Doek valt voor balletzender Radio 8

Einde onvermijdelijk na teruglopende luistercijfers

Na jaren van teruglopende luistercijfers is het doek gevallen voor Radio 8. De middengolfzender bracht vooral klassiek ballet. Douwe Verhoek, presentator van het nachtprogramma De Stervende Zwaan, vindt het onbegrijpelijk dat de zender wordt wegbezuinigd: “Dit is een nieuw voorbeeld van de culturele kaalslag in Hilversum. Het gevolg is dat luisteren naar een balletvoorstelling via de middengolf straks verleden tijd is. Dat is eeuwig zonde. In totaal raakt dit zeker zeven mensen, onder wie bijvoorbeeld ook onze medewerkers.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, da’s waar. Na het debacle van vorig jaar mocht Corrie (lees: voormalig Hoofdreacteur der reactieraad) alleen bij De Speld blijven als de anderen daar 2 maal per week onder het bureau door ‘m werden afgesnurkt. En toen ook dat niet echt gewaardeerd werd, begon het allemaal een beetje zielig te worden.

De enige reden dat ‘ie er af en toe nog rondloopt, komt omdat zijn PGB wel op tijd aan de Stichting wordt overgemaakt.

gravatar

Wat de De Speld weer eens niet (natuurlijk weer eens niet!) erbij vermeldt is dat er op de korte golf vanuit Rusland iedere nacht nog ballet beluisterd kan worden, zelfs twee keer in de maand de Bolshoi zelf!

Stemt u vannacht nog af op Ria Novosti, ‘Ballet voor Jong en Oud – Bалет для Mолодых и Cтарых’ en hoor daar de platvoeten van Andropova Schetkotza en de gore stappers van Brindoz Valinkinovs!

Het geheel wordt zonder muziek uitgezonden zodat de passen nóg meer tot hun recht zullen…

Reageer