Britten gooien grens open voor belastingvluchtelingen

Miljardairs in eigen land opgejaagd door fiscus

Na Duitsland en IJsland opent ook Groot-Brittannië zijn grenzen voor vluchtelingen. Premier David Cameron heeft verklaard dat alle kapitaalvluchtelingen welkom zijn in Londen.

Cameron legt uit dat het vaak om schrijnende gevallen gaat: Griekse en Russische miljardairs die in hun eigen land worden opgejaagd door de belastingdienst. “Het is een kwestie van beschaving om hen een huis te bieden. Of tien huizen. In het centrum van Londen.”

Ook de Britse bevolking toont zich solidair. Uit een deze week gepubliceerd onderzoek blijkt dat zo’n 99 procent van de ondervraagden bereid is om bij een kapitaalvluchteling in huis te gaan wonen. Slechts 1 procent keurde het plan van Cameron af: “Laat de regering zich eerst eens met het lot van de eigen rijken bezighouden. Wij hebben het zelf al moeilijk genoeg met de belastingdienst.”

De ‘uitbarsting van hartverwarmende solidariteit’ van de Britten sterkt Cameron in zijn opvatting hij de juiste keuze maakt: “Miljardairs zijn ook mensen. Mijn regering is er ook voor degenen die ons het minste nodig hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb het zeker te doen met de falende bankiers, mislukte graaiers en anderen. Volgens mij is een giro 555 actie nu opportuun. Anders wil ik ook wel mijn giro nummer open stellen….

Reageer
gravatar

Niet alleen maar de grens opengooien voor die rijke stakkers maar ook direct een luchtbrug opzetten met minimaal drie stuks Antonov An-225 transport vliegtuigen om deze zwaarbelaste zielepoten + dierbare vermogen + bezittingen op te halen zodat zij niet tussen gewoon volk in gammele vaartuigen de Wolga en Rijn moeten afdobberen.

Reageer
gravatar

Ik vraag jullie aandacht voor een groep die leeft onder een repressief regime; de oligarchen (oligarch: Russische superkapitallst met minimaal $ 55 miljard op belastingvrije rekeningen in de Cayman Islands, Aruba, Liechtenstein en Den Haag). Door toedoen van Poetin en zijn KGB kan men niet meer bij zijn miljarden in het buitenland. Men is nu gedwongen zich in Moskou te verplaatsen in oude Rolls en Bentley’s uit 2014. Trekt iemand zich hun lot aan? Anybody?

Reageer
gravatar

Hebben ze nog geen uitnodiging van Rutte gehad? Wij hebben toch uitstekende voorzieningen voor die rijke luitjes hier. Sommigen betalen hier helemaal geen belasting.

Reageer
gravatar

Idem dito, ook dit bloedt weer dood. Heel Europa spant zich in om belastingfaciliteiten te geven aan de superrijken en multinationals. En met bruisend succes; zo is Nederland inmiddels de fiscale thuisbasis van o.a. Starbucks. Er zijn 6 arbeidsplaatsen gemoeid met deze juridische truc, 6 advocaatjes die wekelijks een rijtje postbussen legen en (gierend van de lach) onder ede liegen dat hun baasjes in Nederland belasting betalen.
Rutte en Deysselbloem keken toe en zagen dat het goed was

Reageer
gravatar

Ik heb even een relevante rondvraag geplaatst bij ons op de herensociëteit en daar waren we eigenlijk unaniem voor het openstellen van de grenzen voor Russische nymfomanen die jonger dan 20 zijn en (lekker aansluitend op de voetbaldiscussie) een getalsmatig gelijkluidende BMI hebben.

Reageer
gravatar

Wiemersma, rondvragen op HERENsociëteiten leveren ALTIJD unanieme voorkeur op voor openstelling van onze grenzen voor Russische nymfomanes van < 20, met hoog libido en laag BMI.
Maar stel dat dit professionele 'soetzjka's' zijn (KGB) die al hun 'sportieve activiteiten' op microfilm vastleggen? Zodat Holland's Welvaren (captains of industry, CEO's en CFO's) uiterst chantabel is, wat dan? Een rookgordijn (BuZa), de Mantel der Liefde (O.M.) of een…

gravatar

…politieke rel met Poetin over Gazprom’s leveranties aan Nederland. Wat hem betreft mogen we allemaal aan het Russisch gas.

gravatar

Dit is geen satire, maar de al lang heersende realiteit! Als Griekenland de beschikking zou krijgen over al het in Engeland geparkeerde kapitaal, waren ze al ver uit de zorgen. Als daar de tegoeden in andere belastingparadijzen nog eens bij zouden komen, was aflossen van schulden een peulenschilletje. Nu zitten de rijken veilig met hun “vermogen” en mogen wij als gewone belasting betalende europeanen voor de ontstane rotzooi dokken….

Ze moesten al dat rijke tuig opknopen….

Reageer
gravatar

Een fiscaal-humanitaire ramp!
Je hoort best wel veel mensen zeggen dat er ook veel gelukzoekers bij zitten, maar dat vind ik zo bekrompen!!

Ik heb me bij een facebookgroep opgegeven om ook mijn steentje bij te dragen.
Al is het maar dat je gewoon een dagje wat leuks doet met een fiscale vluchteling ofzo. ik ben er niet te beroerd voor.
Een fiscale vluchteling in huis nemen mag in mijn geval helaas niet vanwege de bank (vanwege hypotheek).

Reageer
gravatar

Hmm, begin dat geleuter over vluchtelingen onderhand zat te worden. Nu heb je dus ook al belastingvluchtelingen. We worden geframed.

Liever had ik een artikel over Zwarte Piet op De Speld gehad.

Corrie.

Reageer
gravatar

Wilders zou zich nooit verlagen tot het framen van minderheden; de engel.

Als Wilders zo bang is voor de radicale islam, zou hij toch begrip moeten hebben voor de mensen die uit angst voor de islam-terreur naar ons land vluchten.

gravatar

Nou, waar slaan de reply’s op mij schrijven op?

Ik mag toch wel opschrijven dat ik het geleuter over vluchtelingen zat ben?

Voor mij heeft het geen entertainmentwaarde meer.

Geef mij maar Zwarte Piet, daar ga ik zo lekker strak op.

Corrie.

gravatar

De automatische lulmachine op het bureau van De Speld is onderhavig aan slijtage, met als gevolg dat er nog slechts twee verbale voorwerpen door het apparaat worden uitgespuugd.

De ene is Geert Wilders, en de andere Zwarte Piet.

Wij doen er alles aan om er toch nog een derde onderwerp aan toe te voegen, namelijk.: Poep.

Wij vragen jullie begrip voor het ontstane ongemak.

Namens de redactie,

De Voorzittershamer.

gravatar

En de Britten maar meer belasting gaan betalen om die kapitaalvluchtelingen te huisvesten. Die zullen vast ook allemaal hoge eisen gaan stellen over hun woonruimte, en genoegen nemen met Fish ‘n Chips zullen ze ook vast niet.

Reageer
gravatar

Ik zit al een paar dagen te huilen bij de warme respons van de Britten, die toch eigenlijk altijd de plank misslaan, op de vluchtelingencrisis. The Independent, als je de online ads weet weg te tikken, heeft ook zojuist een petitie om meer vluchtelingen op te nemen, met leuke foto’s.

Reageer