Terrorisme-expert wil kruistocht tegen oorlogsretoriek

‘Ik rust niet voor het bloed van de hyperbolen vergoten is’

Terrorismedeskundige Pascal Stevens pleit voor een allesverzengende kruistocht tegen oorlogsretoriek. De Leidse hoogleraar vindt dat er een totale vernietiging moet komen van de opruiende teksten van politici naar aanleiding van de aanslagen in Parijs.

Stevens zegt dat we het oorlogszuchtige taalgebruik moeten verdelgen met de oerkracht waarmee onze moeders ons gebaard hebben. Stevens: “Ik zal niet rusten voor de laatste druppel bloed van deze verdorven hyperbolen vergoten is. Alle broeders en zusters die net als ik een hekel hebben aan hoogdravende teksten moeten zich verenigen in de allesverzengende strijd die de vijand zal doen verdampen in het maanlicht van onze voorouders.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarde Mel: parabolen o.k., maar wat te denken van parabenen? Erg slecht voor de gezondheid niettemin aanwezig in voedsel, drank, douche-gels en zelfs medicijnen. Onze Keuringsdienst van Waren weet dat en blijft (zoals het een overheidsdienst betaamt) in gebreke hier iets aan te doen, onder invloed van de Parabenen-lobby. Dan zijn er ook nog hyper-bolen waarmee moet worden afgerekend én de sym-bolen die vooral in de hedendaagse symboolpolitiek een taai leven leiden. Maak de borst maar nat

gravatar

Nóg een stapje verder Pascal: ALLE retoriek moet verboden worden. Wat ons dan rest is stilte en herbezinning op de maatschappelijke kilte.
Politici zullen niet meer retorisch lallen, commerciële banken zullen vallen, kanonnen kunnen zwijgen, gelovigen niet meer eerbiedig nijgen, ABN kan ter beurze gaan met alleen haar naakte waarheid aan. Deysselbloem zal zwijgen over belastingfaciliteiten, over blijft alleen zijn liegen over voldongen Starbuck’s feiten.
Voilà, hier alvast mijn Sinterklaasrijm

Reageer
gravatar

Waar blijft Kapelaen Eurlings??? Er kan niemand zo goed Sinterklaas gedichten schrijven als de Kapelaen. Iemand een idee?

gravatar

Waarom moet mijn reactie beoordeeld worden door de Spelds’ Waarheidscommissie??? Het is toch bekend dat de Kapelaen voor ons hier de Sinterklaasgedichten schrijft? Ik wilde hem verzoeken een mooi gedicht voor de Belsjineis te schrijven.