Restauratie Ivo Opstelten opnieuw vertraagd

Project valt duurder uit dan begroot

De werkzaamheden rond de restauratie van Ivo Opstelten hebben opnieuw vertraging opgelopen. Het megaproject zou begin 2017 afgerond moeten worden, maar volgens nieuwe schattingen zal de vernieuwde Opstelten op zijn vroegst in 2020 voltooid worden.

Ook valt het project veel duurder uit dan aanvankelijk begroot. De Tweede Kamer heeft opheldering gevraagd aan minister Blok van Wonen en Rijksdienst. Volgens Blok was de oorspronkelijke deadline van 2017 niet realistisch: “Ik begrijp dat het vervelend is als zo’n belangrijke restauratie vertraging oploopt, maar het gaat hier wel om Ivo Opstelten. Er moet echt heel veel gebeuren. Het is zeer specialistisch werk, er zijn maar een paar mensen op de wereld die dit soort operaties kunnen uitvoeren.”

Het onderhoud richt zich op vier onderdelen van Opstelten: spraak, cognitief vermogen, de stoffering en de voorkant. De restaurateurs denken dat het meer tijd gaat kosten om alle bijzondere details in hun oorspronkelijke staat te herstellen. Voornamelijk het restaureren van de spraak van Opstelten vergt veel inspanning, omdat deze weer vanaf de basis opgebouwd moet worden. Bovendien blijkt de fundering van Opstelten zwaarder aangetast dan aanvankelijk werd gedacht. Dit komt met name door een verminderde productie van neurotransmitters, vochtplekken en rot. Een van de restaurateurs: “Eigenlijk had dit veel eerder moeten gebeuren, maar we doen ons best. Opstelten moet straks zeker tot 2040 weer mee kunnen.”

Blok heeft extra budget vrijgemaakt voor de broodnodige restauratiewerken. De minister sluit echter niet uit dat het project in de toekomst nog meer vertraging oploopt: “Ik heb liever dat er nu grondig en goed gerenoveerd wordt, dan dat we straks opgescheept zitten met een afgeraffeld broddelwerkje. Wat dat betreft hebben we geleerd van Hans Hillen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die oude gebouwen hebben waarschijlijk in het verleden hun nut bewezen, maar blijken nu uit de tijd.
Sloop moet overwogen worden en na open ruimtelijke nieuwbouw zullen de hofjes met getto vorming tot het verleden behoren.

Reageer
gravatar

Nee, niet nodig: Joske zit al dag en nacht in de stationsrestauratie 1e klasse, van Venlo, zichzelf te restaureren achter zijn hassebassie In stille aanbidding voor het portret van zijn engelachtige protégé Camiel Eurlings.

gravatar

Bij de restauratie zijn in een uithoekje van zijn karteldarm halfverteerde bonnetjes en enkele, nog niet ontwikkelde fotorolletjes gevonden. Daarnaast bleek in de dunnedarm per abuis een deel van de noord-zuidlijn te zijn aangelegd. Het OM doet onderzoek……

Reageer
gravatar

Ik ben tegen deze verbouwing. Kost een hoop centen en het verbeterd niets. Tegen de tijd dat ze er klaar mee zijn gaat ie dood. Is alles voor niets geweest.

Geef die man voor nu maar een seksrobot in de vorm van een jongetje of zo kan ie lekker mee spelen. En doe zijn beste vriend er maar bij. Beiden halen 2020 toch niet.

Reageer
gravatar

Nou nou Margootje. Wat is het voor een taalgebruik in de tweede alinea?

‘Een seksrobot in de vorm van een jongetje zodat hij er lekker mee kan spelen’.

Pedofielen moet je niet tegemoetkomen in hun perverse behoeftes. Daar moet je op jagen.

Foei Margootje! Ik wil je verzoeken het op de forumsite netjes te houden.

Fatsoen moet je doen.

Corrie.

gravatar

Beter lezen, Marg00tje. “Opstelten moet straks zeker tot 2040 weer mee kunnen.”

Tegen die tijd ben jij volledig dement, en je mag maar hopen dat er dan een gerontofiele zorgrobot voor je klaarstaat.

gravatar

Het zou toch vér beneden alle VVD-peil zijn (en dat is op zich al héél laag) als dit VVD-icoon aan de tand des tijds zou worden overgeleverd. In werkzame toestand was hij ooit nog burgemeester van Rotterdam; zijn hele ambtsperiode heft hij geen spat bewogen. Doe dat maar eens na in 010. Enige houtworm was wel voorspelbaar, maar nu blijkt fundamenteel ingrijpen van Blok onvermijdelijk. Dat deze operatie, zoals alle VVD-projecten, meer dan 500 % duurder wordt dan begroot, is verdedigbaar

Reageer
gravatar

En op een gegeven moment komen ze er natuurlijk achter dat Opsteltens ‘oorspronkelijke staat’ veel verder in het verleden gezocht moet worden – en moeten ze hem zodanig gaan restaureren dat er nog maar twee cellen overblijven.

Reageer