Nynke gaf 14.000 Chinese kinderen borstvoeding en nu is ze schatrijk

Het succesverhaal van een jonge ondernemer

Rijk worden van een goed idee: Nynke van Halen maakte het waar. De 23-jarige Zandvoortse speelde met succes in op de vraag naar gezonde babyvoeding door ruim 14.000 Chinese baby’s borstvoeding te geven. “Een succesvol bedrijf runnen is vooral heel hard werken.”

Toen Nynke begon, had ze slechts twee borsten en een visie. Inmiddels staat ze aan het roer van een florerend bedrijf. “Dat was niet altijd zo,” vertelt ze. “In het begin moest ik alles alleen doen. Ik werkte van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, mijn tepels waren permanent blauw. Soms was de rij zo lang dat ik het even niet meer zag zitten.”

Voor ze kon beginnen, moest ze bovendien een flinke investering doen: “Om de productie op gang te brengen, moest ik zwanger worden. Dat was wel even pittig. Maar het was het zeker waard. De geboorte van Jayden was het gelukkigste moment van mijn leven: toen kon ik eindelijk van start.”

Om te voldoen aan de strenge regelgeving, moest Nynke erop letten dat ze dezelfde baby niet twee keer op een dag borstvoeding gaf: “Dat was wel ingewikkeld en soms ook hartverscheurend. Stuur maar eens een wanhopige moeder met een hongerig kindje weg. Maar ik wilde niet het risico nemen dat ik de tent moest sluiten.”

Inmiddels heeft Nynke een team van 60 enthousiaste medewerkers om zich heen en denkt ze erover een vestiging in China te beginnen. “Ik hoop vooral andere jonge vrouwen te inspireren. Met een goed stel borsten kun je het ook als vrouw heel ver schoppen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Borstvergroting als plastische ingreep is -in het draaiboek VVD- niet meer voor iedereen weggelegd Bant. Je zult toch echt specifiek de sociale stratus en financiële status van de vergrotingskandidates moeten aangeven, wil de VVD-top hier mee instemmen. Alleen dames (< 50 jaar) die vaak in De Telegraaf, Story, Privé, in Rotary-kringen en bij Umberto Tan's RTL Late Night figureren komen nog voor volledige vergoeding in aanmerking (beroepskosten). De rest dient de Eigen Bijdrage te…

gravatar

De rest d.w.z. inkomensgroepen van minder dan € 50.000,- bruto per jaar, dient het Eigen Risico aan te spreken en een Eigen Bijdrage te voldoen. Unterschied muss sein, nietwaar?

gravatar

Ach zo wou ik aan het begin van de crisis een bedrijf starten met “mannenpap”
Uiteraard alleen voor volwassen dames, maar ik kon mij niet in schrijven bij de kamer van koophandel.
Misschien dat dit na dit voortschrijdende inzicht wel mogelijk is.

Reageer
gravatar

Nynke loopt m.i. een serieus risico op een burnout. Ze is weliswaar nog maar 23, maar -dagelijks- 14.000 Chinese baby’s borstvoeding geven, holt haar uit. Dit is niet een simpel geval van : “Kindje aan de borst, moeder opgezogen” dus ook niet op te lossen met staalpillen en bijvoeding met Nutricia en Olvarit.
Dit entrepreneurship moet medisch begeleid worden door een tepelarts (ivm kloofjes) en vastgelegd door VUmc i.s.m. Reinout Oerlemans voor Guinness’ Book of Records.

Reageer
gravatar

Vast wel. Hij rijdt met een donkergroen bestelwagentje. Heeft allemaal rekjes achterin vol met grote glazen buizen. En een grote enge spuit.

gravatar

Hoewel er nog steeds cynici zijn, is dit een glanzend voorbeeld hoe de vermaarde Nederlandse ondernemingsgeest door de huidige economische politiek succesvol nieuw leven in werd geblazen. Mede mogelijk door het grote aanbod aan verschillende managersopleidingen zien we dat het voor de moderne Nederlandse vrouw toch zinnig kan zijn om kinderen te nemen. In deze tijd van een dubieuze economische stagnatie zal ik de eerste zijn om Nynke persoonlijk voor te dragen voor de Nobelprijs.

Reageer
gravatar

Inderdaad hoeft een baby niet altijd een schadepost te zijn. Nederland heeft nog steeds een wereldreputatie op het gebied van melkproducten. Mijns inziens is dit ook een goed voorbeeld hoe samendelen waar ik al zo lang voor pleit geen vaag denkbeeld is maar tot doeltreffende bedrijfsresultaten kan leiden en goed samengaat met een model van economische groei, dat is het wonderwoord. Er ligt een enorme markt open in China, dat is puur economisch inzicht.

gravatar

Uitgaande van twee statistisch normale borsten, van 24 uren in een etmaal en van 14000 babies, komt de gemiddelde voedertijd aan de tepel op een ruime 6 seconden per baby.

Dat is indrukwekkend.