Ontslagbriefje Opstelten kwijt

Ambtenaren proberen document op te sporen

Het ontslagbriefje van de gisteravond afgetreden minister Opstelten is kwijt. De oud-minister van Veiligheid en Justitie roept zijn ambtenaren op om het document op te sporen: “Ik kan mij van gisteravond vrij weinig herinneren, dat is glashelder. Ik kan op dit ogenblik melden dat de precieze inhoud van de ontslagbrief mij ontschoten is. Iemand moet het afschrift van mijn ontslag hebben meegenomen. Ik zou het prettig vinden als degene die het briefje heeft het ook even laat zien.”

Op het ministerie van Veiligheid en Justitie wordt druk gezocht naar het betreffende briefje. Minister Opstelten leidt het onderzoek: “Ik kan u zeggen dat het heel moeilijk is om dit soort documenten boven tafel te krijgen, vooral naarmate de gebeurtenissen in kwestie langer geleden hebben plaatsgevonden. We hebben het wel over gisteren en gisteren is geen vandaag. Maar u kunt er op rekenen dat ik alles in het werk zal stellen om deze zaak op te helderen, dat is een kwestie van vertrouwen.”

De nieuwe staatssecretaris van Veiligheid en Justitie wordt voormalig officier van justitie Fred Teeven. Volgens Opstelten is het niet problematisch dat Teeven bij zijn vorige baan moest aftreden als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie: “Dat zijn uw woorden. Ik heb op dit ogenblik geen aanwijzingen dat hij in een vorig leven is afgetreden.”

Zolang het ontslagbriefje niet gevonden wordt, zal Opstelten gewoon aan het werk blijven als minister. Zo kondigde hij vanochtend enkele nieuwe maatregelen aan, waaronder de invoering van minimumstraffen en het sluiten van alle coffeeshops in Nederland.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geduld siert de mensch, wacht gewoon 15 jaar en dan komt het alsnog naar boven – beetje overdatum maar dan weer heerlijk antique..

kom mensen.. we organiseren een crowd-searching – dat kan het even iets bespoedigen..

hup hup.. met je stokjes prikken door de vele dossiers.. euh.. usb-sticks, dvds, beta-max videos.. en floppydisks.. heerlijk zo.. landelijk.. met een geurblokje van een bekend blokjes merk – weidehei v2.0 – huppul huppul..

Reageer
gravatar

Awel zunne, da´s juust. Een vrouwelijken hond is een teef in het ABN , maar wordt toch door vandaagse jeugd vaak uitgesproken als bitch, in Amerikaans lingo. Teeven is dus bitches, gelijk een teef met MPS.

gravatar

Wat als ze zo’n figuur kidnappen en mee naar huis nemen? En zijn oren afsnijden alvorens tot losgeld over te gaan?

Misschien zegt de familie zo van shit nou hebben ze zijn oren er ook al af gejost?

Reageer
gravatar

Gebelgde: ‘t wordt seffens tijd dat de VVD eens ferm electoraal de oren gewassen krijgt voor al haar corrupte politici doorheen haar historie. En gewis, Ivo’s oren doen mij denken aan die van Dombo, ‘t Disney-olifanteke dat vliegen kon. Vermits Ivo’s oren goed gewassen zijn van oorsmeer, zal ‘m zeker en vast veilig landen in lucratief adviseursland.

gravatar

Kijk eens achter in zijn bureaula. Secretaresses van politici hebben vaker de onhebbelijkheid daar belangrijke documenten te verstoppen.

Reageer
gravatar

Ja hoor, de reacties van ‘bepaalde respondenten’ moeten weer eerst door de redactie worden gelezen of ze geschikt zijn voor publicatie. Na de aanval van extremistische VVD’ers op Charly Hebdo kan ik me dat ook wel voorstellen: in uitersten vindt het leven weliswaar zijn waarde, doch in het gemiddelde zijn behoud.

Reageer
gravatar

Ja natuurlijk, wat dacht jij dan? En jij, al een alu-deken stevig om je heen en pillen al geslikt? Geen paniek: busje komt zo!

gravatar

Net een reactie ingezonden die direct door de redactie in (waarschijnlijk Ouagadougou of Mansjoerije) wordt geplaatst óf preventief door de redactie is verwijderd. Is er misschien er een IP-ban opgelegd zonder dat men mij heeft verwittigd? Of zijn er weer “onhandige ICT-neefjes” actief ten burele?

Reageer
gravatar

Ik snap niet waar jullie zo’n stampij over maken; op de gevorderde leeftijd van Opstelten is het normaal dat mensen af en toe “dingen vergeten”. Men leest normaal al veel dingen van een spindoktersbriefje of van de auto-cue. Soms is zo’n spiekbriefje ineens weg; quid nunc! Dan moet men improviseren! VVD’ers met amnesie liegen er dan gewoonlijk lustig op los; dat leert men op de kadertraining, net zoals frauduleus declareren en liegend in de camera kijken zonder met de ogen te knipperen.

Reageer
gravatar

Dit artikel kan helemaal niet bestaan: het interview waarin Opstelten uitlegt hoe het briefje is kwijt geraakt, is namelijk verloren gegaan vanwege een stroomstoring.

Reageer
gravatar

Ben blij dat hij weg is de veiligheid van Nederland staat bovenaan maar als je 4 miljoen aan een crimineel geeft om zelfs miljoenen per jaar uitgeeft aan zogenaamde mc’s waar uiteindelijk nog niks uitkomt! En dan niet eens de veiligheid van ons koninklijk huis kan waarborgen. Dan zit je gewoon niet op je plaats

Reageer
gravatar

Maarre hoe staat het met het inloggen op de Speldsite wat we gisteren moesten doen? Ook een slordigheidje voor de veiligheid van staatssecretaris ik bedoel ex- ik bedoel nou ja was het dan wellicht de NSA die via de Speld onze gegevens wilde? Is de Speld dat, wat gisteravond op hun site gebeurde nu al weer kwijt?? Verdacht is het wel want..

Reageer
gravatar

Ik vind het ook jammer dat het inloggen op De Speld al zo snel is verdwenen.

Het is een efficiënte manier om ongewenste spontane onnozele wereldvreemde naïeve sullige onbenullige suffe reacties van die linkse kerkgangers te barricaderen.

Het is algemeen bekend dat linkse gekkies te lui zijn om wat extra moeite te moeten doen.

Corrie.

gravatar

Onno Hoes mocht het als eerste afbollen. Soms wordt een mens als het ware door de hand Gods geholpen.

Ik zit al jaren te zeuren over Opstelten. Omdat zijn kop in mijn gedacht een rare vorm heeft.

Die vent heeft me méér dan 5000 liter diesel gekost. Voor NIKS. En minstens 3 Belgische doden. Waarover je ook NIKS meer hoort.

Al maar goed dat de Belgische luchtmacht over Holland waakt. Nog geen week geleden raakten ze het daarover eens. En nu staat er een GAT in de NL defensie.

Reageer
gravatar

Misschien is het een idee voor de minister om Interpol een onderzoek te laten starten. ik acht het niet uitgesloten dat, Interpol er binnen enkele maanden achter kan komen wie er destijds Minister was toen de officier van Justitie enkele decennia hotelverblijf voorschoot aan een grootgrutter in de genotsmiddelen industrie. Om het er ergens een flink aantal jaren later niet mee eens te zijn is lekker makkelijk, Zo kun je namelijk die minister achteraf de bak ingooien en ben je meteen een held.

Reageer
gravatar

Hm, goed idee Lodewijk,

Ik denk dat ik mij binnenkort ook maar eens stevig door Interpol laat onderzoeken, omdat ik benieuwd ben wat zij én ik ervan vinden.

Heerlijk om vijf van die professionele speurneuzen om je heen te hebben, die alles eens lekker binnenstebuiten keren.

gravatar

Op een gegeven moment zal je gewoon weer met je poten in de modder belanden en is het uit met boven je niveau leven. Misschien is dat wel de Vrootste Vemene Deler voor al die versgevallenen binnen dat clubje.

Reageer
gravatar

Ach, als hij zijn ambtenaren eens flink onder handen neemt is er vast ergens wel een elektronische versie van te vinden……..over een jaar of vijf.

Reageer
gravatar

Kijk eens achter in zijn la. Secretaresses van politici hebben wel vaker de onhebbelijke gewoonte daar belangrijke documenten te verstoppen.

Reageer
gravatar

Grappig, als ik bijna klaarkom en ik wil het uitstellen dan denk ik altijd even aan Ivo Opstelten en dan kan ik zó weer een half uur doorpompen.

gravatar

@ De Juf….
Inderdaad, hij is met TomTom Teeven te ver naar rechts gereden en in de poel des verderfs terecht gekomen.
Is dat stapeltje boeken (avatar) om de eenzaamheid van IVO te verlichten?
Zo ja, dan ben t.o.v. VVD-ers vriendelijker dan ik.
Zit er ook een cursus wiet voor de moestuin bij, om het lijden Donkey-Shot te verlichten? 😉

gravatar

De kassière van de buurtwinkel zegt altijd tegen mij, dat ik het bonnetje moet kopiëren voor de garantie, want de afdruk vervaagt met de tijd. Dat is de Haagse kassajuffrouw zeker vergeten.

gravatar

Deze suggestie ben ik onmiddellijk nagegaan, maar helaas heb ik moeten constateren dat net toen de schermafbeelding gekopieerd zou worden, de stroom was uitgevallen. Daarbij zijn alle gegevens, tot mijn grote spijt, verloren gegaan. Ik zal per ommegaande bij de rijksgebouwendienst om een onderzoek naar de stroomvoorziening vragen.

gravatar

Jij bent niet de echte Ivo. Er zitten geen euhs, huhs en te lange pauzes in.

Oma, zullen we het over korfbal hebben?

gravatar

Maak je maar geen zorgen over Opstelten. Hij gaat in de gemeente Meppel persoonlijk alle winkels sluiten die ook maar iets verkopen, dat gebruikt zou kunnen worden bij hennepteelt. Zo zal hij beginnen bij de kinderwinkel Westerhuis op het Slotplantsoen alwaar ze zandbakschepjes in de verkoop hebben.

Reageer
gravatar

Zus, ik las zojuist op Nuniet.nl dat Teeven als nieuwe minister van Onveiligheid en Gevangenisverhuur het verbeteren van het verdwijnproces van bonnetje, films, e-mails, dossiers e.d. tot speerpunt heeft gemaakt.

gravatar

Met gepaste trots kan ik de opvolgers van het VVD-duo Opstelten en Teeven bekend maken !
Minister wordt de welbekende Joris D. en staatssecretaris wordt Cees H., beide lid van de VVD. Leuk, hè ?

gravatar

O, heerlijk toch, dat Opstelten zijn jongensdroom alsnog waar kan maken in Meppel?
Daar wonen nog godvrezende mensen die zich graag om Opstelten’s tuin laten leiden.

gravatar

Zet hij de boel weer op stelten hoor…
volgende keer dat hij z’n ontslagbriefje opstelt en indient mag hij wel een kopietje maken

gravatar

Maar alles was voor het bonnetje en daar stond volk en vaderland achter, met of zonder Opstelten.

Het is zonder geworden.

gravatar

Bij de uitdrukking “Volk en Vaderland” krijg ik normaal postuum tranen in de ogen, maar als Opstelten het zegt is het niet serieus te nemen.