Westen heeft niets geleerd van Irak en wil democratie opleggen aan FIFA

Chaos dreigt na val Blatter

De val van FIFA-president Sepp Blatter wordt nu in de westerse wereld toegejuicht, maar daar krijgen we over een aantal jaren spijt van. Dat stellen deskundigen Ko Colijn en Jan Mulder in een opiniestuk in Trouw. Zij verwachten dat de organisatie in anarchie vervalt, waardoor rebellerende hooligans vrij spel hebben.

Volgens Colijn en Mulder heeft het Westen niets geleerd van eerdere ‘regime changes’ in Irak en Libië: “Saddam Hoessein en Kaddafi moesten per se weg, want dat waren zulke wrede dictators. Maar werden hun landen daar nou echt beter van? De ondergang van Blatter is waarschijnlijk een pyrrusoverwinning.”

De eerste berichten uit de wereldvoetbalbond geven Colijn en Mulder gelijk. Diverse extremistische groeperingen roeren zich om het ontstane machtsvacuüm op te vullen. Hooligans van ADO Den Haag en Dinamo Raqqa rukken op en Michel Platini staat naar eigen zeggen zelfs al aan de poorten van Zürich.

Colijn en Mulder noemen het offensief van de Europees-Amerikaanse coalitie tegen Blatter dan ook naïef en arrogant: “Je kunt onze westerse waarden niet opleggen aan de FIFA. Misschien dat zoiets op termijn kan groeien, maar op dit moment zijn voetbalbestuurders nog helemaal niet aan toe aan democratie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aangespoelde Fifa vluchtelingen bij het meer van Genève krijgen asiel opvang aangeboden in Rusland, Qatar en Oost-Groningen dat zich hier mee candidaat stelt voor een veelbewogen WK.

Reageer
gravatar

Dinamo Raqqa? Dat zijn watjes! Spelen nog in haram shirtjes ipv uniforme djellaba. Het gros van die gasten weet ook niet eens een behoorlijke kopaf-bal te plaatsen. Nee, dan Kalifaatse Boys! Die kun je nog eens om een boodschap sturen! “Winnen is belangrijker dan meedoen” is daar het adagium.

Reageer
gravatar

Ach zo,

Paultje heeft de jongste kleuter uit de Paulussen-clan even afgestoft en van stal gehaald om langzaam weer de boel hier te komen verkloten.

Plien, regel jij dat even wil je?

gravatar

Moosje!!!

Had tante Plien niet gezegd dat ze je nooit, maar dan ook nooit meer wilde zien na dat geintje met jeweetwel?
Jaha, dat had tante Plien gezegd en met nooit bedoeld tante Plien nooit.

Wegwezen dus, ga maar zitten janken voor een straatschilder die meteen een portret van je schildert.
Leuk voor tante Corrie van Hiernaast, die is dat jankende zigeunerjongetje aan haar muur een beetje zat dus dat komt goed uit.

Waar wacht je op Moosje, opzouten nou, hup!!

gravatar

Ik zie alleen dat mijn foto is gejat.

Moosje..? Of toch een Speldcontroleur?
Hoe dan ook: terug die foto en rap wat anders trek ik alle Paulusjuns uit hun stoffige nesten.

gravatar

Die Corrie toch…. Heb jij gevoel voor humor dan?!

Ik opteer eerder voor aanhangers van VVV en/of Roda JC. Die spreken smeuïg Limburgs, en zijn gewend aan corruptie en misbruik, zelfs door de eigen pastoor!

gravatar

Cor, het komt niet vaak voor, maar dit keer ben ik het helemaal met je eens.

Met die gasten kun je inderdaad lachen, en niet alleen het laatste kwâgtieâh.

gravatar

RRROOOOODDAAA! Doa hubse mal ganz Recht Hertog vanne Jan. Teruk in de eredivisie! Wacht mer tot veer noa Den Haag komme Corrie, den kom ich noa de duine det is mien natuurlijk habitat. Tot den! ideë wa!

gravatar

Een misbruikte zeeotter, het moet niet veel gekker worden.

Overigens stinkt het in Den Haag naar vis en chinees eten. Dat weet ik zeker: Henk Kamp was hier laatst, en die stonk een uur in de wind. Hij beweerde dat ie uit Den Haag kwam, dus….

gravatar

De oplossing is toch heel eenvoudig, want alle bestuurders van de FIFA zijn, met regelmatig forse omkoopsommen, zeker te bewegen om eerlijk te handelen. En lastige hooligans zijn toch ook wel af te kopen.

Reageer
gravatar

De VVD, o.l.v. heer Zijlstra, zal zich beraden zich over een humane opvang voor alle bestuursleden leden van de FIFA, mits zij zich houden aan de door de partij opgestelde gedragscode.

Voor uit de school klappende ‘van Rey-achtige types’ is vooralsnog geen plaats.

Reageer
gravatar

Al die rebellerende voetbalfans zijn momenteel verschrikkelijk, en ook gevaarlijk. Er net nog zag ik iemand een opblaasbare banaan gooien. Dat zou normaal zwaar bestraft worden, maar nu kan dat ineens gewoon…

Reageer
gravatar

Eet veel bananen, bananen zijn gezond! Adam sloeg Eva op de blote kont! Constantinopel is een mooie stad, daar lopen de meisjes in hun blote ga je mee naar Frankrijk, Frankrijk is zo leuk. Daar wordt van ‘s avonds tot ‘s ochtends vroeg geneushoorntjes vangen in het hoge riet, kijkend naar de meisjes in hun blote tietietietietie. Jaja Eet veel bananen in je blote kont!

gravatar

IS is vast van plan het kantoor in Zürich in te nemen, en is inmiddels de opmars begonnen.
Lynchpartijen en executies in de straten van Zürich liggen dus op de loer.

Maar wat moeten we toch met al die Fifa-vluchtelingen aan? Naar Vught, Westerbork? En wie gaat dat betalen?

Oei, het is weer crisis!

Reageer
gravatar

IS is from plan to take over the office in Zürich and recently launched a shuttle to Mars.
Lunch party’s and computer program executions in the streets of Zürich lie thus on the loor.

But what must we do with all those Fifa-refugees? To Meppel, Westerbork? En who goes to pay?

Ai, it is crisis again!

gravatar

Zo ver zit dit bericht er niet naast. USA arresteert op Europees grondgebied, zonder samenwerking of zelfs inlichting van het desbetreffende land, op eigen initiatief mensen van een bedrijf waar ze niet veel mee te maken hebben. Als Rusland in Amerika de top van Microsoft plotseling zou arresteren, zou niemand dat accepteren.

Reageer