Mijn buren stelen altijd mijn aubergines, wat moet ik doen?

Kundige Trudie geeft antwoord

Beste Trudie,

Mijn buren stelen mijn aubergines. ‘s Nachts breken ze in en nemen ze alleen de aubergines mee. Heel vervelend, want ik hou van aubergines. Ik had ze eerst nog mijn huissleutel gegeven omdat ik ze vertrouwde, maar sinds ik die sleutel heb afgepakt tikken ze gewoon de ruitjes in. Ik durf er niks van te zeggen, wat nu?

De in Nederland en België meest verkochte aubergine heeft een glanzende donkerpaarse schil en bijna wit vruchtvlees. De smaak is bitter tot neutraal en zit voornamelijk geconcentreerd in de schil. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. Je kunt overwegen de aubergines in een kluis te leggen, met een geheime code die je niet aan je buren vertelt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zeg Truttie voor het zelfde geld boort je buurman een gat door je muur, filmt je, en zet je levenslang op trutboek. Daar sta je dan met je ontvreemdde aubergines. Je zou je eigen beter gewoon ritueel kunnen wassen en aldus HET ONHEIL WEGHOUDEN. Zelf was ik mijn voeten elke dag twee keer en dat helpt al 50 jaar tegen auto-ongevallen.

Reageer
gravatar

De aubergine is in het Sanskriet de ‘plant die winderigheid geneest’. Aubergine wordt hier veelal in kassen verbouwd. De glastuinbouw groeide. Er is veel vraag.

Reageer
gravatar

Corrie weet het beter dan Trudie.

Waarschijnlijk zullen de buren wel Turken zijn. Aubergines is namelijk voer wat Turken eten.

Het komt door de Turkse cultuur dat de buren geen verschil maken tussen ‘mein und dein’. Vandaar de diefstal.

Het beste wat de vraagsteller aan Trudie kan doen is verhuizen. Is ze ook gelijk van die rot buurtkinderen af.

Daar heb je alleen maar overlast van.

Corrie.

Reageer
gravatar

http://www.kochbar.de/rezepte/arabisch-aubergine.html

Verrassing: de buren komen gewoon uit Aleppo: de terechte winnaars van Das perfekte Deutsche Dinner 2015.
De Fatet Magdus aus Syrien verslaat moeiteloos en zeer terecht de Turkse inzending: Auberginekaviaar hoe omnomnom ook.

Lijkt me echt heel vervelend, auberginestelende ruitjesintikkende buren maar het kan altijd erger.

Die jongen van Doof als hij weer denkt dat hij geen medicijnen meer nodig heeft is daar een goed voorbeeld van.

gravatar

Ze woont naast zoveel mensen dat Corrie(vH) ook niet op alles een antwoord meer weet.

Corry(vH) roept meestal Joepie en is in de nacht inactief. Overdags schrijft hij stukjes over zijn fantasieën op “de Speld”.

Benny