Staatssecretaris waarschuwt bedrijven voor sobere staatssteun

Wiebes schrijft brief aan brievenbusfirma's

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft een brief geschreven aan grote bedrijven die zich in Nederland willen vestigen. Hij waarschuwt hen voor te hooggespannen verwachtingen over ruimhartige belastingvoordelen.

“Houdt u rekening met sobere staatssteun”, schrijft Wiebes aan de multinationals. “Vanwege de strenge controle door de Europese Commissie zijn wij beperkt in onze mogelijkheden. De fiscale voordelen kunnen dus flink tegenvallen.” De brief moet worden uitgedeeld in brievenbussen op de Amsterdamse Zuidas.

Met de strenge controle wil de Europese Commissie het belastingvoordeel gelijkmatig over Europa verdelen. Het voordeel dat zich nu vooral nog in Nederland centreert, moet door verschillende andere Europese landen worden opgevangen. Dat verandert het voordelige vestigingsklimaat in Nederland aanzienlijk, stelt Wiebes.

Wiebes zegt dat hij met de brief vooral duidelijkheid wil scheppen: “Het is geen prettige boodschap, maar bedrijven moeten weten waar ze aan toe zijn. Als ze belasting moeten betalen, kunnen ze dat beter nu horen dan over een paar jaar, als ze het al hebben uitgegeven aan bonussen, sjoemelsoftware en smerige koffiesmaakjes.”

De Tweede Kamer is blij met de brief, al vindt CDA-leider Sybrand van Haersma Buma de toon wel wat koel: “Het lijkt er een beetje op alsof de staatssecretaris het signaal wil afgeven dat brievenbusfirma’s hier niet welkom zijn. Dat kan nooit de bedoeling zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En zó begon de Grote Uittocht van buitenlands kapitaal en Amerikaanse multinationals in het bijzonder. Een klap voor de vaderlandse werkgelegenheid: Deysselbloem schat in dat er minstens vijf tot acht arbeidsplaatsen vervallen voor corrupte advocaten/postbussenlichters en wel dertig bij bekende accountantskantoren. Deysselbloem gaat met Asscher in overleg om getroffenen dekens en royale opvang te bieden én vervangende werkgelegenheid in de Tweede Kamer of één van de vele lobbygroepen

Reageer
gravatar

Ach, wat missen wij hier prof. dr. ir. Bert Bokhoven toch weer om als omni-deskundige (tevens begenadigd trendlistener) dit boeiende nieuws te duiden!

Reageer
gravatar

Om maar niet te spreken van de snedige opmerkingen van opper-Rotterdammer Jeetje, met zijn technische verhandelingen omtrent het ontkolen van een Solex ! Hij wordt node gemist!

gravatar

er staat dat prikogen niet meer in de basiszorgverzekering valt omdat de regering moet bezuinigen vanwege al die vluchtelingen en dat je die nu dus zelf moet oplossen.

gravatar

Bericht aan de redactie van De Speld.

Van iemand heb ik vernomen dat prikogen niet meer in de basiszorgverzekering valt omdat de regering moet bezuinigen vanwege al die vluchtelingen.

Ik moet het nu dus zelf oplossen.

Daarom verzoek ik u dringend de lengte van uw artikels op de site aan te passen naar niet meer dan 500 tekens.

Mocht u niet aan mijn verzoek willen voldoen dan stuur ik forum-gekkie Benny Doof op u af.

Dit is een waarschuwing!

Corrie.

gravatar

Je reactie is als van iemand met zeer ernstig overgewicht, die klaagt dat kledingproducenten alleen maar te kleine maten maken. Er staat niet teveel tekst, maar jouw brein is te beperkt om zelfs een kleine tekst te bevatten. Huur maar iemand in om het voor je samen te vatten en uit te leggen.

gravatar

Bøs,

Niet internetten op je smartfoon als je aan het rijden bent. Agent Bertus is weer actief, voor je het weet heb je een bon aan je broek!

gravatar

Corrie,

Gewoon een beetje scannen en de opvallende woorden in een rijtje zetten. Dan krijg je zoiets:

“Staatssecretaris heeft een brief geschreven aan de Europese Commissie dat CDA-leider Sybrand van Haersma Buma zijn bedoelingen vooral in Nederland niet welkom zijn”

Gr,
Joep

(ps. Duinen?)

gravatar

Hoi Honey Bunny Joep.

Bedankt voor de duiding. Toch jammer dat De Speld geen gehoor geeft aan mijn oproep.

Door mijn bezoekjes aan de inspraakavonden in het land ben ik lekker opgefokt. Het is een daverend succes! Het lijkt mij daarom fijn om met je in de duinen af te spreken. Dan kan ik wat afkoelen.

Dit weekeinde heeft mijn man dagdienst.

Komt het voor jou ook uit?

Corrie. xxx

gravatar

De beheerders van het vastgoed op de amsterdarmse Zuidas hebben al een noodsignaal afgegeven. Zij roepen op tot noodopvang van vluchtbrievenbussen, desnoods voor maximaal tweeënzeventig uur.