Sparen voor je alimentatie: begin er op tijd mee

‘Bij elkaar blijven is geen vetpot’

Veel werkende jongeren moeten er nog niet aan denken. Toch is het iets waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt: alimentatie. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat veel twintigers het sparen voor hun scheiding voor zich uitschuiven. Onverstandig, zegt financieel adviseur Jenneke Wolfheuvel.

Volgens Wolfheuvel denken veel jongeren alleen aan de korte termijn: “Ze kijken naar de kosten van de bruiloft, maar daarbij vergeten ze de kosten van de scheiding en de decennia die daarop volgen. Dat is compleet onverantwoord, zoiets moet je geregeld hebben.”

Wolfheuvel waarschuwt voor de gevolgen van een onoverbrugbaar alimentatiegat: “Veel jonge mensen zien hun scheiding als een ver-van-mijn-bedshow. Toch kun je niet vroeg genoeg beginnen met sparen. Als je dat niet doet, moet je de rest van je leven bij dezelfde partner blijven. En dat is geen vetpot.”

Pascal (28) is zzp’er. Hij is een van de weinige freelancers die aan alimentatieopbouw doet: “Ik heb het heel lang uitgesteld, maar toen leerde ik Miranda kennen. Ik werd verliefd en wist meteen: zij is voor mij degene die ik na onze scheiding nog twintig jaar financieel wil kunnen onderhouden. Gelukkig dacht zij daar ook zo over. We gaan volgend jaar uit elkaar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind dat de partner maar zelf een allimentatie verzekering moet afsluiten. Waarom dat risico uitstorten over iemand wiens verdienvermogen eindig en niet-exponentieel is.

Ik denk dat een verzekeraar graag de allimentatie dekt, opeens zijn de mogelijkheden grenzeloos. Weet je dat je volgende maand gaat scheiden, kun je nog net een last-minute verzekering afsluiten voor 12 miljoen per kop/jaar.

Pas wel op dat verzekeraars geen seriemoordenaars op de kinderen van gescheiden ouders…

Reageer
gravatar

Exact G.C.: het huwelijk is de administratief/juridische vastlegging van een fysiek/emotionele joint-venture. Beide firmanten lopen een verhoogd risico op kapitaal-en/of imagoverlies bij extramaritale experimenten. Verzekeren van dit risico is beider verantwoordelijkheid, ook als het verdienvermogen van beide partners’ eindig en niet-exponentieel is. Voorkómen moet worden dat golddiggers zich na de scheiding meester maken van opgebouwde tegoeden aan lijfrentes, pensioenen en steekpenningen

gravatar

Alimentatie? rot maar lekker op daar mee, laat vrouwen zelf maar betalen. Het is net zo goed hun verantwoording, zij wilde immers ook kinderen. Het is tijd dat gelijke rechten voor vrouwen wordt teruggedraaid want ze maken er alleen maar misbruik van dwz terug naar je potten en pannen en het huishouden! Vrouwen op de werkvloer werkt niet want ze worden altijd voorgetrokken. Zo dat lucht op. Oproep aan alle mannen: blijf single en bepaal zelf waar je je geld aan uitgeeft. Leef voor jezelf!

Reageer
gravatar

Ter info
Om uw alimentatietekort aan te vullen heeft Nationale-Nederlanden het Aanvullend AlimentatieSparen. Dit is een bankspaarproduct. U spaart op een geblokkeerde bankrekening waarop u eenmalig of maandelijks geld stort. U geeft zelf aan hoe lang u wilt sparen.
Uw inleg is vaak aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Bij het bereiken van de einddatum koopt u met het geld dat u heeft gespaard een product waarmee u een of meerdere ex-relaties na de scheiding financieel kunt onderhouden.

Reageer
gravatar

Alimentatie ?
Je verzint dat je gevlucht mishandeld en bijna vermoord bent.
Gaat vooraf met de poet er vandoor .
Krijgt slachtoffer Hulp
En dan mag je het vette salaris zelf houden .
Wat je over de rug van je partner opgebouwd hebt.

Reageer
gravatar

Mijn schoonouders waren van harte bereid om bij te springen, boden trouwens al ruim voor het huwelijk flinke bedragen om me na de scheiding van hun dochter (dat leek haast wel een voorwaarde) financieel op de been te kunnen houden.

Reageer
gravatar

Dan heb je vast en zeker de “Canal parade” in Amsterdam niet gezien. Want ‘dat wijf achter op de foto’ is een transgender.

Kom je uit Meppel?

gravatar

Ja Roy, ik kom uit Meppel maar daar kan ik zelf niets aan doen. Mijn ouders zaten bij de NSB, Kreis Mäpfel.

Hoe weet u nu dat dat wijf achter op de foto een transgender is?

Bent u zelf misschien een transmeppelaar??? Ik begin het te vermoeden!

gravatar

Een transmeppelaar? Bij het idee alleen al lopen de koude rillingen over mijn rug.
Dat je ouders bij de NSB zaten verbaasd mij niets. Uit recent onderzoek is gebleken dat Meppel de plaats is met het hoogste aantal NSB’ers tijdens de oorlog.

gravatar

Daarom kan je er maar beter een punt achter zetten als het geen leven meer is. Vaak zijn ze dan wel gelukkig getrouwd: de man gelukkig, de vrouw getrouwd.

gravatar

Zou U zich in het vervolg kunnen beperken tot het artikel en niet op de man/vrouw spelen. U krijgt bij deze dus een waarschuwing.

gravatar

Mijn reactie is een samendichtsel van de ondertitel van dit artikel en de reactie van de eerste ex van Corrie (laatste zin).
Geenszins ten doel hebbende op de persoon te spelen anders dan op humoristische wijze een woordspeling te fabriceren.
Zonder overigens De Speld te willen nabootsen of te plagiateren.

Iedere overeenkomst met eerder door U zelf geplaatste artikelen en of meningen berusten op louter toeval.

gravatar

Beste moderator,

ik zou u graag willen wijzen op een klein probleempje van mijn cliënt, dhr. Wiemersma, bij het schrijven van zijn reactie.
In het artikel staat: ‘En dat is geen vetpot’.
Vervolgens reageert mevr. CvH met de mededeling dat zij er warmpjes bij zit dank zij haar alimentatie.
Mijn cliënt probeerde nu aan te geven dat het bij bovenstaande CvH wel een vetpot is.
Slechts een kleine misschrijving die hem niet te zwaar mag worden aangerekend.

gravatar

Fijn, dank u moderator, ook omdat u dit bericht (in 2e instantie) toch heeft geplaatst ondanks het aanwezige verboden woord, zo realiseerde ik me.

En verder ben ik blij dat u niet de strekking van het bericht van mijn cliënt als onjuist bestempelt maar slechts het feit dat hij dit hier in de openbaarheid brengt.

Met vriendelijke groeten,

de zelfbenoemde advocaat
(pro deo, beste Wiemersma, maak je geen zorgen).

gravatar

Ik kan u daar geen ongelijk in geven, beste voormalige cliënt.
Ik wil alleen tot mijn verontschuldiging aanvoeren dat ik mijn reactie te uwer verdediging heb ingediend voor uw eigen reactie door de trage Speld werd getoond.
Ik excuseer me bij deze voor mijn voorbarige en incorrecte reactie.

gravatar

Ik begrijp uw pleidooi en kan er zelfs enige sympathie voor opbrengen. Het is bekend dat De Speld eerder al in meerdere situaties een beperking in haar respontiviteit heeft getoond. Dit had echter bij u ook een bekend fenomeen dienen te zijn geweest.

Hoewel dit aanleiding is om onze overeenkomst van opdracht per direct te beëindigen, is wat mij aangaat onze vriendschap niet geschaad en bent u derhalve Den 26ste oktober immers nog welkom op het feest ter ere van mijn verjaring.

gravatar

Al die correspondentie op het briefpapier van het kantoor blijft natuurlijk wel uurtje-factuurtje. Die verjaardag wordt een dolle boel.

gravatar

Ach Joep, Margootje is een lieve schat maar ze is een beetje naïef.

Wanneer zien we elkaar weer? Zullen we weer afspraakje maken op SecondLove?

Wanneer ik aan jou denk heb ik de hele tijd een leuk deuntje in mijn hoofd.

Love you Hotty Hotty,

Corrie. xxx

gravatar

Inderdeed, daar is het onderwerp te serieus voor.

Heeft u ook wel eens twijfel bij een woord als:
– Ondertussen?

Kan dat wel op internet?

gravatar

Het is het beste, meest hygiënische en effectiefste om je vrouw bij scheiding aanstonds te ruimen of door een erkend bureau te laten ruimen.

Dat voorkomt veel ongenoegen met de rechter over de hoogte van de alimentatie en gezeur van de kinderen.

Die kinderen kunt u, als u daar voor kiest, ook voor een gelegenheidstarief, nu mét crematie!, laten wegwerken.

Om het geld hoeft u het in ieder geval niet te laten.

Reageer
gravatar

Ik ben reeds met buro Aldinga in zee gegaan en kan alleen maar getuigen: ‘Vakmanschap is Meesterschap!’

Momenteel beleef ik mijn derde huwelijk en ik kijk al uit naar het volgende!

Aldinga kan uw partner geheel ambachtelijk en ecologisch verantwoord liquideren.

gravatar

Iemand zei eens dat hij zich zonder vrouw eigenlijk maar een half mens voelde. In werkelijkheid zijn echter vaak die relaties maar één persona, waarmee ze vanaf het begin zijn geconditioneerd. Hier komt alle bijgeloof van. Daarom moet het altijd ‘leuk’ blijven. Halve vrijheid van meningsuiting is GEEN vrijheid. Veel gefaalde mensjes.

Reageer
gravatar

Zeker filosofie gestudeerd, jammerlijk gefaald, en vervolgens doorgedraaid?!

Gewoon je pillen nemen, en netjes de hokjes inkleuren. Dan komt het allemaal wel goed!

gravatar

De Maitreya heeft in ieder geval een deel van zijn karma-huiswerk gemaakt; hij legt al een verband tussen klok en klepel, causaal, in synchroniciteit of anderszins. Vinden we in dit leven de oplossing niet, dan zeker wel in het volgende. Overigens M.: dat ‘leuk’ blijven gaat m.i. meestal niet op voor vechtscheidingen van partners met kinderen. Tja en Ali M.(entatie) is ook vaak speelbreker.

gravatar

Outsider, je spreekt uit ervaring merk ik. Alles is persoonlijk. Maar je kunt geen grotere haat over je heentrekken dan de kleinen betrappen op hun geniepige agenda waar ze zo seniel voor de hele wereld voor uitkomen als ware het helden. Zoals je hier weet: als je niet alle antwoorden die je hebt uitdrukt in enkele frasen zoals God bij de aanvang van de schepping en jij bij de aanwinst van je vrouw, ben je een halve gare. Als je trouwt, ben je volgens het Woord van God verplicht voor het leven.

gravatar

Ik zie er anders best wel redelijk goed uit, al zeg ik het zelf. Ik heb ook mijn kleur mee, een beetje zoals Maitreya, ik ben alleen geiler, en ik kijk niet zo zuur. Voor de starters zijn er hele leuke aanbiedingen bij de bank. Want er zit natuurlijk wel geld in. Ikzelf…

gravatar

Dit gaat niet werken. De toekomstige aimentatie die je al hebt opgespaard geldt als eigen vermogen, wat direct volledig naar je ex gaat, waarna je alsnog alimentatie moet betalen die je niet hebt.. Het is beter om het geld op de rekening te zetten van iemand die je vertrouwt en single is, dat is officieel zijn eigendom en kan niet worden afgepakt. Ik bied mijn rekening aan voor een klein percentage.

Reageer
gravatar

Jaja, u is onafhankelijke makelaar. Maar waar is uw keurmerk?

Als alternatief hiervoor kiezen velen er voor hun reserves rechtstreeks over te maken naar de toekomstige ex – de ex die volgt na de aanstaande ex.
Weliswaar constructie met risico’s, maar mannen en vrouwen die hiertoe overgaan blijken zich juist extra lekker bij te voelen bij deze onzekerheid.

gravatar

Het niet nadenken over de alimentatie bij een scheiding is iets van alle tijden.

Bij de scheiding van mijn eerste man had hij er ook geen rekening mee gehouden.

De sukkel woont al jaren in een stacaravan op een gore camping omdat hij, in verband met het hoge alimentatiebedrag voor mij, de huur voor een normaal huis niet kan opbrengen. De sukkel!

Zo zie je maar wat een goede advocaat voor je kan doen. 😉

Corrie.

Reageer
gravatar

Goed zo corrie,wat fijn voor jou dat jouw advocaat het verpest voor andere. Goh een golddigger.Fijn voor diegene wat wel recht hebben op een bijdrage en onder kut omstandigheden moeten overleven.Ik hoop dat je geen kinderen hebt.en ik wens iedereen een advocaat toe die wel meedenkt,en een goede scheidingsregeling treft voor beide partijen.En niet an zijn eigen beurs denkt.

gravatar

Bedankt Corrie, ik wil namelijk net gaan scheiden van Greetche en zoek nog een goede jurist. Greetche is kostwinner en ik pluk haar graag een beetje kaal.

Groeten,
Hans

gravatar

Ach, daar is ze weer: mijn leuke ex. Ik lig nog liever onder een tractor dan onder haar. En woon liever alleen in stacaravan dan in het “paleis” (3 hoog achter) waar zij nu woont met haar!
Dat domme meeuwenplettende wijf!

gravatar

@Hans

Advocaat Theo Hiddema kan ik je aanraden. De manier waarop hij cartoonist Ruben Oppenheimer heeft aangepakt in verband met de spotprent die hij over hem maakte is geniaal. Links gespuis moet je aanpakken en dat doet hij grondig.

Daarnaast is meester Hiddema ook nog van de juiste politieke kleur.

Corrie.

gravatar

Jawel Jantje die zijn er. Een goede advocaat voor Hans is Theo Hiddema. Hij weet wel hoe hij de “slachtofferhouding” van Greetsche kan ontmaskeren.

Daarnaast heeft meester Hiddema zijn politieke hart op de goede plaats.

Hij is een advocaat die ‘niet an zijn eigen beurs denkt’.

Corrie.

gravatar

Ach Corrie. In wezen heb je met deze bijdrage je parasitaire karakter voor de zoveelste keer tentoon gespreid, vegeterend loeder dat je bent!

Alleen: je bent nooit getrouwd geweest, zult ook nooit getrouwd geraken, en het begrip “ex” is jou alleen bekend van kennissen en Bouquet-romannetjes.

Eigenlijk best wel sneu dat je dan op dit forum óók nog eens afgeblaft wordt. Als De Speld jou nou eens een passende alimentatie betaald, zou je dan alsjeblieft van dit forum willen scheiden?!

gravatar

Eh, corrie, je bent nog dommer dan ik al dacht.

De louche advocaat Hiddema is een stinkdier dat in smerigheid misschien alleen onderdoet voor Moszkowicz die ook al probeert via de politiek zijn zakken te vullen.
Het feit dat dit soort ongedierte zich verbindt aan jouw gore clubje zegt voldoende over jou en dat clubje.

Met onvoorstelbare laagachting,

Jantje

gravatar

Ja, de rechtbank in maastricht is waarschijnlijk net zo betrouwbaar als die partij uit venlo, je kent dat wel, limburgers onder elkaar.
Hier vindt u het hele artikel.

gravatar

Het is programmatisch natuurlijk een slimme move van de Rabobank, dat anteciperende scheidingsconvenant. Net als met pensioenrechten, je legt wat opzij bij een Zie-Zo-Zalm bank waarvan je niet weet of de bank haar verplichtingen wel zal nakomen. Wat gebeurt er als er zich -onverhoopt- géén scheiding voltrekt. Denk aan een noodlottig ongeval vóór het uitspreken van de scheiding, waarbij de echtparen nog intact zijn? Vervallen opgebouwde tegoeden dan aan de bank? Voor het Bonusfonds?

Reageer
gravatar

Ook als de scheiding zich wel voltrekt bent u de klos, meneer Outsider. De bank zal stellen dat het van meet af aan duidelijk was dat het huwelijk met uw Silvie, Sabia of Estelle wel op een scheiding moest uitlopen en dat u een brandend huis niet kunt verzekeren.

gravatar

Maakt u zich geen zorgen, tegen al deze malheur kunt u zich verzekeren!

Wij werken al aan een paar fijne verzekeringsproductjes, zoals bijvoorbeeld de “tot-de-dood-u-scheidt polis”.

gravatar

Wie o wie doet mee met de nieuwe vereniging: ‘vreemdgaan ja, scheiden en alimentatie neen’? We willen een rekening openen bij de Rabobank als betrouwbare Liborbank en Zalm graag als uithangbord als reclame voor de banken die ons wel oplichten maar ons er dan zelf ook flink voor laten betalen. Motto: ‘vreemdgaan, het leukste wat er is, nu ook zonder financiële consequenties’.