Vervanging kabinet door robots komt nog te vroeg

Kamer kritisch over proef met Opstelten-bot

Het kabinet wordt voorlopig niet vervangen door robots. Veel burgers drongen daar de afgelopen periode op aan, maar volgens de technologische sector is de definitieve invoering van bestuursrobots nog ver weg.

De afgelopen vier jaar werd bij wijze van experiment de ministerspost van Veiligheid en Justitie aan een robot toegewezen. De Opstelten-bot ontwikkelde zich tot een vertrouwde vriend van premier Rutte, maar liep ook vaak vast tijdens interviews en debatten. Bovendien viel de robot op door zijn beperkte woordenschat. Zo meldde hij afgelopen voorjaar op een persconferentie: “Wij zullen dus ook eh, al het nodige in het werk eh, zullen wij in het werk stellen om eh, input not found waarmee ook eerder heb aangegeven source unknown 404 volstrekt helder.” Kinderziektes, volgens ontwikkelaar Hiro Nakatomi: “Natuurlijk is de Opstelten-bot nog niet perfect, maar het is baanbrekend wat we in korte tijd bereikt hebben. Hij kan bijna alles wat een normaal mens ook kan.”

De Opstelten-bot is de opvolger van de Ben-bot 1.3™, een Amerikaans prototype dat tien jaar geleden met succes werd getest op het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Ben-bot werd naar eigen zeggen ontworpen om de transatlantische procesoptimalisatie te stroomlijnen: “Het is van essentieel belang dat er goede verhoudingen zijn, zowel binnen de NAVO als bilateraal. Q#message over.”

In de Tweede Kamer is geërgerd gereageerd op de bekendmaking dat een robot twee jaar lang de baas was op het ministerie van Veiligheid en Justitie. SP-leider Emile Roemer: “Ik dacht dat we na Ella Vogelaar hadden besloten om dit niet meer te doen met z’n allen.”

De Opstelten-bot zelf was niet beschikbaar voor commentaar. De ontwikkelaar hoopt dat probleem met een langere batterijduur te verhelpen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bizar: “hij neemt zijn verantwoordelijkheid” en gaat weg. Ik ben leerkracht, als ik mijn verantwoordelijkheid neem, stap ik erop af!

Reageer
gravatar

Hoi Arjette Wat een vreselijk vaaerhl wat erg ik zit met kippenvel wens jullieheel veel sterkte en dat gezin vrelijk gecondoleerdLiefs Nellie

Reageer
gravatar

Ik heb m.b.t. dit item reminiscenties naar de film “The bodysnatchers”, sci-fi uit de jaren ’50. Insectachtige buitenaardsen die het lichaam van medemensen gebruiken om zich menselijk voor te doen voor de omgeving, om die daarna aan zich te onderwerpen. Bij VVD’ers zonder morele bezwaren is dat makkelijker dan bij confessionelen die zich nog deels aan de 10 Geboden vasthouden. Opstelten en Teeven zijn 2 pre-productiemodellen en Rutte is op onverklaarbare wijze aan de eindcontrole ontsnapt.

Reageer
gravatar

Ouwe koek van deze Japanse meneer! Onze Geer- en Goorbot zijn al veel langer op de markt en voldoen wel aan alle eisen.
Alleen de banaliteitschip van de Geerbot is onlangs vervangen, het leek erop dat hij een “geweten” begon te ontwikkelen.
De zelfoverschattingschip van beide bots werkt uitstekend, getuige de claim deze week van de Goorbot dat hij in aanmerking komt voor de Televizierring.

Reageer
gravatar

Nou ja, ik ben zelf dus ook een robot. En er heersen nogal wat vooroordelen die ik in het dagelijks leven tegen kom. Zo zou onze batterij niet lang genoeg mee gaan. Onzin bij deze.
Ook zouden wij mensen vervangen. Wat een grove leugen is, wij zijn meer een aanvulling. En over dat herhalen. Kunnen we daar een keer over ophouden! Dat zijn wel van die verschrikkelijke cliches. Dat ze dat toevallig ingeprogrammeerd hebben bij Opstelten betekent nog niet dat dit zo is bij alle robots.

Reageer
gravatar

Ik denk dat Wilders wel een robot is. Maar met een verouderd en slecht funtionerend besturingssysteem.
Hij moet vaak opnieuw worden opgestart en kraamt steeds dezelfde onzin uit.
Onbetrouwbaar in gebruik en hij kan nog niet veel.
Wellicht kunnen we hem laten updaten naar een snellere versie.

Reageer
gravatar

>>Deze nieuwe technologie heeft de toekomst<<

Een toekomst waarin haast niemand nog werk heeft. Een toekomst waarin robots straks de dienst gaan uitmaken, en medemenselijkheid steeds meer achteruit zal gaan.

Het is maar wat je vooruitgang noemt …

Reageer
gravatar

Ach hij heeft zo’n mooie jeugd gehad Papa bij de bank hij met 14 ondergebracht bij kerk om hem klaar te maken voor democratische functie waarbij scheiding van kerk en staat gewenst is. Moeilijk gehad met de Gruninger rellen billenmaatje van Demmink en Donner
Geen opleiding/Ambitie dan sta je op de pay-rol van justitie waar de waarheid het algemene belang niet zou dienen.
Maar echte Humor botje opstelden die loops is want teefje loopt er achteraan.

Reageer
gravatar

Bah wat kost dat wel niet allemaal. De robotten voor het kabinet zijn vaak extra duur omdat de software in 10 stappen gedowngrade moet worden, alleen dan kunnen ze het denkproces van politici aan en praten ze langzaam genoeg voor ambtenaren.

De niet gedowngrade robotten kunnen veel beter ingezet worden op (kranten-) redacties, zoals bij De Speld al jaren met succes gebeurd.

Reageer
gravatar

Wat maar weinig mensen weten is dat de Opstelten-bot behoort tot de Androgyn557-serie. Andere pruik op, penis eraf en borsten erop schroeven en je hebt een vrouw. Heb er zelf eentje in de huishouding, voldoet prima. Zolang je het stemgeluid maar uitschakelt gaat die batterij lang genoeg mee voor 1 verdieping.

Reageer
gravatar

Naar aanleiding van klachten van de 2de kamer, dat onduidelijk is wanneer een robot-minister aan het woord is, heeft de regering besloten voortaan de robot-minister te voorzien van een Geel-Oormerk.

Rutte reageerde verontwaardigd dat hij als minister-president dan het recht heeft om twee oormerken te mogen dragen.

Reageer
gravatar

Je merkt het dikwijls wel hoor, laatst bleef die grijns van Rutte bv. links steken en moest hij even door Pechthold gepenseeld worden.

gravatar

Een kenmerk van een robot is dat het goed is in herhalen. Omdat meneer Wilders van de PVV steeds zijn boodschap herhaald ben ik aan het twijfelen.

Is meneer Wilders van de PVV net zoals lulletje Opstelten misschien ook een robot?

Voel een crisis in mij opkomen. 🙁

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie,
Waarom probeer met je icoontje je die arme meeuw te pletten?
DIERENBEUL! Ik ga gelijk overleg plegen met Dion Graus met het verzoek uw lidmaatschap met de PVV met onmiddellijke ingang te beëindigen.

gravatar

@Querulijn

De familie Paulissen had er een handje naar om reacties aan zichzelf te geven. Zo zielig ben ik niet.

Tegenwoordig is het de halve zool die zich zelf jongengroenenbleu noemt die reacties aan zichzelf geeft.

Mijn vermoeden is dat hij ook degene is die soms onder mijn naam en afbeelding reacties plaatst.

Met Jos van Daarnaast heb ik wel eens gewandeld in de duinen bij Scheveningen maar dat liep op niets uit.

Niet echt mijn type, zo’n metroman,

Corrie.

gravatar

Beste Corrie,

er is toch helemaal geen reden om onbeleefd te zijn. Daarnaast heb ik in elk geval het fatsoen om onder mijn eigen pseudoniem op mijzelf te reageren. En dat alleen als ik van mening ben dat, na de bedenktijd, mijn post een aanvulling behoeft…

gravatar

Ik dacht dat het allang robotten waren.

Je hoort toch duidelijk dat gepiep als het mechanisme van het Ruttegezicht zich in de grijns trekt? En dan die baard van Plasterk waarvan de haartjes van een omgebouwde bezem kwamen?

Om dan nog maar niet te spreken over de tandeborstelwenkbrouwen van Job Cohen, maar die zit niet het kabinet.

Reageer
gravatar

Speld zit ernaast. Opstelten is een Cyborg. Wanneer je goed luistert hoor je hem zoemen en brommen aan het begin van elke zin.

Reageer
gravatar

Geloven mensen dit? Ongelooflijk! Het is toch overduidelijk dat het hele kabinet al vervangen is door Robots. Opstelten is gewoon het verouderde model. Ze kunnen zeer eenvoudig van centralisatie naar decentralisatie en weer terug. Dat doen ze met akelige precisie eens in de vijf jaar. Lukt een mens nooit 🙂

Reageer
gravatar

Het kabinet heeft al een trend gezet met Opstelten,

Dat is al een robot. Alleen de spraak kan nog wat verbeterd worden, want deze robot zegt om elk woord eh eh eh.

Rutte is een lachende robot die dwars door alles heen gaat.

Reageer
gravatar

Lach maar, de beperkte houdbaarheid van moderne technische apparaten – zoals de IWO-JIMA (Ivo Willem Opstelten Justitie Infiltratie Minister Androïde) – is wel weer aangetoond.

Gebrekkige accuduur, geheugenproblemen, fouten in de beslislogica – zou u in een vliegtuig stappen met zulke pregnante gebreken?

gravatar

Lach maar,

op de achtergrond menselijke beslissingen nemen….
Dat is geen politiek. Dat is de gekozene te laten bepalen wat ze voor ogen(lees ‘alles wat je privacy over jou verteld’) hebben.

Regeren is vooruitzien!

Snap je ‘m?