Ik kreeg een nier van mijn broer, maar die had ik helemaal niet nodig

Een ongemakkelijk moment

Vorig jaar zomer kreeg ik een nier van mijn broer. Een prachtig geschenk, een van de mooiste cadeaus die je iemand kunt geven. Maar ik had er niets aan. Allebei mijn nieren werken uitstekend.

Wat te doen in zo’n situatie? Ik vond het moeilijk om ermee om te gaan. Moet je enthousiast reageren en de nier daarna weggooien of aan iemand anders geven? Of vriendelijk bedanken en eerlijk zeggen dat het niet zo’n geschikt cadeau is? Het eerste is slecht voor je geweten, maar het tweede kan heel ongemakkelijk zijn.

Ik koos ervoor om mijn broer te vertellen dat ik de nier niet nodig had, maar dat ik het wel een heel ontroerend gebaar vond. Ik zag dat hij verdrietig was. Dat is het risico van zo’n persoonlijk en delicaat cadeau: je stelt je heel kwetsbaar op. Als je de juiste snaar raakt, is het perfect. Maar als je mis zit, doet het pijn.

Wat mijn broer uiteindelijk met de nier heeft gedaan, weet ik niet. Wij zagen elkaar een tijdje niet. Inmiddels gaan we weer met elkaar om, maar het is niet meer zoals vroeger. Ik hoop daarom dat hij er de volgende keer wat langer over nadenkt. Vooral voor zijn eigen bestwil.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Xenofobe sukkel! Gewoon peper en zout, en bakken als biefstuk. Met krokant gebakken uitjes en een pietsje sambal, lekker met witte rijst en vers fruit.

Tip: probeer meer donornieren te krijgen en maak een ovenschotel P.Reinier! Nieren mooi dun snijden (voeg toe: kerrie naar smaak en eventueel een beetje vers gehakte knof) en afwisselend laagjes maken met aardappelschijfjes en prei. Bestrooien met belegen of oude kaas, 45 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.

Reageer
gravatar

Nou, ik zou best een derde nier willen hebben anders! Mocht hij nog in de originele verpakking zitten (met bon) dan bied ik 10 euro

IK zzZUIP JULLIE AWLEMAWL OhoNDETAFUL!
(zonder kater)

Reageer
gravatar

Nee, want u gaat er dan gewoon over door. U bent een zeikerd die door moet lopen. Naar de dichtstbijzijnde pisbak, uw plek onder de zon.

gravatar

Heel eenvoudig. Hij hoopte dat je door deze gift eeuwig bij hem in het krijt kwam te staan. Je broer is een werkschuwe nietsnut!

Vraag hem nu eens of hij zijn andere nier niet wil geven! Doet hij dat niet dan verraadt hij zichzelf, doet hij dat wel dan ben je voor eeuwig van hem af.

Een win/win situatie!

Reageer
gravatar

Ik ken nog wel een paar spelers die volgend jaar zomer niet veel te doen hebben. Interesse? Stuur even een persoonlijk bericht 🙂

gravatar

Ik zou mijn nier ook aan jou willen geven Corrie.

Alleen als je hem nodig hebt uiteraard!

p.s. Vanavond weer een wandeling door de duinen maken?

gravatar

Hoi Joep,

Wat ben je toch een lieve schat.

Wanneer ik nog maagd zou zijn zou ik mijn maagdenvlies aan jou schenken.

Ook al ben je een ‘hotty’, in de duinen is het nu wel erg koud. 🙁

Zullen we, in plaats van de duinen, een keer naar de sauna gaan?

Corrie. xxx

gravatar

Dit gebeurde mij ook een keer met een long. Toen degene die mij de long gaf er lucht van kreeg, begon hij spontaan te hyperventileren. Helaas heb ik hem sinds dien niet meer gesproken…

Reageer
gravatar

De meneer of mevrouw uit het verhaal had kanker moeten krijgen van zijn/haar broer? Ik weet het niet hoor. Zou toch liever een nier hebben, al had ik er niets aan.