Nationale televisie-actie voor televisie

Televisiesterren steunen noodlijdend medium

Donderdagavond zond NPO1 de nationale televisie-actie voor de televisie uit. Diverse BN’ers werkten mee aan het benefietgala om het noodlijdende medium een steuntje in de rug te geven. Het evenement was live te zien op televisie.

Jan Smit presenteerde de avond. Hij onderstreepte het belang van televisie voor de televisiewereld: “Steeds minder mensen kijken televisie. Dat is funest voor mensen die voor de televisie werken. Tijdens het gala vertelden televisiemensen elkaar dat ze er mogen zijn. Dat ze ontzettend belangrijk zijn voor het medium televisie.” Volgens de presentator was dat ‘prachtige televisie’.

De luidruchtige tragedie die televisie heet, werd bij de televisie-actie op indringende wijze in beeld gebracht. Smit: “De schrijnende beelden van MAX Geheugentrainer maakten diepe indruk. En de confrontatie met de pijnlijke nutteloosheid van Expeditie Robinson hakte er bij veel mensen in. Wij hebben laten zien dat mensen niet langer mogen wegkijken van de televisie.”

Televisiekijkers konden de televisiewereld steunen door tijdens de uitzending te bellen, te sms’en of een internetpagina te bezoeken. Smit: “Zo kregen Nederlanders de kans om via hun smartphone, tablet of laptop hun betrokkenheid te laten zien met televisie.”

De torenhoge kijkcijfers van de televisie-uitzending tonen volgens Jan Smit aan dat mensen televisie belangrijk vinden: “Daarom roep ik de politiek op om onze actie te steunen. Het zou staatssecretaris Dekker sieren als hij het aantal omroepen verdubbelt op televisie.”

Aan het eind van de uitzending werd een ring uitgereikt aan een televisieprogramma. Smit: “In de 18-karaats gouden ring is een spel van vijftig cirkelfantasieën die langs en over elkaar buitelen samengebracht en vormgegeven in een turbulente ritmiek. Daarmee staat de ring symbool voor andere ringen. Televisie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik mis op tv het sfeervolle testbeeld, wanneer ik een slapeloze nacht had kon ik daar uren naar kijken.
Helaas lig ik nu wakker wegens het gemis van dit ontspannende testbeeld.

Reageer
gravatar

Goed nieuws Piet! Er zijn nu al DVD’s die urenlang een knappend haardvuur tonen, of diepzee-opnamen in kleur of een doorsnee huiselijk aquarium. De NTS komt binnenkort met een DVD met het authentieke Jaren ’50 testbeeld voor insomniasten. Als extra kun je ook nog Tante Hannie urenlang zwaaiend doen herrijzen. Bedank niet mij, maar John de Mol en Sybrand Buma-Stemra

gravatar

Voilà. Wekelijks vers nieuws uit Privé, Story en Weekend en voor dagelijks nieuws de Metro.
K. Woot maakt (hopelijk) een grapje, maar een groeiend aantal Nederlanders neemt deze blaadjes serieus, is er een duidelijker bewijs van vervlakking nodig?
Men zou bijna wensen dat de nieuwe multi-culturele influx voor een opgaande trend zou zorgen. Maar helaas hebben die hun eigen domhoudende lectuur .

gravatar

Ieder zijn meug Marco. De Amerikaans-geïnspireerde hysterische (stopwoordje: O.M.G.!) vervlakking van onze maatschappij blijft natuurlijk niet zonder gevolgen. Ons onderwijs vervlakt in gelijke mate mee mét tv-reclame en het niveau van beleidsbepalende zakkenvullers. Het eindresultaat is onvermijdelijk zoiets als The Brave New World waarin Tommy’s Teleshopping, GTST e.d. voor velen het summum vormen van bewustzijn. Ga zo door en je zult eens het Licht van Utopia zien. John de Mol for President

gravatar

Leerde de grote Hofstadter ons niet dat dit eenvoudig te realiseren valt door een op de tv aangesloten camera op het ding zelf te richten en het zo in een eindeloze loop het eigen beeld van het eigen beeld van het eigen beeld etc. etc. etc. etc. te laten weergeven?

gravatar

Ik kan me voorstellen dat Sylvana Simons geen voorstander is van zwarte piet. Het valt niet mee als je zelf in je jeugd als slaaf op de katoenvelden hebt gewerkt om te zien dat zwarte pieten in Nederland staan voor zwarte mannen die het geld van een blanke bejaarde op maken.

gravatar

TV heeft ook zulke interessante mensen altijd: neem nou bijv. Kelly, Gerard Joling, Gordon, Jan Smit, Frans Bauer, Chantal Jansen en Barbie; zij zijn echt mensen waar je de TV voor aanzet.

Reageer
gravatar

Bertus, loop je nou reclame te maken voor mijn concurrent?

Daarnaast vind ik die bewegende vissenkom maar niks. Dan wil mijn vrouw weer filmpjes van vroeger kijken, met de filmkunst van mijn schoonmoeder word je daar niet vrolijk van.

gravatar

Echte goeie TV zie je tegenwoordig alleen maar op de commerciëlen. Het nieuws volg ik bij ‘Hart van Nederland’ van SBS en mooie shows en spelletjes zie ik op RTL.

De publieke TV is op PowNed na een fossiel van vroeger. PowNed geeft tenminste goed aan wat er in de samenleving leeft. Rutger Castricum is toppie! Hij verdient de ring.

Toch jammer dat Astro TV niet genomineerd is voor de ring.

Kijk er altijd naar.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik vind dat Corrie niet de Televizier Ring, maar de Televizier Speld moet krijgen..

Zij is dagelijks op indrukwekkende manier bezig om alle verontruste echte Nederlanders gerust te stellen.

Dat ze daarnaast ook nog tijd heeft om Joep e.a. te verrassen in de Wassenaarse duinen, is voorwaar een prestatie.

gravatar

@Querulijn Xaverius de Canteclaer van Barneveldt

Jij bent anders een lekkere in mensen gerust te stellen.

Van jouw Arabische vertaling van mijn naam in Qorrûd Al Hrnasted was ik een dag lang vol walging van streek.

Er zijn grenzen in wat je op De Speld als reactie mag opschrijven.

Fatsoen moet je doen!

Corrie.

gravatar

Kom Cor, krijg je eindelijk eens gouden ring voor bewezen diensten….wil je ‘m ineens niet meer!
Wat moeten mannen dan wel niet van ons vrouwen denken Cor, dat wij alleen maar uit zijn op hun vriendschap en ‘s winters gebruiken om de koude voeten te warmen als de energienota weer eens niet betaald is?

gravatar

“Het nieuws volg ik bij ‘Hart van Nederland’ van SBS”

Aha Corrie. Nou snap ik hoe het komt dat jij zoveel over Syriërs weet!

gravatar

Qorrûd, ere wie ere toekomt! Het was niet Querulijn X. etc. die door dat flauwe hollandse Corrie van Hiernaast heenprikte en de volle schoonheid van je echte naam met de lezers deelde. Volgens mij was dat een van onze andere raeguliere bijdragers die om hem moverende redenen – ik ken die natuurlijk niet – eenmalig van een andere naam gebruikmaakte.

gravatar

Rutger van Castricum verdient de strop zal je bedoelen. Wat een zelfingenomen lul is dat, zeg. Typisch iets voor jou Corrie.
En de commerciëlen? Zijn dat niet die lui die constant bij elkaars in een “talkshow”komen om effe lekker verbaal te onaneren? Daarbij onderbroken door debiele reality-TV (die allesbehalve reëel is) en platte onderbroekenzooi á la Geer en Goor? Walgelijk gewoon…. Niveau Geert Wilders, dat zegt alles. BAH!!!!

gravatar

Hoi Spuit,

Met je opmerking over Rutger van Castricum ben ik niet mee eens maar het past nu eenmaal bij jullie soort mensen om andersdenkenden te willen doden.

Maar ik ben het wel eens met je opmerking over talkshows. RTL Late Night van die kale neger is enkel en alleen bedoeld om verbaal te onaneren. Het lijkt sprekend op de black minstrel show van vroeger.

Corrie.

gravatar

Ik heb gekeken en heb het gezien.

Van mij mogen er meer van dit soort avonden komen.

In het huidige bestel is er naast de televizier ring ook nog wel ruimte voor een televizier driehoek, een televizier parallellogram, een televizier trapezium en een televizier beker en/of -bokaal.

Als we ook nog (speciaal voor de molletjes) een televizierbrilletje invoeren hebben de andere deelnemers ook nog kans op een prijsje.

Reageer
gravatar

Ik geef u maar een plusje op deze wijze, want volgens de techniek had ik u al een plusje gegeven, wat dus absoluut niet waar is!
Aan het eind van het jaar live tv om de gouden Speld uit te reiken?

gravatar

Toch borrelt hier en daar al verzet op tegen de “de-televizering”. Vaders van de generatie die nog werd grootgebracht vóór de tv met het bord op de knieën, kijkend naar Studio Sport, in de tijden dat er nog écht werd gevoetbald zonder reclame-onderbrekingen. Toen de Fabeltjeskrant nog werd uitgezonden zonder reclameblokken. Kortom, toen er nog programma’s integraal werden vertoond. Nu moeten wij 2-minuten programma’s volgen tussen reclameblokken van 15 minuten door, dodelijk vermoeiend.

Reageer
gravatar

Aangetoond is dat reclames in allerlei programma’s (echter niet alleen) bij kinderen de oorzaak zijn van concentratiestoornis, dit toont aan wat commercialisering doet, je raakt gefragmenteerd. Verder is in Amerika aangetoond dat bijvoorbeeld Mexicaanse kinderen die later met tv in aanraking kwamen minder de neiging hadden tot competitie die het leidmotief is en bij velen zelfs een soort moraal, doorkruising waarvoor allerlei elementen van staatswege zijn ingezet in de dagelijkse gang.

gravatar

John, wat een onzinverhaal van je. Reclames roepen een ‘feel good’ beleving bij mensen op. Het heeft niets met concentratiestoornis of competitie te maken.

gravatar

John, je doelt op de opdringerigheid waarbij kinderen zelfs al onbewust zijn ingezet om achteloos ‘het verkeer te regelen’ als de opgeheven wijsvinger vanuit de auto niet voldoet om hen voor schut te zetten die het zonder beschermend blikken pantser moeten doen?

gravatar

Vanzelf is competitie voor de verslaafde inmiddels een vorm van decadentie en is aan de concentratiestoornis bij hem die hierin gevormd is (en dat dus niet merkt, want zelfkennis en een eigen ik worden er niet door bevorderd), en minder geïnteresseerd in verhaallijn dan vluchtige impulsen, een element van fysiologische zelfgenoegzaamheid toegevoegd waardoor de ‘feel good’ beleving mogelijk is die bij miljoenen anderen tot de stress leidt waar hij vanaf wil, voor bij de koffie, koffiepraat.