Waarom staatssecreratis Wiebes een trampoline kocht van ons belastinggeld

En waarom dat helemaal niet erg is

200 euro, zoveel belastinggeld gaf staatssecretaris Eric Wiebes afgelopen week uit aan een trampoline voor in zijn tuin. Geldverspilling, zeggen veel boze mensen. Maar dat perspectief is te negatief. Trampolines zijn namelijk leuk.

De voornaamste kritiek is dat de Staatssecretaris van Financiën de 200 euro aan belangrijker zaken had kunnen besteden. Mensen noemen investeringen in de zorg, defensie of het ondersteunen van de regio als alternatieven. Anderen zeggen weer dat Wiebes luxeproducten zoals trampolines maar uit eigen zak moet betalen, niet met geld uit de staatskas. Maar wie hem dol van pret op de trampoline ziet springen, zal zijn mening al gauw bijstellen.

“Trampolines zijn leuk!” zegt Wiebes zelf, buiten adem van het springen. “Als je mee wil doen moet je wel je sokken uitdoen. En we mogen maar met z’n tweeen.” vertrouwt hij me toe als ik bij hem op de trampoline klim. Het is inderdaad heerlijk. Soms lanceert Wiebes me door vlak voor mij op de trampoline te landen. Dan ga ik extra hoog. Het geeft een kriebelend gevoel van binnen.

Toch is hij niet volledig verblind door de lol van een trampoline. Als Wiebes weer bij adem is geeft hij een meer genuanceerde kijk: “Het is een aanslag op het gazon, daar is mijn vrouw niet zo blij mee. En als het geregend heeft moet ik vaak lang wachten voor de trampoline weer droog is, dat vind ik erg jammer. Maar uiteindelijk vind ik 200 euro voor zo veel plezier echt een prikkie, dan kan de kritiek van de burger mij niet zoveel schelen.”

Het kan de staatssecretaris zelf dus niet zoveel schelen, maar de kritiek op het aanschaffen van een trampoline is onterecht. Trampolines zijn namelijk leuk.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sjonge, en nu mag het strakjes niet meer tijdens de pauze van 10 uur in de Trêveszaal, waarop tijdens de gezamenlijke luchtfietserij de beste politieke oplossingen op tal van vraagstukken werden bedacht.

Wat nu als het ware?

Reageer
gravatar

Kinetische energie is de kracht die de VVD altijd hoger in de uitslagen houdt dan PvdA; in de VVD valt men bij gebrek aan gewicht altijd omhóóg. Dat leren jonge VVD’ers al op de Junior Kamer van Koophandel en de debater-clubs die Wassenaar e.a. miljonairsghetto’s rijk zijn. Een oud spreekwoord luidt: “Brutalen hebben de halve wereld, maar liberalen minimaal de andere helft”. Wiebes springt gewoon hoger dan Samson, ‘t ventje weegt niets, heeft geen inhoud, dus geen last van zwaartekracht

gravatar

Jawel beste Outsider,

Wiebes is wat zijn b.m.i. betreft een uitzondering, en er is behoorlijk wat kinetische energie nodig om menig partijcompaan de aarde voor een poosje te doen verlaten.

Wellicht ligt hierin de oorzaak van het hardnekkige probleem, wat u?

gravatar

Je hebt hier zeker een punt Trendvolger. Als ik bijv. denk aan Ton Elias, kan ik mij niet voorstellen dat die ooit op eigen kracht (dus zonder heftruck) op een trampoline zou belanden. Maar eenmaal daar, zou er minstens een Atlas V raket met stuwraketten nodig zijn om de man twee meter omhoog te krijgen. Van die afstand gedropt op de trampoline zou dat het incasseringsvermogen van de trampoline verre overstijgen en tot een diepe krater in de aarde leiden Natuurbescherming verhoede zulks.

gravatar

Begin dit jaar werd over Gerry Adams, Noord-Iers politicus, republikein, partijleider van Sinn Fein, bericht hoe hij zich de vreugde herinnert van het naakt trampolinespringen met zijn hond.

Reageer
gravatar

Iemand vroeg zich in een Engelse krant af: “Misschien weet de hond waar de lichamen zijn begraven.”
Antwoord: “Het is altijd geheim waar ze hun benen vandaan halen.”

(Iemand anders: “Dat is dus het geheim dat hij zo vitaal is. Origineel. Op en neer. Draagt hij dan ook geen ondergoed?”)

gravatar

Ik zag liever dat hij bungee jumpte of de Niagara in een ton afdaalde. Maar neen, daar zijn zijn gedachten te bekrompen voor.

Het is nu trouwens officieel, Rutte is homoseksueel (niet dat daar iets op tegen is). Hij doet dat overigens niet op rijkskosten maar van het zakgeld van zijn moeder.

Reageer
gravatar

Ach Margootje, maak je geen zorgen. Gun ze hun pleziertje. Dit kabinet is toch zo voorbij en komen er nieuwe verkiezingen.

De PvdA zal dan weggevaagd zijn en de partij van meneer Wilders, de PVV, mag dan een nieuw kabinet samenstellen omdat ze de grootste zijn. Weet je dat ze nu al op 29 zetels staan? And still growing strong.

Happy days are coming!

Corrie.

gravatar

Ik dacht nog even wat kost nou veren..
Plezier in het overspringen op een trampoline of bedoelen ze hier toch wat anders…
En toen dacht ik, nee! Ze zeggen precies wat ze bedoelen, het voorjaar komt er weer aan, alles is vooruitkijken, dus !

Mijn moeder leeft nog. Ik kijk ook uit wat er daarna komt.

Dat is het leven!

Benny.

Gr. aan Corrie

Reageer
gravatar

Van ons belastinggeld ? Een bewindsman van het kabinet Rutte-2 een leuke tijd bezorgen ? Ik dacht het niet.
Dit is toch echt Trampoline-gate. Hier praat zelfs Rutte zich niet uit, dus ik ben zeer benieuwd naar de (ernstige) gevolgen.

Reageer
gravatar

Ik probeer het niet meer, ik denk dat er meer met jou mis is Corrie(vH)

Je bent echt jezelf niet. Komt meer over als een man!

Een man die manipuleert. .

Wat een kutwijf ben je! Lul!!