5 signalen dat je handelsverdrag je ooit gaat bedriegen

Is jouw TTIP wel te vertrouwen?

Jij en TTIP, het was liefde op het eerste gezicht. Het is een groot, stoer en mysterieus verdrag. Jullie zouden alles met elkaar gaan delen, dat was het idee. Maar wat weet je er nou echt van? Het houdt zoveel voor je verborgen. Liefde maakt blind, maar waarom val jij toch elke keer weer op foute handelsverdragen? Hier zijn vijf signalen dat jij goed moet uitkijken.

Het houdt veel voor je verborgen
Als nationale volksvertegenwoordiger mag je alleen bij je verdrag zijn in een beveiligde leeskamer, en alleen als je een geheimhoudingsverklaring ondertekent. Jullie houden toch van elkaar? Wat is dat nou voor een verdrag? Als je verdrag je niet eens vertrouwt met zijn diepste geheimen, hebben jullie dan wel een evenwichtige relatie? Het is belangrijk dat je samen beslissingen neemt vanaf het begin, een verdrag moet jou niet alleen de keuze ‘ja’ of ‘nee’ geven. Doet het dat wel, dan zou dat zomaar eens kunnen betekenen dat je met een fout handelsverdrag te maken hebt.

Het heeft het regulatory chill-effect, dat klink zo fijn! Maar niets is minder waar.
Je dacht lekker te chillen met regulatory, maar dan blijkt het een ISDS zaak! Deze klaagt je aan in achterkamertjes, waar anderen je helemaal niet kunnen zien. Het heeft lak aan de normale rechtsgang en lapt jouw democratische waarden aan de laars. Daar sta je dan met al je idealen en je goede gedrag.

Het heeft heel foute vrienden, zoals CETA
Je handelsverdrag gaat om met foute vrienden zoals het Canadese CETA, dat achter de schermen een onschuldige staat als Canada aan het pesten is. Zo’n Ceta lijkt misschien cool maar je kunt ook dat niet vertrouwen. Dus let goed op met wie je verdrag omgaat. Als bovendien Hans van Baalen erbij rondhangt, dan weet je genoeg!

Het beloofde je gouden bergen: 1,4 tot 4,1 miljard euro!
Je verdrag geeft je het gevoel dat je een bijzondere klik hebt. Het heeft een hoop geld en schroomt ook niet om jou daarmee te trakteren. Maar het probeert je alleen maar te paaien met deze bedragen, uiteindelijk verwacht het er ook iets voor terug. Verder klinken al die miljarden als een hoop geld, maar wat kun je er nou echt mee? Een paar rechtszaken en het is zo weer weg. Laat je niet misleiden door je eigen hebberigheid, een relatie met een handelsverdrag draait om openheid, eerlijkheid en wederzijds vertrouwen.

Het is zó bezitterig
Je verdrag doet de hele tijd alsof het enige verdrag is voor jou. Als je ook maar even naar een ander verdrag kijkt is het meteen fout. Goedkeuring lijkt dan de enige uitweg, terwijl de huidige afspraken over transatlantische vrijhandel prima zijn. Laat je niet door je verdrag in de greep houden. Je kunt ook best zonder dat verdrag!

Maar hé, het zijn maar signalen. Laat je niet gek maken door je schreeuwende vriendinnen en demonstranten, je bent er tenslotte zelf bij! Misschien levert het je wel een nieuwe baan en meer koopkracht op en valt het allemaal wel mee 🙂


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je een moeilijke relatie met je TTIP hebt kan bemiddeling helpen. Mevrouw Malmström is een hele goede, ook al is ze wat partijdig naar je TTIP toe. Je bent toch liever samen in een uitbuitingsrelatie dan helemaal alleen in de grote wereld.. Die losse handjes daar wen je wel aan.

Reageer
gravatar

Inderdaad ……., Hans van B. is geen heer, eerder een dansende beer die tegen voldoende betaling dansjes doet. Maar betaald door wie, in de V.S.? Philip Morris, Monsanto, Lockheed, General Motors, Starbucks, Pfizer? Bend over, Hans and lower your pants.

gravatar

Wat koop je tegenwoordig nog voor 1 miljard euro? Een stukje snelweg van 1 km. Dat wordt dus 1,4 tot 4,1 km volkswagen-diesels file extra, met extra gratis NOx uitstoot tot wel 40x.
U mag Hans van Baalen bedanken, betaald lobbyist voor de auto-industrie.

gravatar

Hier wordt een immens gevaar (TTIP) door interne onvrede over Corrie v. H. vertroebeld. Het gemiddelde IQ van de Speld-achterban verhindert duidelijkheid over levensgrote -wat zeg ik: bigger than life- rampen die intussen door Hans van Baalen en zijn bende over ons worden afgeroepen. We zijn wingewest van de USA maar we bakkeleien over Corrie. Binnenkort zitten we midden in explosieve ruzies tussen Koerden, Soennieten, Sji’íeten, Alewieten en Yezida maar de Speld ruziet over CvH. Groots.

Reageer
gravatar

Maar ik heb twee behoorlijk lange en TTIP-kritische reacties gepost, maar die zijn in Neverneverland terechtgekomen. Wat kan ik nog meer ?

gravatar

Ach, maak je toch geen zorgen Outsider. Dat helpt toch niet.

Regent Hans van Baalen heeft vast wel met voldoende lobbyisten gesproken om tactisch en geraffineerd TTIP door de EU te sluizen. De EU is immers bedoeld om onder andere de handelsbeperkingen van grote bedrijven te elimineren.

Je moet af van het idee dat inwoners van de EU mensen zijn.

We zijn ultra consumers.

Corrie.

gravatar

Ik heb geen idee waar het over gaat. Wat is TTIP?

Het heeft ook te veel tekst. Daar hou ik niet van want ik krijg er prikogen van. 🙁

Gelukkig heb ik een verdrag met Joep.

Hij zou mij nooit bedriegen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Sorry Corrie,

Ik moet je teleurstellen. Joep is ook al met mij geweest, en met Sanne en Chantal. Annelies trouwens ook. Martine is zwanger van hem en hij zegt steeds tegen Marianne dat ze de enige is.

Eigenlijk fout, maar die ogen he… Hoe kan je daar nu nee tegen zeggen.

Sterkte,

Anita

gravatar

Hoi Iemand Anders,

Het zijn twee personen. Ik heb namelijk een stalker achter me aan. In het algemeen noemt hij zich Benny Doof maar zoals je kunt zien bij de reacties op mijn schrijven gebruikt hij ook andere aliassen.

Soms is hij zo gestoord dat hij zelfs mijn naam of die van mijn Speld-vriend Joep gebruikt om reacties te plaatsen.

Je kunt hem gemakkelijk herkennen aan zijn verwarde reacties.

Eigenlijk vind ik hem een beetje zielig.

Laat hem maar.

Corrie.

gravatar

Oké Corrie,

Ik ben echt iemand anders als Benny Blind.
Hoe verwarrend kan het zijn.

ik gebruik geen medicijnen en af en toe een alias, jij ook als Colinda enz.. .om je uit je eigen droom te helpen!

Ik hoopte dat je on -, en off toppic kon reageren.

Benny Duinzand.
Alias; Vaak. Klaas.

gr, Benny Doof

gravatar

Klaas en de rest: Ik gebruik geen medicijnen zegt u???????????

WAAROM NIET???????????

Meningen van artsen tellen ook in Chaotië.
Split vaak Klaas prrrrt

De laatste is gestreept de eerste geblokt jij bent effe hoe verwarrend is??????