China geeft Nederland twee politieke gevangenen te leen

‘Teken van bijzondere band tussen Nederland en China’

Binnenkort zijn in Nederland twee politieke gevangenen uit China te bewonderen. China leent de politieke gevangenen uit aan diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Politieke gevangenen worden door China beschouwd als een belangrijk nationaal symbool. “We hebben hier jaren voor moeten lobbyen. Dat het nu is gelukt, is een teken van een bijzondere band tussen Nederland en China,” legt minister Koenders van Buitenlandse Zaken uit. “We verwachten een paar honderdduizend bezoekers: veel Nederlanders hebben nog nooit een Chinese politieke gevangene met eigen ogen gezien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien hebben ze ook nog wel 2 eilanden te leen, leuk voor op onze wadden!

Uit de ‘Chinese’ zee, maar dan ver-ver weg van China. Zeg maar tussen Vietnam, Maleisië, en de Filippijnen in.

Reageer
gravatar

En? Eerst twee weken naar de nonnetjes in Vught om Nederlands te leren, zoals Maxima? En dan geplaatst in “sobere” VVD-behuizing?
China ziet beide politieke gevangenen als een proefzending. Bevalt het verblijf hier goed, dan komen ongeveer anderhalf miljoen politieke gevangenen hier om een restaurantje te beginnen. Neo-confucianistisch China wil zo voorkomen dat de Islam Nederland stapsgewijs tot voorstad van Ankara maakt. Nederland is een rising market als opvang voor ongewenste nationale minderheden, zegt Koenders van BuZa

Reageer