Facebook-actie wil duizenden schouders ophalen

‘Nederland zegt tja tegen het vluchtelingenprobleem’

Mensen met een hart zijn een Facebook-actie begonnen om zoveel mogelijk schouders op te halen over het vluchtelingenprobleem. Een dag nadat de actie van start ging zijn er al meer dan 5000 schouders opgehaald. Het initiatief is bedoeld om aandacht te vragen voor het lot van vluchtelingen.

Organisator Teun van Vliet erkent dat zijn actie de vluchtelingencrisis niet zal oplossen: “Sterker nog, we laten zelfs niet zien dat de situatie ons aan het hart gaat. Maar we laten wél zien dat we ervan op de hoogte zijn, ongeacht of het ons interesseert. Dat is het minste wat we voor die mensen kunnen doen. Laten we als Nederland massaal tja zeggen tegen het vluchtelingenprobleem.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja, ik vind, de sterkste schouders kunnen het beste de zwaarste lasten dragen. Mijn fysio adviseert om voor deze keer toch maar aan anderen de eer te laten de schouders op te halen. Zij vermoedt dat mijn blessure te wijten is aan te zware belasting door het veelvuldig ophalen van mijn schouders. Daarom, ter wille van mijn schouders, roep ik op: opvangen, die vluchtelingen! En om daarbij niet weer schouders te hoeven ophalen: weest daarbij kritisch! Zo, nou, mijn fysio zal trots op mij zijn.

Reageer
gravatar

Sorry hoor, maar ik vind dit niet kunnen. Jullie gaan hiermee echt een stap te ver, Speld.
Incest, dronken autorijden, potenrammen, tja. Maar vluchtelingen, daar doe je niet onverschillig over.

Reageer
gravatar

Als marokaans half wees opgegroeid tussen Hollanders. Eerlijk is eerlijk. Het Was geen pretje elke dag weer in hun racisme te leven. Vaak droom ik in liever in een oorlogland als kind opgegroeid te zijn tot heden dan alle het verschrikkelijke pijnlijke racisme der holland

Reageer
gravatar

wat doe je hier dan nog , en je bestempeld ons zo allemaal als rassist , dan zeg ik je dit ,jouw soort kunnen we dan wel missen

gravatar

Wanneer ga je voor het eerst naar school?

Daar kan je allerlei leuke en nuttige zaken leren, zoals de Nederlandse taal!

gravatar

Op het moment dat Marokkanen bekritiseerd worden op hun eigen gedrag komen ze standaard met termen als racist en homo. Uit persoonlijke ervaring.

En dat schijnt standaard te zijn in alle landen waar ze zitten. Ik hoorde precies hetzelfde verhaal van een Belg.

Dat gaat dus domweg om schelden, kutsmoezen, dooddoeners, …

Wees eens zelfkritisch!