Veto Rusland tegen afwijzing ontkenning beschuldiging doping

Volgens Moskou is er niets aan de hand

Het Kremlin heeft een veto uitgesproken over de afwijzing van de Russische ontkenning van dopingbeschuldigingen. Een woordvoerder ontkent dat er iets aan de hand zou zijn en wijst de ophef die internationaal is ontstaan resoluut af. ”We hebben de ongefundeerde geruchten vorige maand zelf toevallig ook getest en die resultaten waren positief. De afwijzing was toen ook al ontkend voordat wij het veto uitspraken.”

Dat de internationale gemeenschap de Russische ontkenning van dopingpraktijken afwijst, noemt Moskou ‘contraproductief’, ‘ongefundeerd’ en ‘jammer’. Daarom blokkeert het Kremlin de afwijzing van de ontkenning middels een veto.

Het anti-dopingagentschap WADA, dat een onthullend onderzoeksrapport publiceerde, is teleurgesteld dat Rusland de internationale afwijzing verhindert, maar ontkracht dat zij zich er bij neer zouden leggen. “Onze onderzoekers staan afwijzend tegen het opschorten van vervolgstudies, dus ik zal niet ontkennen dat dit nog een staartje kan krijgen.”

Volgens Rusland zou er sprake zijn van jaloezie. ”We hebben nou eenmaal een krachtig veto, maar daar hebben we hard en eerlijk voor getraind.” Andere landen doen deze verklaring van de hand. Zij staan onwelwillend tegenover het Russische veto tegen afwijzing van de ontkenning. In een officiële reactie laat het Kremlin weten dat het Rusland een zorg zal wezen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wie geen doping gebruikt wint nooit een wedstrijd.
Uitspraak oud beroepsrenner en gestopt met fietsen in 1968 omdat het hem iets te gortig werd wat er allemaal ingenomen moest worden.
Veel van renners van toen leven allang niet meer zo zei hij een enkel jaar terug.

Reageer
gravatar

En dat vlak voor het uitvoeren van de dopingtests ineens alle samples werden meegenomen door Russische soldaten en die pas 2 weken later weer vrijgegeven werden (waarna ze natuurlijk als volledig clean uit de test kwamen), doet daar ook niets aan af. Ze wilden deze alleen maar beschermen tegen jaloerse Oekraïense valsspelers.

Reageer
gravatar

Ik denk dat ik geen kladje nodig heb. Soms (nu dus) is het uit je hoofd doen iets om niet bij te hoeven nadenken.

Simpel kan het beste zijn!

Benny

gravatar

Soms is het uit je hoofd doen iets om niet bij te hoeven nadenken.

Bij deze wil ik Benny’s oneliner nomineren tot oneliner van het jaar.

Het kan zo op een oud-Hollands tegeltje.