
gravatar

Tja, welke Dave was ik ook weer? Ergens las ik dat cannabis gebruik zou kunnen leiden tot vervroegde dementie of was dat nou een ander iets geestelijks? Ach, ik kan morgen stoppen.

Reageer
gravatar

Ik ken best veel mensen die elke dag blowen al jaren maar ook best prettig functioneren zonder. Beter zelfs. Use your sarcasm against real evil and Write better articles!

Reageer