T-Mobile gaat afgetapte gesprekken dubbel in rekening brengen

Afgeluisterd worden door AIVD niet meer gratis

Wie afgeluisterd wordt door de AIVD, moet dat binnenkort zelf betalen. Telecomaanbieder T-Mobile heeft aangekondigd de extra kosten voor het afgetapte gesprek in rekening te gaan brengen op de factuur.

“Als een gesprek wordt afgeluisterd, wordt ons netwerk dubbel belast”, legt T-Mobile-directeur Mark Klein uit. “Inmiddels gebeurt dat op zo’n grote schaal dat het een onaanvaardbare kostenpost voor ons is geworden. Daarom zijn wij genoodzaakt de kosten door te berekenen aan de klant.”

Als geste naar trouwe klanten rekent T-Mobile voor afgetapt worden in het buitenland gewoon het binnenlandse tarief.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik denk dat ze hier nog wel op terug gaan komen. Ik zag op mijn rekening dat ik betaalde voor afluisteren door de AIVD. Zodoende heb ik mijn terroristische zelfmoordactie een dag verschoven. Het was een groot succes.

Reageer
gravatar

Dan moeten ze wel, net als bij 0900-nummers, vooraf een bandje laten horen: “Dit gesprek kost het dubbele per minuut. Plus de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon”. Je kunt natuurlijk niks in rekening brengen zonder een opt-out te bieden.

Reageer
gravatar

Ik begin ieder gesprek met het beschrijven van mijn ontlasting van de dag ervoor. 5 minuten is genoeg voor de AIVD om af te haken, zag ik op mijn T-Mobile rekening. Het duurde even, maar ik begin familie en vrienden nu ook mee te krijgen om dit te doen.

Reageer
gravatar

Ik wou per telefoon reageren, maar ik durf niet echt mijn mening te geven, want er staat een geblindeerd busje schuin tegenover ons huis.
Dus ik geef zowel de AIVD als T-Mobile groot gelijk.

Reageer
gravatar

Spelt is een hype, daar wordt allang dubbel voor betaald. De Speld daarentegen is nog gratis, wacht maar tot onze regering een lees-belasting invoert.

gravatar

Een vreemde zaak! Ik wens helemaal niet te worden afgeluisterd, i hoef ook niet te worden afgeluisterd en wil ook zeker niet betalen als mijn gesprek wordt afgeluisterd. Het lijkt mij niet redelijk om T-mobile te belasten met deze extra kosten, het lijkt mij wel redelijk om de vragende diensten hiermee te belasten.

Reageer
gravatar

Wel beste D.D.,

Of het nodig is om u af te luisteren blijkt pas na een periode afluisteren. U wenst niet te worden afgeluisterd wat mij een veeg teken aan de wand lijkt. Wij houden u daarom de komende paar maanden extra goed in de gaten. De rekening: daar komen we samen wel uit als u niet meteen ieder redelijk voorstel van tafel veegt.
Voor 4000 euro gaan we de hele maand september uw gangen na, ook ‘s nachts en in het weekend.
Voor meer info: 0031 123456789 vraagt u maar naar P.I. Jansen.

Redigeren onder nr. 123456789.

gravatar

Dames en heren ik kan u melden dat hier uiteraard niets van waar is. ik werk zelf bij t-mobile en dit een bericht om t-mobile negatief in het nieuws te krijgen. nogmaals: NIKS VAN WAAR

Reageer
gravatar

Dames en heren ik kan u melden dat hier uiteraard niets van waar is. ik werk zelf bij t-mobile en dit een bericht om t-mobile negatief in het nieuws te krijgen. nogmaals: NIKS VAN WAAR

Reageer
gravatar

Waarom anoniem?
Hebben jullie geen persvoorlichter die uit de anonimiteit kan treden om de klanten of moet ik zeggen toekomstige gedupeerden te woord te staan?

Eentje die elke zin met een hoofdletter begint omdat dat zo hoort, niet schreeuwt en zijn betoog met een punt beëindigd? O echt niet?? Hihi ik kon het weten. Nee echt, ik kon het weten.

gravatar

Anoniem en Leugens, jullie zijn ontslagen.

Op De Speld opruiende teksten spuien terwijl jullie volgens mijn administratie ziek thuis zitten.

Geloven jullie nu eindelijk dat jullie wel degelijk in de gaten gehouden worden?
Op eigen kosten uiteraard, hoeveel u ons nog schuldig bent kunt u terugvinden op uw salarisstrook van deze maand.

Met vriendelijke groet,
Mieke van P&O.

gravatar

Ik zeg goeie actie. Dit is pas echt je bundel verdubbelen. En ik neem aan dat ik ook twee keer zo snel spaar dan toch? Of gaan de T Mobile Extra punten naar de AIVD? Als dat zo is stel ik voor dat T-Mobile tussendoor wat reclameboodschappen er in gooit waardoor ik korting krijg. Fijn dat we zo de AIVD met z’n allen wat kunnen ondersteunen ze hebben het al zwaar genoeg vanwege alle bezuinigingen.

Reageer
gravatar

In dat geval moet de Opta er wel op toe zien dat de klant kan kiezen door wie hij wil worden afgetapt. De markt voor aftappers moet worden open gebroken zodat Übertap ook een tapservice kan aanbieden. Er moet regulering komen zodat providers niet zomaar gratis tapservices kunnen aanbieden in een zogenaamd all-in abonnement. Misschien moet er wel een nieuwe tapwaakhond worden opgericht die gaat toezien op eerlijke concurrentie tussen de verschillende tappers

Reageer
gravatar

Stuur de rekening maar naar de AIVD , zijn jullie nu helemaal gek geworden en anders moeten ze maar allemaal hun abonnement opzeggen bij jullie eens kijken wie de langste adem heeft .Ellendige zakkenvullers

Reageer
gravatar

Satire schrijven en als zodanig herkennen zijn, zo blijkt hier, twee strikt gescheiden vaardigheden. Zoveel mensen, allen hamerend op hetzelfde (kosten)aambeeld, die satire serieus nemen. Duidelijk is dat bij de gemiddelde Speldenaar zijn portemonnee zijn eerste en grootste liefde is, groter dan zijn behoefte aan privacy. Trouwens , wat zegt “privacy” nou nog als iedereen, iedereen kan phishen? Kan De Speld niet beter worden omgeturnd naar een soort Postbus 51?

gravatar

Spaargeld belasten met 5%, rente aan de belasting voor nog niet betaalde belasting 8%, de belasting betaald mij al 4 jaar venn. Bel. Te laat en vergoed 0,8%, als een idioot besluit mij af te luisteren moet ik de rekening betalen, dit wordt een land waar je niet meer wilt wonen

Reageer
gravatar

Aan de ene kant handig dat je weet dat je afgetapt word met welke reden dan ook. Aan de andere kant belachelijk dat de rekening komt te liggen bij de klant.. Het lijkt wel de omgedraaide wereld…. Gelukkig geen T/mobile klant

Reageer
gravatar

Als je zelf al alle gegevens uit je telefoon in de ‘cloud’ backupt hoeft de AIVD niet via een telefoonverbinding steeds je hele telefoon leeg te trekken. Zo bespaar je al snel tientallen euros

Reageer
gravatar

Als je zelf de AIVD belt en je laat doorverbinden, dan betalen zij 100% de rekening. Maar dat houden ze liever geheim!
Betrouwbare info van een vriendje van me…

Reageer
gravatar

Moet toch niet gekker worden. Ja de AIVD durven ze niet aan te pakken. Neen dan moeten ze hun netwerk beter beveiligen zidat er niet afgeluisterd kan worden. Wil ik ook wel een specificatie hebben wie me afgeluisterd heeft met alle adres gegevens en data.

Reageer
gravatar

Lekker makkelijk zo heren AIVD!… Als u belt, aftapt or whatever, draait U voor de kosten op en niet ik. Ik heb er niet om gevraagd.

Reageer
gravatar

Ik stel voor de tarieven standaard iets te verhogen. En dan de abonnees die niet afgeluisterd zijn aan het eind van de maand extra belminuten te geven.

Reageer
gravatar

Uiteraard moeten de tarieven omhoog. Wij constateren echter dat de abonnees die niet afgeluisterd zijn hier geen enkele bijdrage aan geleverd hebben. Logischerwijze krijgen zij aan het einde van de maand dus juist minder belminuten.

gravatar

Onzin! We luisteren allemaal wel eens af als we de radio of tv aanzetten. Dat geldt zowel voor een analoog als het moderne Dab (digital radio broadcasting) signaal of (FTA tv Free too air). Komt dan het radio of tv station in de problemen als we dat met 100.000 tegelijk doen? Ik dacht het niet.. Afluisteren of een actieve verbinding opzetten is nog wel wat anders.

Reageer
gravatar

Een sociologisch zeer geslaagd experiment, dit artikel.
Het legt zowel interesses als gevoelens bloot van een opmerkelijk grote groep mensen met een lager dan gemiddeld IQ.

Ik zal de regering een advies aanbieden om op basis hiervan instrumenten te ontwikkelen om de democratie dichter bij alle lagen van de bevolking te brengen. Er is ook vast recente literatuur beschikbaar in Rusland.

Reageer
gravatar

Dit toont overtuigend aan wat ik al eerder heb betoogd: de fantasie moet een grotere rol moet gaan spelen in de wetenschap.

Bravo IJsbrand Nimmer en Rudolf Julius.

gravatar

Wat flauw dat jullie niet melden dat we bonussen geven voor bepaalde woorden zoals: bom, jihad, allah, maxima, willem alexander, poeder, akbar, kuffar, onthoofden, ongelovige, hond… afhankelijk van de frequentie en tijdstip geven we daar oplopende premies voor. Kan je rekening zelfs positief van worden!

Reageer
gravatar

Belachelijk. De consument vraagt er niet om afgeluisterd te worden.
Dus kan je de klant hiervoor geen kosten in rekening brengen.
Deze kosten zullen Door de tapper betaald moeten worden.
Het is voor de consument namelijk ook niet controleerbaar

Reageer
gravatar

zijn ze helemaal van de pot gerukt, eerst werd ik opgepakt omdat ik het over bommetjes had met me broer in syrie, die zijn zoontje had gemaakt in zijn prive zwembad. En nu krijg ik ook nog eens de deurwaarder op bezoek omdat ik weiger de kosten te betalen voor het afluisteren. waar gaat dit heen in Nederland. Zo kan ik nooit genoeg geld overmaken naar het buitenland zodat me hele familie bommetje kunnen maken in hun eigen prive zwembad.

gravatar

Onzin Rene, ik vraag er wel om. Door mij af te luisteren weet de AIVD al die terroristen onschadelijk te maken, alle bommen op te sporen en zelfs de verdwenen knuffel van het buurjongetje terug te vinden. Dat is nog eens rendement!
En in de kroeg betaalt toch ook de klant en niet de tapper? Nou dan!

gravatar

Ten eerste lijkt mij de klant in deze de AIVD en niet de afgeluisterde. Ten tweede is het wel interessant dat de factuur straks laat zien of je wordt afgeluisterd. Het zou aparte code moeten hebben maar zo niet moet toch te zien zijn dat alle gesprekken dubbel worden berekend. Of een gesprek wordt berekend terwijl je door iemand gebeld bent. Wat een idiote reactie van de provider. Of misschien toch wel slim? De klok luiden zonder straks de vergunning kwijt te zijn….

Reageer
gravatar

verhaal die kosten lekker op de aivd mijn abo bij t mobile loopt over 2 maanden af maar eh die gaat dus ook zeker niet verlengd worden als ik het dus een keer over drugs of andere dingen die gefilterd worden door de aivd heb met vrienden gewoon voor de gein moet ik dus gaan betalen omdat hun mijn gesprek willen afluisteren jaja

Reageer
gravatar

jan je moet gewoon codetaal of bargoens gebruiken als je het over drugs hebt of een beetje binnensmonds praten dan houdt de aivd er vanzelf mee op

gravatar

Ben ik nu gek??? Een ander schendt mijn privacy, doet dit ongevraagd en stiekum en dan mag ik er nog voor betalen ook. Is het niet beter, dat T-mobile er voor zorgt dat het niet kan gebeuren en dat wanneer het gebeurt, ik er van in kennis word gesteld, met vermelding wie het dan is. Mocht de rechter beslissen dat het moet gebeuren, dan lijkt het mij ook duidelijk dat hij bepaald wie er voor de kosten opdraait.
Zomaar afgeluisterd worden en de rekening krijgen kan volgens mij niet.

Reageer
gravatar

Maarten, Sander op nr.24 niet gelezen zeker.

Ook al schelen nr. 1 en 2 maar een minuutje: brons is brons, eerlijk is eerlijk en eerlijk is braaf. Gezondheid.

Jac heeft maar wat gelijk, de rechter moet beslissen en daar zullen we het mee moeten doen. Zomaar afgeluisterd worden en de rekening krijgen kan volgens mij wel maar ok is het niet!!!!!!

gravatar

Dat T-mobile gewoon die kosten bij de AIVD in rekening brengt. Of gaat de AIVD mijn belkosten betalen als ik bel? Nee!!!! dan hoef ik hun afluisterkosten toch ook niet te betalen zeker?
Wel aardig van T-mobile dat je in het buitenland tegen gereduceerd tarief afgeluisterd wordt. Wat een ongein dit.

Reageer
gravatar

Ik zou de kosten bij de aivd in rekening brengen, dat heeft 2 voordelen.
1. De eventuele minder nette afgetapte weet niet dat zijn/haar gesprekken afgeluisterd worden.
2. De veroorzaker van de extra kosten betaald zelf de rekening.

Reageer
gravatar

Ze gaan ook zorgen dat je voortaan sneller opneemt, door voor elke seconde dat je ringtone klinkt een cent in rekening te brengen. Ook dat kost immers netwerkcapaciteit.

Reageer
gravatar

hahaha dat is je reinste onzin mensen , geloof niet alles wat je leest , sommige berichten zijn er om mensen te trekken …

Grtjs Puck

Reageer
gravatar

Ten eerste: een crimineel of terrorist zal nooit een abonnement nemen waar zijn naam doir geregistreerd word. Ik hoop dan ook dat de aivd zich op prepaid telefoons richt.
Ten tweede: geen goed idee van tmobile want zo kan de klant precies inzien welke gesprekken de aivd belangrijk genoeg vind om af te luisteren.

Gaat het voordeel voor de aivd van geheim aftappen mooi mee naar de knoppen

Reageer
gravatar

Uiteraard heb ik alleen prepaid telefoontjes Sander, ik ben niet dom.
Krijg je een rekening als je prepaid belt nee, je weet dus nog niet welke gesprekken afgeluisterd zijn alleen je beltegoed is 2x zo snel op.

Mijn naam is wel geregistreerd want als je geen t-mobile account aanmaakt waar je al je gegevens invult krijg je geen 5,- beltegoed gratis bij een nieuwe simkaart.

Wel blijven nadenken Sander, rijk ga jij niet worden van je terroristische plannen. Nepcrimineel.

gravatar

Plasterk moet dat maar uit eigen zak betalen. Het budget van de AIVD is namelijk al bestemd voor maatregelen die wel de veiligheid bevorderen. De burger hoeft ook niet te betalen omdat deze niet verplicht kan worden om mee te betalen aan zijn of haar eigen vervolging.

Reageer
gravatar

Het is toch heel redelijk van Tapsterk dat T-Mobile de kosten voor de AIVD cloudservice in rekening mag brengen bij de gebruiker zelf, en niet bij de belastingbetaler.

gravatar

Is Plasterk ook bij T-Mobile dan ? In dat geval lijkt het me ook terecht dat ie betaalt. Tenminste voor prive telefoontjes dan he. Ik bedoel, beroeps gerelateerde afluisteringen moeten natuurlijk altijd gedeclareerd kunnen worden. Lijkt me logisch.

gravatar

Natuurlijk maakt Tapsterk gemene zaak met T-mobile.
Per slot van rekening moet je ook aan de tijd denken, dat je niet meer luxeus van A naar B geteletransporteerd wordt, zippend aan je champagne.
En dan is T-mobile een goede werkgever.

gravatar

Wat wil je, als het serieuze nieuws is dat: “Bier kraanwater mag heten”. Geef mij maar een “koude thee” (iets sterkers in een theekopje) …

gravatar

Nou, als dat zo moet dan zet ik het aftappen gewoon af via Mijn-T-Mobile en dan mail ik wel geregeld naar de AIVD, de NSA, MI6, de Mossad, de russen, de chinezen en andere geïnteresserden, waar ik zoal over gebeld heb, met wie etc..
Natuurlijk wil ik dan ook weten met wie zij hebben gebeld en waarover. Voor niets gaat de zon op.

Reageer
gravatar

Goede actie. Ik hoop dat ze ook de personeel kosten van de AIVDer meenemen. Zou van de gekke zijn als dat van mijn belasting centen betaald wordt!

Reageer
gravatar

Dan gaan ze er op verdienen! Afluisteren is maar één richting op. Dus wil ik wel 50% korting.
Of de AIVD moet gaan meepraten. Wordt het nog gezellig ook.

Reageer
gravatar

Natuurlijk moet de rekening niet naar de AIVD, AMMJ.

Reken maar na. De AIVD wordt betaald uit de algemene middelen. Die worden opgebracht door de belastingbetaler, die ongevraagd aan deze kosten moet meebetalen.

Als de telefoonmaatschappijen de rekening aan hun klanten sturen, komt die tenminste terecht bij de veroorzaker van deze niet onaanzienlijke kostenpost, de criminele beller die geen belasting betaalt.

gravatar

dus wij moeten betalen omdat een ander ons zonodig moet afluisteren?????? is toch krom? kunnen die lui die ons afluisteren niet de rekening krijgen? te belachelijk voor woorden dit.

Reageer
gravatar

Dat is werkelijk schandalig. Niemand wil afgeluisterd worden, laat staan dat het je nog in rekening wordt gebracht ook: je hebt er toch niet zelf om verzocht !! T-mobile had. zelfs dit schenden van je privacy moeten voorkomen en wel op straffe van een boete/tegemoetkoming-klant

Reageer
gravatar

Wat gebeurt er als de NSA ook meeluistert? Driedubbel tarief? En dan heb ik het niet eens over als de FGB, Mossad, MI-6 en de BND ook gaan meeluisteren. Dat wordt een dure rekening.

Reageer
gravatar

“De AIVD wil ook alle data gaan analyseren, dus niet alleen de meta-data. Met die ruime databundels van tegenwoordig ligt niemand wakker van die paar extra GB’s”, aldus Mark Klein. “Als kleine geste geven wij enorme kortingen op de data die naar de AIVD gestuurd wordt. Wij berekenen de gebruiker slechts 5 cent per MB die buiten de bundel gegenereerd wordt”.

Reageer
gravatar

Roep hard? Ik zit hier midden tussen de weilanden en er is niet eens dekking om te fluisteren, laat staan hard te roepen.

gravatar

Zou het een goed idee zijn als de AIVD de telefoongesprekken ook in Syrië en Irak gaat afluisteren? Daar zijn nog voldoende terroristische aanslagen te voorkomen.