Shutterstock / Studio Speld

Shutterstock / Studio Speld

Opdrogende Hofvijver legt bonnetje Teevendeal bloot

Origineel eindelijk gevonden

De extreme droogte leidt tot een opvallende ontdekking in Den Haag: op de bodem van de Hofvijver is het bonnetje van de Teevendeal teruggevonden. Volgens onderzoekers moet het bonnetje er bijna 10 jaar hebben gelegen.

Op het teruggevonden bonnetje is te lezen dat het Openbaar Ministerie 4,7 miljoen euro kwijtscheldt aan drugshandelaar Cees H. Hoewel ict’ers al in 2015 een digitale kopie van het bonnetje vonden, was het origineel jarenlang zoek. Onderzoekers vermoeden nu dat iemand het rond 2014 vanuit het Torentje in de Hofvijver heeft gegooid.

Premier Mark Rutte zegt opgelucht te zijn dat het bonnetje terecht is. “We zijn dit bewijsstuk jarenlang kwijt geweest”, zegt hij terwijl zenuwachtig over zijn gezicht wrijft. “Geweldig dat het is teruggevonden, en recht onder mijn Torentje nog wel. Ongelofelijk dat het al die tijd gewoon daar lag.”

De premier wil nu uitzoeken wie verantwoordelijkheid moet nemen voor het weggegooide bonnetje. “Dilan Yeşilgöz zal als huidige minister van Justitie en Veiligheid de Kamer zo snel mogelijk te woord staan. Ze was een zeer gewaardeerd collega.”

Het bonnetje wordt straks gewoon weer in bewaring genomen door ‘de mensen die daarover gaan’ zegt Rutte. “Ja dus ik heb het hier ergens klaargelegd, en dan zorg ik dat hij goed terechtkomt. Hij moet hier ergens liggen, in dit laatje, of op mijn bureau, wacht even hoor. Nouja, die duikt straks wel weer ergens op.”

Het bonnetje van de Teevendeal was overigens niet de enige vondst van de dag. Verderop in de vijver vonden mensen mappen met op de ringband geschreven ‘communicatie Hugo en Sywert’, de notulen van een gesprek tussen de minister van Defensie en Mark Rutte over Hawija en 200 oude Nokia’s.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het Omvolkingsdossier is nog hard in ontwikkeling. Dat schandaal moet nog komen. Naar verwachting is de aanvang eind 2023. Het dumpen is pas rond 2027, als het toch te laat is.

gravatar

Men moet wat Omvolking betreft nog in de leer bij de National-Demokratische Partei Deutschlands, een Kamerdelegatie onder leiding van Carôlaine van der Plas gaat binnenkort naar voormalig Oost-Duitsland om daar met plaatselijke NPD-kopstukken van gedachten te wisselen.