Gameverslaafde Dennis (21) kan niet meer stoppen met online therapie

‘Ik heb al drie psychologen uitgespeeld’

Dennis (21) begon enkele maanden geleden met online therapie om van zijn gameverslaving af te komen. Inmiddels besteedt hij achttien uur per dag aan online oefeningen, opdrachten en chatsessies met zijn therapeuten.

De online therapie helpt Dennis enorm: “Het is echt heel erg leuk om te doen. Ik moet slim antwoorden op moeilijke vragen. De therapie vraagt het uiterste van mijn vaardigheden. Als ik ermee bezig ben, denk ik even niet aan mijn problemen. Dan zit ik in mijn eigen wereldje waar niemand me iets aan kan doen.”

Dennis vertelt dat hij snel beter is geworden in online therapie: “In het begin verloor ik meestal van de psycholoog. Hij zette mij met zijn vervelende vragen vast in een hoekje. Maar die uitdaging is juist kicken! Inmiddels heb ik verschillende tricks ontdekt om me daaruit te redden. Ik heb al drie psychologen uitgespeeld.”

Zijn omgeving ziet wat het met hem doet. Van een jongen met ingevallen wangen die te weinig daglicht ziet, is Dennis veranderd in een jongen met een bleke huid die schichtig om zich heen kijkt. Een vriend: “Eerst kon Dennis alleen maar praten over GTA-V, nu heeft hij het uitsluitend over vragenlijsten. Het lijkt mij eigenlijk ook wel gaaf.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wil en kan hem wel van zijn verslaving af helpen, graag zie ik een bericht tegemoet als hij geholpen wil worden.
Gamesenverslaving.nl
ook op Facebook

Reageer
gravatar

Mij lijkt het dat gameverslaafden niet vie de computer meer moeten werken , maar juist moeten gaan sporten , wandelen, fietsen, oftewel uit de computer stappen en het echte leven weer moeten gaan leren waarderen en ontdekken.

Reageer
gravatar

En dan? Dan zit die arme jongen straks met een sport, wandel, fiets oftewel uit de computerstap -verslaving… schiet ook niet echt op.

gravatar

Wat fijn om deze maandagmorgen met een positief bericht te beginnen! Fijn dat er onder de jeugd van tegenwoordig nog immer dames en heren zijn met doorzettingsvermogen! Er staat echter niet in het bericht of Dennis, wanneer hij verliest, zich beroept op een ‘fout in de vragenlijst’. Pas wanneer dat het geval is, kunnen wij van een doorbraak spreken!

Reageer
gravatar

Nee hoor, Dennis weet heus wel dat het aan hem ligt, dat hij overal de schuld aan heeft en dat hij uitzonderlijk minderwaardig is.

Hij zal de vragenlijst nooit de schuld geven terwijl wij toch regelmatig foute vragen en antwoorden geven om hem uit te dagen.

Zijn verslaving heeft hem tot nu toe verhinderd zichzelf van kant te maken.

gravatar

Dus van de ene in de andere verslaving gerold nee.. Denk echt dat het nu heel veelbeter met hem zal gaan … Hij zit in ieder geval nog lekker de hele dag achter zijn computer… 😉

Reageer
gravatar

Zo goed, gaat het nog niet met Dennis hoor. Hij rent nog vaak rond schreeuwende “It’s a me, Dennis!”, springt tegen plafonds in de hoop dat er munten uitkomen en eet veel paddenstoelen. het ergste moment was de chaos op de A2 gisteren toen hij er rondreed met een go kart en bananen en schildpadden dropte op de openbare weg.

Reageer
gravatar

Lach me kapot om jou.

Mensenkennis komt blijkbaar in jouw woordenboek niet voor. Jouw reactie zegt meer over jou dan over de persoon in kwestie. Het is heel makkelijk om een oordeel te geven terwijl je niet eens weet wat deze persoon heeft meegemaakt.

gravatar

Kan Dennis niet eens door Corrie genomen worden? Die, weliswaar kleine, injectie heeft mij altijd erg geholpen en mijn chronische opbstipatie verminderd.

Reageer