5 manieren om op feestjes te ontkomen aan een gesprek met een ICT-consultant

‘Hé, Boursin!’

Het is de nachtmerrie van iedereen die wel eens een feestje bezoekt: je staat net in de wokkels te graaien wanneer een naargeestige gestalte in streepjesoverhemd zich aandient. De komende anderhalf uur worden de ergste van je leven. Maar wist je dat ICT-consultants ook zwakke plekken hebben? Dat je met een paar simpele smoesjes aan hun zouteloze conversatie kunt ontkomen? De 5 beste manieren op een rijtje. Thunderclap!

‘Ik krijg net een sms dat mijn vrouw dood is’
Een klassieker, maar daarom niet minder effectief. De ICT-consultant zal haastig een paar condoleances prevelen en je vervolgens met rust laten, zodat jij de handen weer vrij hebt om met normale mensen te praten.

‘Ik krijg net een sms dat jouw vrouw dood is’
ICT-consultants hebben weliswaar geen gevoel, maar met de mededeling dat zijn vrouw is overleden creëer je waarschijnlijk net genoeg afleiding om ongestoord nieuw gezelschap te zoeken.

‘Hé, Boursin!’
Verse roomkaas is jouw ding.

‘Wat grappig, een vriend van me is óók slaapverwekkend. Wacht, ik stel jullie even aan elkaar voor. Frits!’
Meteen weglopen, niet afwachten of Frits reageert. Zeker niet omkijken.

‘Donder op’
Heb je er wel eens over nagedacht dat je de ICT-consultant ook gewoon kunt vertellen dat hij lekker op kan tyfen? Doei! Op naar het boeiende leven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alsjeblieft/dankjewel, ook hier een bijdrage uit de reeks “Enkele reis terug naar de pubertaire fase”. Hier wordt maar weer eens proefondervindelijk bewezen: dat d.m.v. oneliners (mits met “kut” er in) holle vaten het hardst klinken. Vooral doorgaan Fuk, je komt er wel: je kunt nu al de monosyllable “kut” in meerlettergrepige woorden verwerken.

gravatar

Niet leuk! Volkomen duidelijk dat ik die anderhalf uur wel beter had kunnen besteden. Jij daarentegen had van het gesprek nog iets kunnen opsteken!

Reageer
gravatar

Ik vind dit zeer storend je doet net alsof wij ict’ers een stel apen zijn ! We voldoen niet allemaal aan het stereotype it’er ! Ik ben zelf gek op dingen als sporten en fotografie! Belachelijk om iedere ict’er zo af te schilderen. Dan kan ik ook zeggen dat jullie allemaal herseloze zuiplappen die zelf een aap ten schande maken! Maar dat doe ik toch ook niet ?! Niet iedereen houd van feesten, je kan ook sociaal zijn zonder te zuipen en de hele tijd op “sociaal media ” zitten. Nee dat is…

Reageer
gravatar

Wat ook werkt is “Zeg jij doet iets met computers he? Dan kun je me misschien helpen.” (Voor mij is die vraag een verschrikking maar ik ben dan te beleefd om weg te lopen, maar een ICT *consultant* heeft de ballen verstand van computers en zal een uitvlucht bedenken om niet door de mand te vallen).

Reageer
gravatar

Dit gaat puur om de trendy feestjes bij de Speld die contacten moet onderhouden met internetspecialisten. Het is zoiets als kritiek op je moeder dat ze geen condoom gebruikt heeft voor je geboorte. De ICT mensen zijn het meest tolerant van al, ze zijn te vergelijken met de administratie van voor de privatiseringsgolf toen nog niet iedereen voortdurend feestvierde hoe fantastisch geil ze wel niet zijn.

Reageer
gravatar

Wat echt heel dubieus is, is wanneer organisaties als Google zich gaan bezighouden met moraal, sociologen die zich op het vlak van ICT begeven. Alles draait hier om discriminatie op vormelijkheden op z’n Amerikaans, privacy versus vrijheid, 99 op 1. In de praktijk draait het om privacy als vrijheid. Dat is net zoiets als gevangenisstraf als antidotum tegen eenzaamheid.

gravatar

Rapenburger; jouw woordkeus doet vermoeden dat, wat jou betreft, de rapen gaar zijn. Realiseer jij je wel dat iedere poging tot verdedigen van een bepaalde (beroeps)groep, olie op het vuur gooit? Grondslag van De Speld is nu eenmaal dat er -thematisch- individuen, groepen of steden (o.a. Meppel) tot pispaal worden verheven om maatschappelijk gefrustreerden (zoals ik) een podium te bieden hun onlustgevoelens te uiten. Je laatste regel snijdt echter hout, en niet zo’n klein beetje ook!

gravatar

Bas heel even je aandacht graag, ik lieg niet. Ja?

Goed, vandaag probeerde een ICT-er mij aan het lachen te maken. Gaan we:
Of ik wist waarom een dom blondje brood in de wc gooit.
Nou? Voor de wc-eend.
Serieus.
H.. h…ha…h…h…. nee lukt nog steeds niet.

Ik kon er geeneen haha uitkrijgen, hoe heb jij dat gedaan? Ik vind het knap en dat meen ik, is daar een programmaatje voor waar ik niks vanaf weet?
Dat zou een goeie zijn ja.

Alvast bedankt, Mieke van P&O.

gravatar

Tja, Mieke van P&O, soms is de intentie belangrijker dan de boodschap.

Deze IT’er had duidelijk de intentie contact te maken, en is daar op zijn eigen wijze ook deels in geslaagd. Je mag hem daar best voor belonen, bijvoorbeeld door hem te zeggen dat hij “best aardig” is.

Wees wel waakzaam niet te overdrijven (eg. “heel aardig) want dat zorgt bij deze soort al snel voor misverstanden.

gravatar

Ha Mieke,
Een programmaatje, nee hoor. Ik weet niet hoe dat werkt, gewoon proberen?
Het is iets met mensen dus daar heb ik geen verstand van. Jij als P&O-er hebt toch verstand van mensen? Ik bedoel P&O weet altijd wat we moeten verdienen, welke targets het hoofd moet opstellen en bij welke afdeling we naar toe moeten en in welk land.

Ik vind eigenlijk dat je het heel goed doet. Zullen we eens afspreken om verder te oefenen, straks bij de koffiemachine?

gravatar

Behoefte om met iemand die daar kijk op heeft ‘s even te sparren over hoe een softwarebundeltje op je server je whatsappselects over een non-convergente value indicator bouncet? Ben je in één keer af van dat gedoe van “wie nodigen we yes/no uit[#question mark#]”.

Reageer
gravatar

ik laat altijd mijn nokia drieendertigtien zien en vraag of ze die app waar ze al een kwartier over praten even op mijn telefoon willen zetten dan is de lol er voor hen ook snel af

Reageer
gravatar

Niet alles waar je tijd aan hebt besteed hoef je ook te publiceren.

Behalve de opmerking met ‘slaapverwekkend’ erin is het op zijn best een zeer matig artikel. Dat ben ik niet gewend.

Reageer
gravatar

ik heb altijd veel plezier gehad van de opmerking: “je doet me denken aan een floppy-station”. Is onder alle omstandigheden inzetbaar.

Reageer
gravatar

Maar als je nu zelf ook een iets als een ICT-consultant bent ? Dan heb je misschien een boeiend gesprek en bevrijd je twee andere mensen van het aangesproken te worden door een ICT-consultant. Een win-win situatie !
Dus altijd deze mensen in paren uitnodigen, zou ik zeggen.

Reageer
gravatar

Flikker op Kate. Nederlands is een kuttaal die afgeschaft moet worden. En dan/als wordt al jaren op deze wijze gebruikt, alleen halve gare taalpuristen snappen nog niet dat niet zij maar de bebruikers van de taal bepalen hoe de taal gebruikt wordt.

gravatar

Inventieve corrector van taal (#10d); ‘De gebruiker bepaald’ is wellicht de ict-variant van “” de gebruiker bepaalt (3e persoon enkelvoud, tegenwoordige tijd)? De stelling dat in alle teksten “dan” kan worden vervangen door “als” berust op een persoonlijke visie. In vergelijkingen met een overtreffende trap (kleiner, groter, zwaarder, dommer, slimmer) is alleen het gebruik van “dan” taalkundig correct. maar Yuppig Nederland anno nu acht correct taalgebruik duidelijk secundair.

gravatar

Ik heb een app die op basis van locatietechnologie kan bepalen waar ITers zich in de ruimte bevinden. Overigens best handig zo’n app. In mijn rol als consultant gebruik ik deze ook dagelijks bij mijn klanten. Sluit goed aan op de backend van elk systeem. Wisten jullie overigens als dat Windows10 uit is en vol met bugs zit?

Reageer
gravatar

Sorry ICT-Consultant, maar ik heb nogal een kwaaie dronk als ik stevig ingenomen heb en bevindt u zich middenin de vuurlinie.

Volgende keer beter!

PS Mag konijn is dood ook?

Reageer
gravatar

En dan moet je die lul er daarna nog van overtuigen dat hij een konijn heeft (had!).

Trap hem toch gewoon tussen de benen, of nog erger, dreig dat corrie er aan komt!

gravatar

Goh Joep wat een rigoreuze agressie jegens onze (deels) autistische medemens die door dood van konijn (van wie dan ook) daarom juist vaak meer geraakt is dan andermans humanitair leed, verlies en verdriet, dus kies dus voor ff de snelle impact en rap wegwezen of deal met alweer zo’n verloren avond.

gravatar

Och beste Tjeempie,

Dreigen met een abonnementje bij Ziggo af te sluiten volstaat, en erbij vertellen dat die gasten je nooit lastig vallen met ingewikkelde netwerkproblemen op een feestje.

gravatar

Maar Trendvolger, wie heeft er tegenwoordig nog een abo bij Zigg? Nee Trend daar stinkt zelfs zo’n ICT-consultant niet meer in en zit je weer de hele avond te luisteren naar wandelende glasvezels die overigens ook een intens stimulerende werking op maagdarmkanaal hebben.

gravatar

“Mega, is dat veel?” is meestal al genoeg om de hardnekkigste ICT-ers van je af te schudden.
Maar je moet wel oppassen dat je vervolgens niet met een marketeer opgescheept wordt….

Reageer
gravatar

Er zijn twee soorten, je hebt de nerd die door zijn collega’s op de werkvloer wordt achtergelaten terwijl zij naar feestjes gaan. En de consultant die die troep verkoopt die zijn nerdy collega juist moet installeren.

Het dilemma is dat het laatste type juist zoveel mogelijk vermeden moet worden, terwijl je de nerd juist te vriend zou moeten houden,

gravatar

Om de geschetste situatie beter te kunnen vermijden:
Wie is in bijgevoegde afbeelding trouwens de ICT-consultant? Hoewel de rechter een streepjesshirt aanheeft, vind ik de linker meer de ‘IT-vibe’ afgeven.

Reageer
gravatar

Scherpe observatie C.C. Er hangt inderdaad, een soort binaire dorheid over het linker personage, dat ook nog eens al zijn drie colbertknopen had dichtgeknoopt, NB zittend. De rechter persoon onderdrukt zichtbaar een geeuw. Een verdere indicatie is dat ‘rechts’ al drie bier achter de kiezen heeft en ‘links’ nog aan zijn eerste mineraalwatertje bezig is. Enige toelichting van redactiezijde had hier wél op zijn plaats geweest.

gravatar

Volgens mij is er een rolsverwisseling geweest, want de rechter persoon oogt minder als een ICT-consultant, maar lijkt duidelijk aan het woord te zijn, terwijl de linker persoon oogt als een ICT-er, maar toehoort, echter weer te weinig verveeld en wat te helder uit de ogen kijkend. Kortom: een false flag, lijkt me.

gravatar

Ook daar, gaan toch, velen, den fout in. In de soort van ICTachtigen bevinden zich toch menig, en ook interesante, subsoorten. Wat u aan uwen linker hand zien is den IT Programmeur.

Vaak verward met de ICT consulent, maar toch een stuk minder saai, helemaal wanneer er een vrouwtje (of mannetje gezien de soort ook op eigen geslacht kan vallen), kunt u vermakende danspasjes en lokroepen waarnemen waarvan u nog jaren uw kleinkinderen verhalen over vertellen.

gravatar

Nee nee, ik ben geen ict-ingenieur of programmeur of wat ook, dat strookt niet. Iets in de marketing van culturele evenementen. Zoekt u het in die hoek. Een beetje links dus.

gravatar

Let op: het artikel betreft de ICT-consultant en niet de developer. Het gaat dus duidelijk over de rechter persoon. De linker is een leraar, waarschijnlijk Biologie.

gravatar

Ja, ik neigde er ook Intuïtief naar om de linkere als de IT’er te identificeren. De rechter leek mij eerder een mannetjes “iets met marketing” maar dan zonder de gebruikelijke bonte vacht. Verwarrend..

gravatar

Het verdient aanbeveling van te voren de gastenlijst door te nemen en (met behulp van de gastheer/vrouw) bij voorbaat de ICT’er(s) te lokaliseren, om ze tijdens hetv feestjes effectief te kunnen vermijden. Een SMS dat een overleden partner meldt, is niet geloofwaardig als men (in duidelijk aangeschoten toestand) de ICT’er later op de avond nog eens amicaal op de schouders slaat.

Reageer
gravatar

Ook de nauwelijks onderdrukte vreugde bij dat overlijdensbericht overtuigt niet.

Misschien is het beter om te verklaren dat u zojuist in uw broek gescheten heeft en de malse diarree nu al tikkend op het tapijt drupt.

gravatar

Oók een idee Jacques, maar is het niet erg bewerkelijk om een zak diepvries spinazie te moeten meenemen om dat in de broekzak te laten ontdooien en zo de door u gesuggereerde ‘malse diarree’ al tikkend op het hopelijk kleurechte tapijt te doen druppen?
Ik kan me voorstellen dat gastheren/vrouwen niet erg enthousiast zijn als er -naast bier- ook nog spinazie op hun Kelim-tapijt terechtkomt.

gravatar

Als ik een feestje geef, speld ik een button op de revers van diegenen die ik ken als ICT’er. Een gele met een zwarte I. Als ik in een gekke bui ben, laat ik een tatooartist een nummer tatoeëren op de onderarm van ICT’ers. Bij sommige tafels zet ik ook bordjes met het opschrift: Nicht fur ICT’ers!!!! Met heel veel uitroeptekens, want ICT’ers staan er om bekend zich nergens iets van aan te trekken. Bij overtredingen volgt standrecht…nekschot. Derhalve mijden ICT’ ers mijn feestjes als de…

gravatar

Dr. Duh, het door u voorgestelde draaiboek werd tot zo’n 70 jaar geleden ook toegepast door uw collega dr. Mengele, in de zin van duiding van ethniciteit; de getatoeërde nummer-registratie op de onderarm diende om de juiste overlijdensdatum te registreren. Uw idee om dit procedé opnieuw toe te passen op ICT’ers, verdient zeker ook verbreding naar de beroepsgroep politici.

gravatar

Wasgoed enzovoort… ICT’ers kiezen er zelf voor om te worden endlösd, poltici worden gekozen helaas, pindakaas met nootjes en soms zachte stukjes herniavezel.

gravatar

Hier verschillen wij van mening Dr. Duh, politici volgen ‘een roeping’ als zij dit pad der goddelozen inslaan. Eerst zweert men het ‘landsbelang’ na te streven, (in werkelijkheid het ‘partijbelang’), maar -in essentie- prevaleert het welbegrepen eigenbelang, óók in 1- of 2-mansfracties (IS-fractie in de PvdA en fraude-fractie in de VVD). Exterminatie van alle ongedierte ware wenselijk.
P.S. hernia-weefsel komt alleen voor bij mensen die écht werken, dus nóóit bij politici, dr D..