Rusland: ‘Oekraïne had luchtruim moeten sluiten voor onze BUK-raketten’

Kiev nam enorm risico door vijand zware wapens toe te staan

Het Oekraïense luchtruim had ten tijde van de ramp met de MH17 nooit geopend mogen zijn voor Russische BUK-raketten. Dat concluderen Russische onderzoekers. Zij leggen de schuld voor het neerhalen van het toestel door pro-Russische separatisten dan ook bij de Oekraïense regering.

“Iedereen wist dat er passagiersvliegtuigen vlogen in dat gebied”, stelt Jevgeni Demetriev, leider van het onderzoeksteam. “Als je dan ook raketten toelaat, neem je bewust een enorm risico.” Volgens Demetriev had de regering in Kiev haar vijand moeten verbieden om zware wapens te gebruiken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voorstel voor ratingsysteem van artikelen op De Speld:

0 Dit vind ik geen leuk artikel: is geschreven door links tuig
0 Dit artikel is te lang, hier krijg ik prikogen van
0 Leuk artikel, lekker kort en ik begrijp bijna alle woorden
0 Leuk artikel, eigenlijk veel te lang, m’n ogen prikken me de kop uit maar dat neem ik op de koop toe want het is een mooie kapstok om mijn rassenhaat, xenofobie, bewondering voor onze leider en mijn liefde voor de NSB meeuw nog eens te uiten

gravatar

Een gerecruteerde soldaat van Russian Secret Service tweette die dag 17-7-2015 dat ze samen met separatisten een oude bukraket die nacht over de grens vanaf Rusland vlakbij in Oekraïne hadden gerold en landbouwers het huis in hadden gejaagd en zojuist de raket hadden afgevuurd en de klap raak was; een vliegtuig neergehaald.
Waarom heeft men deze tweet niet onderschept en onderzocht? Bang voor Putin die alle onderzoek frustreert en liegt? of houdt men dit nu nog geheim?

Reageer
gravatar

Voor alle criticasters die vinden dat ik weer over Corrie loop te zeiken.

Laten we de Speld sluiten voor Corrie.

Dan hoeft ze zich ook niet meer te BUKken voor Joep en anderen in de Wassenaarse Duinen

Reageer
gravatar

Als jij nou eens een leven gaat zoeken Wammes samen met al je andere bijzonder grappige nicks *kuch* is er sprake van een win-win situatie.
De lezers hoeven zich niet langer te ergeren aan je frustratie (gezeik) over het feit dat Corrie je gewoon niet ziet zitten.

Goed, het aantal reacties zal halveren maar kwaliteit gaat m.i. toch echt voor kwantiteit.
Kwantiteit heb je hoog in het vaandel staan echter de kwaliteit is ver te zoeken.

Je klinkt als een schoonmoeder from hell 🙁

gravatar

Het Oekraïense luchtruim had ten tijde van de ramp met de Russische BUK-raket nooit voor zware wapens geopend mogen zijn. Dat concluderen Russische onderzoekers. Zij leggen de schuld voor het neerhalen van het toestel door de MH17 dan ook bij de Maleisische regering.

“Niemand wist dat er passagiersvliegtuigen vlogen in dat gebied”, stelt Jevgeni Demetriev, leider van het onderzoeksteam. “Als je dan ook raketten toelaat, neem je bewust een enorm risico.” Rusland had gewaarschuwd moeten…

Reageer