Zevenkoppige draak ontkent mishandeling Jan Roos

'Ook vuurspuwen niet aan de orde'

De zevenkoppige draak die ervan verdacht wordt journalist Jan Roos te hebben mishandeld, ontkent dat hij iets met de zaak te maken heeft. Het achttien meter lange beest zou gisteravond vuurspuwend geprobeerd hebben om de GeenStijl-verslaggever te verschroeien.

De advocaat van de draak weerspreekt de aantijgingen: “Mijn cliënt herkent zich niet in het beeld dat hij de heer Roos zou hebben bekogeld met twintig auto’s en een huizenblok.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Much ado about nothing. Als ik zo die draak zie, is mijn eerste associatie: “Monumentenzorg”; 7 opengesperde bekken met een gebit op ziekenfondsniveau, 14 ogen met grauwe staar. Deze draak slaat nog geen deuk in een pak boter. En dat vuurspuwen kan ook alleen m.b.v. een rectaal ingebouwde butagas-tank. Het ligt voor de hand dat Roos onder invloed van soft drugs aan waanideeën leed. Echt Géén Stijl om een met uitsterven bedreigde diersoort zó vals te beschuldigen.

Reageer
gravatar

Nu ja, ik uitte dus in de mysterieus verdwenen bijdrage mijn verwondering over de mate waarin de mythificatie reeds gevorderd is. Uitzonderlijk!
Dit proces wordt natuurlijk in hoge mate bepaald door de plaatselijke betrokkenen enerzijds maar ook de journalist heeft een grote rol – duidelijk een man met een missie.
Ook De Speld draagt zijn steentje bij, want opeens is sprake van zeven koppen, terwijl er al strijd is over vijf of zeven.

gravatar

En ik berichtte dat ik reeds een aio heb ingezet om de mythificering te monitoren.

En dat ik voor dit project dringend op zoek ben naar een hoogleraar in de geschiedkunde, een onderzoeker van niveau, die net als ik op dit gebied een naam heeft hoog te houden.

gravatar

Heeft die Draak nu vijf, zeven of twaalf koppen?

Schitterend hoe snel de jongens ter plaatse en de journalist het conflict weten te mythifiseren. Het is natuurlijk uitgesloten dat Roos dit beest zonder zwaard te lijf is gegaan. Enfin, ik heb er snel een aio op gezet om het mythificatieproces te monitoren.

Ik zoek nog contact met een geschiedkundige met naam en faam in de wetenschappelijke mythificatie.
(nee grappenmakers, Prof. Dr. Johan Huizinga is in ’45 al overleden).

Reageer
gravatar

Waarom zal de zevenkoppige draak nu ontkennen hier ook maar iets mee te maken te hebben. Kijk dat moet je eigenlijk psychologisch bekijken, mensen die ontkennen, dat is meestal de bevestiging. Dus hij wil hier onderuit en zal uit eigen beweging niet willen toegeven. Hij de de zevenkoppige draak, heeft toch niet voor niets een advocaat in arm genomen. Nee ik denk dat de waarheid wel boven tafel komt en dat hij schuldig is hieraan.

Reageer
gravatar

Ik geloof de draak.

Het is onwaarschijnlijk dat Jan Roos – gestaalde journalist met een missie – een draak tegemoet zou treden zonder lans of zwaard.

(Ik kan het filmpje aanbevelen, het geeft een zeer illustratief beeld.)

gravatar

Roos heeft de zevenkoppige draak valselijk beschuldigd. Het waren gewoon kut Marokkanen die hem aangevallen hebben. Wel eerlijk blijven hé Roos, anders verlies je kijkers.

Reageer