Kinderfeestje? Denk eens aan dierproeven!

Leuke combinatie van plezier en educatie

Het is voor veel ouders ieder jaar weer een uitdaging: een leuk en origineel kinderfeestje voor het jarige kroost bedenken. Wij ontdekten een uit Amerika overgewaaid themafeestje dat nét iets anders is: dierproeven!

Carola Brood (35) uit Amstelveen was afgelopen voorjaar op zoek naar een feestje voor zoonlief Jesse (7): “Ik wilde iets wat we gewoon in de achtertuin konden doen. Op internet las ik over dierproeven. Ik wist meteen: echt iets voor Jesse. Hij is gek op dieren.”

Het aardige aan dierproeven is volgens Carola de combinatie van plezier en educatie: “De kinderen konden leuk met de diertjes bezig zijn en ondertussen staken ze er ook nog iets van op. Wist je dat muizen pas vloeibaar worden na vier uur verhitten? Bovendien heb je al een heel nestje voor nog geen vijftien euro.”

Lizzy Vermeulen zal haar vijfde verjaardag nooit meer vergeten. Ze schminkte een konijn en testte met succes een medicijn tegen AIDS op een hamster: “Hij ging heel grappig piepen en daarna was hij beter. Aan het einde was er patat met limonade.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe ongewenste bestialiteit te bestrijden is een stuk educatiever als je als zorgzame ouder niet wil dat de Deense dog van de overkant of onaangelijnde terriër van hiernaast helemaal losgaan op de nog onschuldige beentjes van uw kindertjes.

Reageer
gravatar

De nieuwsgierigheid bij de jeugd is een belangrijk element om latere talenten te ontwikkelen. Dat ging bij mij ook zo. Toen mij de Bijbel voorgelezen werd, begreep ik bijvoorbeeld al hoe belangrijk het onderhoud aan onze wegen is. En toen ik doktertje en zustertje speelde, leerde ik al de beginselen van ons nieuwe gezondheidsbestel.

Reageer
gravatar

Best een aardig idee! Mijn valse Rottweiler wordt binnenkort drie, en op stokken en andere honden is hij duidelijk uitgekeken. Nog wel een paar praktische vragen:

1. Hoe veel voorsprong moet je een kleuter even voor een leuke achtervolging?

2. Mag het vlees mee in de doggy bag?

3. Is het duur om aan geschikte kinderen te komen?

Al vast bedankt!

gravatar

Beste Empatisant: hier wat antwoorden:
1. ca. 10 meter moet genoeg zijn,
2. ja !
3. ach, wat heet duur ? Kijk bij de ALDI of de LIDL.

gravatar

Dank voor de snelle beantwoording Roderik. Ik vond inderdaad een prima geschikte dreumes in de Aldi (huilend, midden op het gangpad). Direct meegenomen en op 10 meter gezet. Nou, Hector heeft een field day gehad!

gravatar

Ik heb gisteren per ongeluk een bordje vliegen gegeten. Het gezoem was wel prettig maar ik moest niezen toen twee van deze ondeugende beestjes door mijn neus probeerden te ontsnappen en ik hen kapot moest knijpen. Daarna probeerde er nog een via mijn oor te ontkomen.

Reageer
gravatar

Dit gehannes als boven beschreven is voor softies.
Het betere werk is bv, trek een tijger aan zijn staart. Steek je duim in de bek van een piranha. Schop een beer uit zijn slaap.

Dat zijn pas dierproeven.

Reageer
gravatar

Natuurlijk.
Als het goed genoeg was voor de Here Jezus tijdens het laatste avondmaal.. 😉
Een robuuste rode wijn erbij: Goddelijke gerechtje!!!!

De diertjes staan niet per ongeluk op nr. 3 van de lijst Meest Gegeten Huisdieren, link hieronder.

Mocht je nu geen cavia hebben is er ook op zondagavond in de provincie vast wel ergens een nr.1 (hond) of 2 (kat) te vinden.

https://www.quest.nl/artikel/7-huisdieren-die-gewoon-worden-opgegeten

Moge het u wel bekomen!!!!!

gravatar

Leuk die dierproefspelletjes:

Kikkers opblazen met een rietje
Kippen veren uittrekken
Pitbull bijten
Wie houdt zijn goudvis het langst boven water
Egeltje prik
Regenwormen in stukken hakken

Reageer
gravatar

Nou Wammes. Je vergeet de onderdelen “cavia een brandende kanonslag in de reet douwen” en ” een kat de keel doorsnijden en het bloed bij Corrie in d’r keel gieten”. Allebei klappers op een gemiddeld kinderfeestje.

gravatar

Nouw wordt ie helemaal mooi, dat ze in amerika van die dierproeven doen ok, maar op een kinderfeestje, het moet echt niet gekker worden!! die kinderen gaan straks denken dat het normaal is om dieren te mishandelen! en dat het ook nog naar nederland komt, die ouders zouden gewoon opgesloten moeten worden!! het gaat echt hard achteruit met dit land….

Reageer
gravatar

Harm, zeker opgegroeid op een boerderij? De Bijbel zegt weliswaar dat dieren ondergeschikt zijn aan mensen maar tegelijkertijd vindt God het not done om dieren onnodig leed te berokkenen.

Ik heb echter nieuws voor je: God bestaat niet! We mogen daarom verdomme doen wat we willen met deze grappige wezentjes.

Ik zou dus zeggen: de beuk erin en hak eens een (basis)cavia in tweeën om te zien welke uiteinde het langst blijft leven. Alleraardigst proefje.

gravatar

Ik heb zelf een tamme lintworm! Voordat Corrie op bezoek komt laat ik hem altijd even uit en haal hem pas weer naar binnen als Corrie weer naar huis is. Het beest heeft dan even niets meer te eten maar dat komt vanzelf weer terug.

Wat IS het leven toch heerlijk!

Reageer
gravatar

Misschien kunnen we volgend jaar beter wat expermiteren met vluchtelingen. Daar hebben we er dan toch zat van en hoeven we niet met die kleine diertjes tekeer te gaan.

Reageer
gravatar

Foei, Margootje en Corrie. Ik heb overlegd met enkele buitenaardsen en die komen jullie binnenkort ontvoeren en aan allerlei grappige proeven onderwerpen. Misschien komen jullie nog wel terug, maar in ieder geval goede reis.