IS keert zich tegen bombarderen in Syrië

‘Dit is in strijd met het internationale recht’

IS-leider Abu Bakr Al-Baghdadi heeft zich fel uitgesproken tegen mogelijke Nederlandse deelname aan de bombardementen in Syrië. De kalief spreekt van een schending van het internationale recht.

Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp wil dat Nederland de terreurbeweging niet alleen in Irak, maar ook in Syrië gaat bestrijden. Volgens Al-Baghdadi mag dat helemaal niet: “In tegenstelling tot de Iraakse regering heeft president Assad de Nederlanders niet uitgenodigd om te bombarderen. Er is ook geen goedkeuring van de VN-Veiligheidsraad of van een shariarechtbank. Daarmee is er geen religieus-volkenrechtelijke grondslag.”

Naast de formele bezwaren wijst Al-Baghdadi op de humanitaire risico’s van bombardementen: “Onschuldige jihadisten kunnen omkomen, onder wie ook vrouwen en kinderen met bomgordels. Zij hebben er niet om gevraagd bij dit conflict betrokken te worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De meeste Hollanders zijn zo ongelovig als de pest. Je ziet het aan hun kop en tanden. De Profeet had een kat. Een hond is verboden al maar goed.

Om buitenlanders een lol te doen blijven supermarkten tot 22 uur open en en koffiehuizen tot 24 uur. Waarom anders?

200€ per minuut. Nog méér dooien gaan vallen. Als de Afhanen de wietbusiness gaan overpakken is het klaar.

Op een ander krijgen ze niks.

Reageer
gravatar

Nee, dat mag niet anders kunnen ZIJ niet doorgaan met onthoofdingen, verkrachtingen, moorden, en dat is tegen HUN regels, want ze zijn net zo lekker bezig ???

Reageer
gravatar

Wat hebben we gelachen Bert, het was zó moeilijk de ogen Droog te houden bij jouw reactie. Voor elke m2 moskee die in Nederland uit de grond wordt gestampt met Saoedische oliedollars, wordt in Indonesië een christelijk kerk (mét gelovigen) platgebrand. Maar jij wil blijven geloven in zoiets als Polder-Islam. Tegen de tijd dat je de Koran uit het hoofd moet kennen, praten we verder. Tja, Wilders bashen is zoveel makkelijker en meer politiek correct, dan beide zijden van de medaille bekijken

Reageer
gravatar

Bijvoorbeeld, haar energie-leverancier omdat die (zoals alle concullega’s) structureel de boel besodemietert, of dat rariteitenkabinet in haar woonplaats met alle incompetente prutsers. Of die horken van Juncker die zo goed tegen alcohol kan en die jongen van Deysselbloem met zijn hoge Griekse bloeddruk. Scheld-objecten te over Bertje, lees jij de krant niet meer?

gravatar

Je moet niet proberen te denken Corrie, dat kun je duidelijk niet goed. Je citeert ook alleen maar die anti-moslim met zijn baard op zijn hoofd.

gravatar

Ik zie op dit rechtse forum ook moslims reageren. Toch wonderlijk. Al baghdadi is het reageren niet waard. Zo’n figuur ishet reageren niet waard. Bloed aan de vingers.

Reageer
gravatar

Lang geleden, in de tijd van de Ban-de-Bom-beweging, was er een slogan: “Liever een Rus dan een kruisraket in mijn achtertuin”.
Nou zo’n uitspraak doe ik niet m.b.t. Al Baghdadi en zijn zeloten, zijn fanclub in 030 en 040 is mij te actief en té dichtbij.

gravatar

“Je blijft lachen…”? Verklaar je nader Luttelgeest; sommige reacties zijn toch gewoon om te huilen?

gravatar

Het moet niet gekker worden in dit land.
Als Tom Middendorp vindt dat we moeten bombarderen, dan moeten we dat gewoon doen.

Dat we tegengehouden worden door international regeltjes en afspraken, VN-resoluties en kansloze zaken als mensenrechten, is gewoon absurd.

En als we wel bommen zouden gooien, zal je zien dat er ineens zo’n bemoeizuchtig organ als de VN Veiligheidsraad gaat kijken of het wel veilig gedaan is

*zucht*

Reageer
gravatar

Het is heel goed dat de VN Veiligheidsraad zich bemoeit met de veiligheid van onze vliegers, zij zijn ook mensen met rechten.

Die F16 is al oud zo dat de wereld inmiddels bij een F35 is (19 updates gemist!!). Daar kan de raad best iets van zeggen. Er hoort ook een veilig luchtruim zijn en niet dat onze helden de kogels en raketten om de oren vliegen als ze bombarderen. En als de vlieger er onverhoopt toch uit wil springen, dan moet hij weer veilig thuisgebracht worden.

gravatar

Het probleem is dat de meeste Nederlanders niet eens een fatsoenlijke baard kunnen laten aangroeien. Maar ALS ze het doen, zoals Pierre Kartner, dan breken ze gelijk internationaal door.

Met smurfen godbeterd. Ik zie Abu nog geen smurfensong schrijven. Doen jullie iets wat wij niet durven? Ja want wij zijn echte smurfen.

Reageer
gravatar

Gebelgde, duik niet zo nadrukkelijk in de Smurfse underdogrol, we moeten zuinig zijn op onze Belg(en) in dit platform. NL heeft weliswaar de mond vol van een baardige multi-culti-cultuur, maar consequent zijn: hó-maar. Als jullie wekelijks Jan Boskamp (erg 010 en loshandig) moeten verdragen maar wij hebben hier geen Bart Peters of Herman Brusselmans ter compensatie, wat dan? Ontstijg de grijze muizen en samen zingen we de Brabanconne.

gravatar

Vivekananda zei tegen de westerse wereld betreffende andere volkeren) dat ‘wie goed doet goed ontmoet’. Dat is natuurlijk mooi, maar het gaat niet op niet voor de moslim; die is enkel gevoelig voor intimidatie. Niet zo slim dat je daarom alle Nederlanders gaat intimideren. Voor de rest is zijn uitspraak trouwens ook gefaald. Literair is het wel die hopeloze ‘liefde’ van de Hollander. Ze kunnen ISIS of wat voor namen ze krijgen, geeneens bedwingen in hun eigen land.

Reageer
gravatar

‘Niet algemeniseren.’ – Ik volg Maurice de Hond niet.

Dacht u soms dat er nog enig normaal iemand is die gevoelig is voor het argument, waarmee het intellectuele leven in Nederland lam ligt (onderwijs, statistiek etc. etc.), racist te zijn?

‘de’ heeft betrekking op persoonlijke ervaring die gezien wordt als projectie: dan is toch de enige logische conclusie dat ik racist moet zijn? Man zonder naam …

gravatar

Inderdaad; klakkeloos generaliseren is één kant van de medaille, onduidbare diffuusheid de keerzijde. Bij voorbeeld: deze Man Zonder Naam kan net zo goed Volkert van der G. heten als Mohammed B., dus noch Jood noch randdebiel. Het schuilen in democratische anonimiteit staat elke opinie toe. En voor Moslims is er altijd nog de Taqqiya, zelfs tijdens Ramadan en Id-al-Fitr.

gravatar

Om een Nederlander te intimideren moet je vroeg opstaan zunne Henk. Mohammed himself was er niet goed van. Al in 734 werden er vijf kamelen geboden voor één Hollander. Nu vijf ouwe Mercedessen.

gravatar

De holocaust is nog nooit zo populair geweest als nu, Maitreya. Moet je eens kijken hoeveel boeken en films er gemaakt zijn. Als Jezus niet aan het kruis gespijkerd was, dan had hij nog steeds een gat in zijn hand gehad en de hele verzameling gekocht.

Het gaat juist supergoed met de holocaust!

gravatar

Dankzij de antiracismebeweging is Isis op non-raciale gronden geïnspireerd op de Nederlandse rechtstaat waar binnenlands geen enkel ander menselijk belang aangevoerd kan worden dan de dwang tot zelfverraad als vorm van opvoeding, dus zelfmoord.

Reageer
gravatar

As-salamu alaykum السلام عليكم Salam سلام wa alaikum assalam wa rahmatullahi wa barakatuh
أعوذ بالله من الشيطان الرجيماهدِنا الصَّراط المستقيم

steeds meer nederlanders gaan bij de islam.
Het islamitisch basisonderwijs wordt in Nederland steeds populairder. In 2010 zaten zo’n 9000 kinderen op deze scholen, vorig jaar groeide het aantal naar bijna 11.000. Dat is een stijging met 22 procent in vijf jaar tijd.
rtlnieuws.nl

http://bit.ly/1MpsagC

Reageer
gravatar

Spam.

Ben jij trots op jouw stad Amsterdam? Of wil je opvallen tussen de grote massa? Met een .amsterdam domein ben je uniek, val je op én wordt je beter gevonden op het internet.

Spambitter.

gravatar

Het enige wat ik me kan herinneren van mijn IQ-test is een vraag, ik probeerde iets te leren, waar een voor de hand liggend antwoord het goede leek maar het niet was. Ik begreep toen ik tien was dus gelijk dat je enige lef nodig hebt om een stap verder te gaan. Die heeft de Nederlander niet, vandaar zijn makkelijke vooroordelen, bijvoorbeeld dat de moslims ‘zulke leuke mensen’ zijn. Ze waren vooral slim om mij te gaan versturen. Ik laat u aan uw beste vrienden over.

gravatar

Het probleem is dat Abu Bakr Al-Baghdadi maar al te vaak verkeerd begrepen wordt. Ook de Speld maakt zich schuldig aan haatzaaien tegen deze in wezen zo ontzettend lieve man.

Laat hem nu eens rustig van zijn vakantie genieten, kan Abu er wat aan doen dat sommige van zijn volgelingen heel soms wat uitbundig te werk gaan in hun jeugdige overmoed?

Reageer
gravatar

Het gevaar van ingrijpen in Syrië is dat Al-Baghdadi (échte of toneelnaam?) dan het conflict van Syrië naar West Europa verplaatst. Nederland heeft intussen alleen al in de Schilderswijk en het Kanaaleiland meer dan genoeg vrijgezelle supporters van Abu Bakr die 72 maagden (uitsluitend voor huiselijk gebruik) wel zien zitten. Méér in ieder geval dan de AIVD aan beambten, concierges en baliekluivers kan ophoesten.

Reageer
gravatar

Ach al dat gedoe ook. Ik vind dat Abu Bakr Al-Baghdadi gelijk heeft. Je moet niet zomaar geweldige mensen opofferen. Scheelt ook weer veel dobbermannen deze kant op.

Reageer
gravatar

Verdorie wat een domme baardmans. Gaat ie uit de wind staan en hangt ie een ventilator op. Alsof het allemaal gratis is. Denk eens aan het milieu, man!

Reageer
gravatar

Tuurlijk: laten we vooral niet ingrijpen tegen een regime dat zich schuldig maakt aan genocide, de slavernij offieel invoerde en actief terrorisme steunt. Denk ook aan al die leuke mensen die straks hier op bezoek komen, met leuke verhalen over hun strijd voor het nieuw gevestigde Kalifaat. Misschien nemen ze ook wel leuke geschenken mee, zoals bomgordels en machinegeweren.

gravatar

Shi’iet of soenniet, het maakt allemaal geen bal uit omdat het allebei tuig van de bovenste richel is.

Wakey wakey autochtoon Nederland! We zijn in oorlog met de islam.

Het Nederlandse leger moeten we enkel en alleen in Nederland inzetten om het moslimgevaar te bestrijden.

Corrie.

gravatar

As-salamu alaykum السلام عليكم Salam سلام wa alaikum assalam wa rahmatullahi wa barakatuh أعوذ بالله من الشيطان الرجيماهدِنا الصَّراط المستقيم steeds meer nederlanders gaan bij de islam.

Het islamitisch basisonderwijs wordt in Nederland steeds populairder. In 2010 zaten zo’n 9000 kinderen op deze scholen, vorig jaar groeide het aantal naar bijna 11.000. Dat is een stijging met 22 procent in vijf jaar tijd.
rtlnieuws.nl

http://bit.ly/1MpsagC

gravatar

Door figuren zoals jullie Anonymous activisten en “hacktivisten” hebben we een leider zoals meneer Wilders van de PVV nodig.

Meneer Wilders van de PVV zal onze Joods/christelijke cultuur beschermen en jullie een lesje leren.

Kom maar op!

Corrie.

gravatar

Het is inderdaad niet te geloven Anonymous. De Speld werkt samen met de VARA maar ze treden niet op tegen islamfobie. Gelukkig zijn er genoeg forumleden die zich geroepen voelen om corrigerend op te treden wanneer een reactie van een forumlid niet VARA-istisch genoeg is. Zij weten tenminste wat wel en niet kan.

gravatar

Inderdaad, Anonymous Activisten, is het vreemd dat De Speld het toelaat dat een PVV-volgeling haar reacties op het forum mag plaatsen. De moderator doet er niets aan! Gelukkig voor jullie zijn er veel linkse antisemitische pro-moslim reageerders die het kwaad van andersdenkenden met verve op het forum proberen te bestrijden. Dat de redactie van De Speld niet naar hen luistert is opmerkelijk.

gravatar

Zeg trut soms scheer ik mijn baard ook niet. Ze zouden gewoon een lief moeten zoeken die aan hun BAARD MAG KOMEN. Iemand moet dat toch fatsoeneren! Anders zijn straatvegers straks niet meer nodig.