Steeds meer mensen doneren privacy aan vluchtelingen

Privacy for Refugees steunt vluchtelingkampen in de regio

Mensen die vluchtelingen willen helpen maar niet goed weten hoe ze een bijdrage kunnen leveren, doneren steeds vaker hun persoonsgegevens. Stichting Privacy for Refugees stelt mensen in staat hun privacy te doneren aan een vluchteling.

De donateur kan kiezen hoeveel van zijn privacy hij wil opgeven. In het basispakket geeft men de standaardgegevens op, zoals adres, telefoonnummer en mailverkeer. Dat pakket kan worden aangevuld met de data van sociale media, locatiegegevens en browsergeschiedenis. De echt gulle gever geeft ook de inhoud van zijn Elektronisch Patiënten Dossier vrij. De opbrengsten: een vluchteling kan met het basispakket een week lang eten.

Trudie de Zwaan (52) uit Emmen besloot al vroeg haar persoonsgegevens te schenken. Ze gaf onder andere haar Whatsapp-gespreksgeschiedenis aan Privacy for Refugees: “Ik heb het gewoon niet zo breed, maar je wil natuurlijk wel wat doen als je die verschrikkelijke beelden ziet. Mijn chatsessies met Betty over de wintercollectie van Miss Etam kan ik best missen, daar heeft een vluchteling meer aan dan ik.”

Jos Wegereef, directeur van Privacy for Refugees, is tevreden met de opbrengsten van de actie, maar denkt dat er nog veel te winnen valt: “Mensen maken zich totaal geen zorgen over hun privacy, die apathie kan zoveel betekenen. Het is hartverwarmend wat een beetje onverschilligheid kan doen voor een ander.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hardverwarmend!!

Ik heb het ook gedaan. Kreeg twee dagen later zelfs te horen van mijn zorgverzekering dat ik moest stoppen met roken, anders zou mijn premie omhoog gaan! Wat een service!!

Reageer
gravatar

Een anonieme geblondeerde politicus heeft zojuist 450 kopiëen van zijn paspoort laten maken en uitgedeeld aan evenzoveel vluchtelingen, onder de voorwaarde dat ze ook hun haar zouden blonderen. Bravo !

Reageer
gravatar

In het kader van mijn project ‘Schijten voor Syrië’ doneer ik mijn eigen mest aan de vluchtelingen zodat men een tuintje in de Sahara kan beginnen.

Gisteren draaide ik weer een enorme drol, en eergisteren nog een liter diarree, maar denk je dat ze die dan op komen halen? Nee hoor, dáár zijn ze dan weer te lui voor.

Teleurstellend!

Reageer
gravatar

Corrie is toch gevlucht naar Transsylvanië ? Helaas is er door haar al een slachtoffer gevallen, namelijk een zekere graaf Dracula, die is vergiftigd door Corrie’s bloed, of was het nou iets sexueel-overdraagbaars ?

gravatar

Van Hiernaast ligt in een compromitterende houding te line-dansen met ‘t clubje. Het zal ongetwijfeld weer enig ongemak gaan opleveren rondom enkele spieren.

gravatar

Had ik al opgemerkt dat Corrie kennelijk een molen heeft en dankzij het artikel daar zangkoren op ontvangt ? Hoezo en waarom ?

gravatar

Blijft het daarbij? Is er niemand die zijn burgerservicenummer opgeeft? Ik begrijp dat veel vluchtelingen ergens onderweg hun paspoort kwijtraken.

Ik heb mijn paspoort deze week nog even nodig, anders kan ik mijn bestellingen bij PostNL niet ophalen. Maar als zo’n vluchteling dat voor mij wil doen mag die het nummer zo hebben.

Reageer
gravatar

Ha Bas,
Je pakje staat onder de trap.
Slaap jij vanavond op de bank? Ik heb een afspraakje met de juffrouw achter de toonbank.
Kwame

gravatar

Uit naam van al onze medewerkers geeft de directie KLM het gehele personeelsbestand vrij aan de gelukszoekers … ehrm … vluchtelingen!

Reageer